12.5 C
Athens
February 24, 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Ευρωπαϊκοί πόροι 5,6 δισ. ευρώ στο υπουργείο Εργασίας

-56.-

Στους ευρωπαϊκούς πόρους που θα διαχειριστεί το υπουργείο Εργασίας, το διάστημα 2021-2027, και όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας θα είναι ύψους 5,6 δισ. ευρώ αναφέρθηκε ο ίδιος στο πλαίσιο παρέμβασής του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επίδομα γέννησης, στην ολομέλεια.

«Αυτοί οι πόροι θα έρθουν στο υπουργείο Εργασίας για να χαράξουμε πολιτικές του μέλλοντος, και ειδικότερα για να ενταχθούν περισσότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας και για την υλοποίηση στρατηγικών υπέρ της ανάπτυξης δεξιοτήτων στο ανθρώπινο δυναμικό και τους νέους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης και τόνισε πως «υπάρχουν επιχειρήσεις που παρότι η ανεργία βρίσκεται στο 16,6%, αναζητούν και δεν βρίσκουν εξειδικευμένους εργαζόμενους».

Εστιάζοντας στα βασικά προβλήματα της χώρας σε επίπεδο αγοράς εργασίας και προοπτικών είπε ότι η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους δείκτες επιστημονικής κατάρτισης δυναμικού στην Ευρώπη, γεγονός που «γυρίζει ανάποδα» και οδηγεί εργαζόμενους που δεν βρίσκουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, να φεύγουν στο εξωτερικό. Επίσης, ότι η Ελλάδα έχει από τους χειρότερους δείκτες για δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού και για τη συμμετοχή της γυναίκας στη αγορά εργασίας.

«Δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε έναν δρόμο: Να αξιοποιήσουμε τα 5,6 δισ. και να χαράξουμε μια κεντρική πολιτική για να ενταχθούν περισσότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας και για να αναπτυχθούν στρατηγικές υπέρ των δεξιοτήτων στο ανθρώπινο δυναμικό, στους νέους» δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τι είπε για το επίδομα γέννησης

Για το νομοσχέδιο που αφορά στο επίδομα γέννησης, ο κ. Βρούτσης επανέλαβε τους «συμβολισμούς» των ρυθμίσεων, που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού αλλά και με την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Είχαμε υποσχεθεί ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση, ακριβώς το επόμενο έτος, θα γίνει η καταβολή του επιδόματος» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα χαρακτήρισε «ανακρίβειες» τους ισχυρισμούς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι με το επίδομα λύνεται το δημογραφικό, ότι μειώνονται τα επιδόματα ή ότι αυξάνεται η ανεργία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει το επίδομα αλλά βάζει αστερίσκους και μας εγκαλεί για δημογραφική πολιτική αλλά δεν μας λέει τι έκανε όσο κυβερνούσε» σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, ούτε ένα ευρώ από το κοινωνικό κράτος δεν αφαιρέθηκε, δεν μειώθηκαν τα επιδόματα, ούτε μεγάλωσε η ανεργία. «Με τα εργαλεία μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούσε αλλά αποδέχθηκε όταν κυβερνούσε, δηλαδή αυτά της Εργάνης και της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία έχει πέσει στο 16,6% τον Οκτώβριο του 2019 από 18,5% τον ίδιο μήνα του 2018», παρατήρησε ο κ. Βρούτσης.

Σημείωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ένα μέτρο, που δεν λέμε ότι λύνει το δημογραφικό είναι κόστους 173 εκ. ευρώ. Αυτά μπορέσαμε, αυτά δίνουμε είπε ο υπουργός Εργασίας και παρέθεσε σειρά άλλων μέτρων της νέας κυβέρνησης που βοηθούν στην επίλυση του δημογραφικού. Εμείς – μεταξύ άλλων – αυξήσαμε το αφορολόγητο για το κάθε παιδί, μειώσαμε τον ΦΠΑ στα βρεφικά είδη, δίνουμε το επίδομα γέννησης κά. Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τα κάνατε; ρώτησε ο κ. Βρούτσης.

Όσο για τη διασύνδεση των επιδομάτων με την πραγματική σχολική φοίτηση και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ρύθμιση στοχεύει στη μείωση των επιδομάτων ο κ. Βρούτσης είπε ότι «υπάρχουν οικογένειες που χρησιμοποιούν τα παιδιά και δεν τα πάνε στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Για μας η διασύνδεση είναι πολιτική υπέρ των παιδιών». «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει δώστε τα επιδόματα άκριτα, άστε τα αμόρφωτα. Άλλη πολιτική εμείς, άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα παιδιά πρέπει να περνάνε υποχρεωτική εκπαίδευση οπωσδήποτε» ανέφερε εμφατικά ο κ. Βρούτσης.

Related posts

Μηταράκης: Ζητά τη συμμετοχή υπουργείων και τοπικών φορέων Β. Αιγαίου για το κλείσιμο των ΚΥΤ

Simon Nox

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό: «Πρόληψη» η λέξη-κλειδι λέει η Κεραμέως στον ΘΕΜΑ 104,6

Simon Nox

Τουρκικά μαχητικά έκαναν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι

Simon Nox

Δένδιας: Να στείλουμε ομόφωνο μήνυμα πλήρους ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ

Simon Nox

Δένδιας: Το μέλλον των Δ. Βαλκανίων δεν μπορεί παρά να βρίσκεται εντός της ΕΕ

times1

Κορονοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα μέτρα προστασίας της χώρας

times1

Leave a Comment