11.5 C
Athens
January 24, 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Γερουλάνος: ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται τις κακές μέρες του ΠΑΣΟΚ

.-

Έτοιμος να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα στη βάση μιας συζήτησης για το πως μπορούν πολιτικές δυνάμεις να δουν και να σχεδιάσουν την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια δηλωνει ο Παύλος Γερουλανος ενω προσθετει πως ο Γιωργος Παπανδρέου θα ηταν ενας καλος Προεδρος της Δημοκρατιας.
«Δεν αποκλείω ότι μπορεί ο ΣυΡιζΑ να κάνει τη δουλειά που χρειάζεται να κάνει για να γίνει το κόμμα που περιγράφω, μπορεί να την κάνει. Εγω πιστεύω σε μια κεντροαριστερά μια μια ελληνική ανθρωποκεντρική, σοσιαλιστική πρόταση που μπορεί να δώσει όραμα στον έλληνα πολίτη” ειπε ο κ Γερουλανος μιλωνταε στον Δημητρη Τακη και τα Παταπολιτικα fm για να προσθεσει “Οποιαδήποτε συζήτηση αφορά μία τέτοια προσπάθεια να έρθουμε σε ένα χώρο για να δούμε την Ελλάδα 10 – 20 χρόνια από τώρα, αυτή η συζήτηση με αφορά γι’ αυτό και δε λέω όχι σε συζητήσεις ακόμα και αν είναι με ανθρώπους με τους οποίους καταρχήν διαφωνώ.
Δεν μπορεί να λέω εγώ στο κόμμα μου άνοιξε τις πόρτες και τα παράθυρα γιατί έχουμε μουχλιάσει εδώ μέσα και να κλείνω τις πόρτες και τα παράθυρα σε κάποιον που μου ανοίγει μια συζήτηση, εφόσον πειστώ ότι το κάνει με την πρόθεση πραγματικά τα πράγματα να προχωρήσουν μπροστά και όχι με την πρόθεση να χρησιμοποιήσει κάποιος άνθρωπος για να πει ότι άλλαξα».
Μάλιστα ο κ. Γερουλάνος απάντησε και στο αν θα κάνει μόνος του αυτή τη συζήτηση ή θα είναι επικεφαλής μιας ομάδας ανθρώπων που πιστεύουν στα ίδια πράγματα
«Οι φορείς έχουν διοικητικά θέματα που δεν με συγκινούν πολύ, στην πολιτική μ´αρέσει να παρακολουθώ τάσεις.
Συνήθως βάζουμε εκπτώσεις στις ιδέες για να μαζέψουμε πρόσωπα.
Υπάρχουν πρόσωπα που είμαστε μαζί, το θέμα είναι αν αυτό θα το κάνουμε μια διοικητική δομή στην οποία θα υπάρχει αρχηγός, υπαρχηγός του συμβουλίου κλπ. Νομίζω ότι κανένας από αυτούς που παλεύουν για αυτά τα οποία πρεσβεύω δεν έχει αγωνία να δει τον εαυτό του να έχει κάποιο οφίτσιο.»
«Ο ΣυΡιζΑ πάει να εδραιωθεί ως το κόμμα εξουσίας της κεντροαριστεράς»
Ο κ.Γερουλάνος εξέφρασε και την αγωνία του για το γεγονός ότι ο ΣυΡιζΑ μπορεί να εδραιωθεί ως κόμμα εξουσίας της κεντροαριστεράς χωρίς όμως να έχει το όραμα που χρειάζεται να εκφραστεί για τη χώρα
«Εγώ δεν κλείνω τα μάτια ότι ο ΣυΡιζΑ πάει να εδραιωθεί από την πλευρά της κεντροαριστεράς ως κόμμα εξουσίας γι’ αυτό και μιλάω με μεγάλο πάθος για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Αν είναι να εδραιωθεί ο ΣυΡιζΑ ως η κεντροαριστερά του μέλλοντος αυτό όχι μόνο δεν θα εκφράσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αλλά θα είναι και μία κεντροαριστερά με μεγάλα ελλείμματα στο όραμα που χρειάζεται να εκφραστεί για τη χώρα.
Εκλογικά ο ΣυΡιζΑ εδραιώνεται , πολιτικά όχι, γιατί όσο δεν μπορεί να εκφράσει ένα όραμα που πηγαίνει τη χώρα μπροστά τότε απλώς θα τράβα γύρω τους ανθρώπους που είναι εθισμένοι με την εξουσία για να μοιράσουν τις θέσεις.
Ο ΣυΡιζΑ σημερα μιμείται τις κακές μέρες που ΠΑ.ΣΟ.Κ. το ΠΑΣΟΚ είχε όμως περιεχόμενο πολιτικό οταν διαχειριζόταν την εξουσία»
«Θα πρέπει να προβληματιστεί η κ. Γεννηματά από το αν μπορεί και από που να με διώξει»
Ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε με αιχμηρό τρόπο στα όσα διέρρεαν το προηγούμενο διάστημα κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής ότι δεν έχει πια καμία σχέση με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
«Δε νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να με απολύσει η Γεννηματά. Από τη μία είναι το ΠΑΣΟΚ που δεν έχει όργανα και από την άλλη είναι το ΚΙΝΑΛ που δεν είμαι μέλος του. Από που μπορεί να με διώξει είναι ένα θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει λίγο το επιτελείο της. Αυτή την εποχή χρειαζόμαστε κόμματα ανοικτά που να ακούνε τον κόσμο και να μπορούν να συνθέτουν. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ πρέπει να το καταλάβει αλλιώς οι ηγεσίες που δεν παίρνουν μηνύματα τα παίρνουν μια και καλή και απότομα
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα σφραγίδα ,είναι μια οντότητα που δεν έχει διαδικασίες και όργανα, δεν είναι ένας φορέας που μπορεί να παράξει πολιτικό περιεχόμενο άρα αμέσως αμέσως αυτό βγάζει τον κόσμο που νιώθει κοντά στο ΠΑΣΟΚ, έξω».
Στον αν η πολιτική του σχέση με την κ. Γεννηματά έχει τερματιστεί ο κ. Γερουλάνος αφήσει ανοιχτή την πόρτα λέγοντας ότι εξαρτάται από εκείνη κατηγορώντας την όμως εκ νέου ότι μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα σφραγίδα.
«Αυτό θα το κρίνει εκείνη εγώ ποτέ μα ποτέ δεν κλείνω πόρτες, έχω τσακωθεί πολιτικά με κόσμο έχω βρεθεί σε στιγμές που πήγαινα στα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ και δεν μου μιλούσε κάνεις γιατι οι μισοί με θεωρούσαν Βενιζελικό και οι άλλοι Παπανδρεϊκό . Δεν έχω κλείσει όμως ποτέ τις πόρτες γι’ αυτό και μπορώ και ξαναβρίσκω ανθρώπους με τους οποίους μιλάω και οι οποίοι σου λένε «εντάξει εκείνη την ώρα μπορεί να μην είδα το πράγματα όπως τα βλέπεις εσύ αλλά αξίζει να το συζητήσουμε όχι γιατί συμφωνώ μαζί σου αλλά γιατί δεν κλείνω την πόρτα σε μία συζήτηση». Χρειαζόμαστε πολιτικούς που πρέπει να σκέφτονται έτσι, έτσι δημιουργήσαμε ένα θετικό κλίμα και στο Δήμο της Αθήνας, άνθρωποι με εντελώς διαφορετικές καταβολές ο καθένας μπορούμε να μιλήσουμε πολιτικά, να διαφωνήσουμε, να δούμε μέχρι που μπορούμε να πορευτούμε μαζί και μέχρι που μπορούμε να διαφωνήσουμε»
«Σαφέστατα θα είναι ένας καλός πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Γιώργος Παπανδρέου»
Ο κ. Γερουλάνος σχολίασε και τα ρεπορτάζ που φέρνουν τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Γιώργο Παπανδρέου. Θα είναι σαφέστατα ένας πολύ καλός προεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ο κ. Γερουλάνος
«Αν τον προτείνει ο κ.Τσιπρας επειδή το πιστεύει καλά κάνει και τον προτείνει , πάντα θεωρούσα και θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ένας άνθρωπος με πολιτική θεώρηση με τρομερές επαφές στο εξωτερικό και θα ήταν ένας καλός πρόεδρος σαφέστατα.
Εάν ο κ. Τσίπρας έχει ένα πολιτικό σκεπτικό που κάνει μία υπερπήδηση από το Πινοσέτ που έλεγε κάποτε τον κ. Παπανδρέου, να λέει τώρα ότι κάνει για Πρόεδρος Δημοκρατίας, αν είναι ειλικρινής αυτή η πρόθεση τότε φυσικά θα την χειροκροτήσω. Αν το κάνει για μικροκομματικούς λόγους τακτικής τότε πραγματικά μας δείχνει τον κακό Τσίπρα που δεν μπορεί να εμπνεύσει ανθρώπους. Περιμένω να δω τα κίνητρα, το πολιτικό σκεπτικό και τους συμβολισμούς
Εγώ πάντως θεωρώ ότι χρειαζόμαστε πρόεδρο μία γυναίκα που θα είναι από τον προοδευτικό χώρο και η οποία θα είναι ένας άνθρωπος με δυνατές επαφές στο εξωτερικό. Μακάρι και ο κ. Μητσοτάκης να θέλει κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι ο συμβολισμός μιας γυναίκας στη θέση του προέδρου Δημοκρατίας θα στείλει μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις. Υπάρχουν πολλά τέτοια πρόσωπα στην σκέψη μου.»

Related posts

Η απάτη στα τρόφιμα στο επίκεντρο της συνάντησης Βορίδη με την Ευρωπαία Επίτροπο Στ. Κυριακίδου

times1

Πάιατ: Χρονιά σημαντικών αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα θα είναι το 2020

Simon Nox

Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νταβός

times1

Βενιζέλος: Θα πρέπει να οριοθετήσουμε άμεσα υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ

times1

Πλήρης απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη για όσους στερήθηκαν οριστικά το ΕΚΑΣ

times1

Γεροβασίλη σε ΝΔ: Η όποια συναίνεση επιτεύχθηκε μέχρι σήμερα από μέρους σας ήταν επίπλαστη

times1