17.3 C
Athens
November 13, 2019
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης προς Παππά: Εντυπωσιακή η εμμονή σας για την υπόθεση Forthnet

-forthnet

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

H κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στη διαδικασία εξαγοράς της Forthnet από την εταιρεία Alter Ego του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη, απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά ο υπουργός Ανάπτυξης, σχετικά με τους όρους της εξαγοράς.

Απαντώντας στον Νίκο Παππά, ο κ.Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων επισήμανε πως του κάνει εντύπωση «που έρχεστε και επανέρχεστε στο ίδιο θέμα. Δείχνετε μανία, κάθε βδομάδα κάνετε την ίδια ερώτηση. Μπορεί να χαρακτηριστείτε ότι είστε με κάποιους άλλους αν ρωτάτε για τον έναν» και πρόσθεσε: «Η διαδικασία εξαγοράς ξεκίνησε το 2016. Βάλατε κανέναν όρο να μην πάρει την ΝΟΒΑ αν έχει ομάδα;  Η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε αυτή την διαδικασία. Όποιος θέλει πάει και καταθέτει προσφορά.
Μόνο ως ανέκδοτο δέχομαι την πρόταση για την ΕΡΤ. Εμείς υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό πως θα κάνουμε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις. Μας ακούσατε εμένα, τον Πρωθυπουργό, τον Βορίδη να μιλάμε για κρατικοποιήσεις; Όχι.
Εσείς γιατί δεν εξαγοράσατε την ΝΟVΑ με την ΕΡΤ; Αντί να το κάνετε, πήγατε και μοιράσατε λεφτά στις ομάδες και με ποιο κριτήριο βάζατε την μία ομάδα να παίρνει 5 εκατομμύρια και την άλλη 1; Με ποια διαφημιστικά έσοδα; Και έτσι πήγατε να παρακάμψετε την απαγόρευση για τις κρατικές ενισχύσεις. Κανονικά θα έπρεπε να γίνεται η συζήτηση αυτή και να είσαι στο απέναντι κτήριο. Τόσο λερωμένη έχεις την φωλιά σου. Καλό κάποια στιγμή θα ήταν να μπει κάποιος εισαγγελέας να τα δούμε όλα αυτά. Εγώ πολύ θα ήθελα να μάθω. Αν υπάρχει κάποιος εισαγγελέας και ακούει. Πήγατε να κάνετε προσωπικό πολιτικό παιχνίδι με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων.
Από την πλευρά του, ο κ.Παππάς αντέτεινε: «Σας λέμε ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και μας λέτε δεν ανακατευόμαστε. Την μία μας λέτε ότι θέλετε ιδιωτικοποιήσεις και μετά με ρωτάτε γιατί δεν εξαγόρασε η ΕΡΤ την ΝΟVΑ. Εμείς αγοράσαμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για 7-8 ομάδες και θα θέλαμε να συνεχίσουμε. Κάναμε αυτό που δεν μπορεί να κάνει ένας ιδιωτικοποιημένος ΟΠΑΠ.
Παίρνοντας το λόγο, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Απολογία σε εσάς δεν θα δώσω. Απολογία θα δώσουν κάποιοι στην Προκαταρκτική. Ποια είναι απάντηση σας για το ότι δεν εξαγοράσατε εσείς την ΝΟΒΑ μέσω της ΕΡΤ. Αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων θα το κρίνει η επιτροπή Ανταγωνισμού. Δεν χρειάζεται να στείλω επιστολή στην Επιτροπή. Μετά τις καταγγελίες σας φαντάζομαι θα υπάρχει εξέταση αυτών. Εμείς έχουμε φτιάξει κανονική επιτροπή. Αν η Επιτροπή κρίνει ότι υπάρχει παραβίαση του ανταγωνισμού εγώ θα δεχτώ την απόφαση της και θα εφαρμοστεί.
»Συνεχίζετε να πολιτεύεστε λες και ήμαστε το 2014 και αντί να πείτε συγνώμη στον Σαμαρά που τον ρίξατε αντί να βγαίνετε ένας, ένας και να το λέτε. Έχει βγεί ο Βούτσης, ο Τσακαλώτος, ο Κούλογλου
»Εσείς δεν μπορείτε να φωνάζετε για το κούρεμα. Δηλαδή επι ημερών σας η εξαγορά δεν θα γινόταν με κούρεμα; Το κούρεμα επι Τσίπρα θα ήταν καλό και επι Μητσοτάκη θα είναι κακό» και κατέληξε: «Καταλαβαίνετε το γελοίο του επιχειρήματος “Αν δεν κάτσει να χάσεις δεν θα σε πληρώσω”. Αμέσως για γινόταν καταγγελία από κάποια ομάδα. Στην τελική υπάρχουν και άλλα κανάλια κ. Παππά, οι ομάδες μπορούν να πάνε εκεί».

Related posts

Tην προσεχή Πέμπτη θα συνεχιστεί η εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή

times1

Πάιατ: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί τη θρησκεία για την επίτευξη των πολιτικών της στόχων»

Simon Nox

Νοτοπούλου: «Δεν υπάρχει “ταβάνι” για καμία χώρα στην υποδοχή προσφύγων»

Simon Nox

Τσίπρας για τη συμφωνία Σάντσεθ – Ιγκλέσιας: Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Simon Nox

Αυτά είναι τα μεγάλα έργα που θα διερευνήσει η Κίνα στην Ελλάδα

times1

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Ευρώπη λιντσάρουν τους Τούρκους αθλητές

Simon Nox