20.1 C
Athens
May 31, 2020
ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Audi AI:TRAIL quattro: το εκτός δρόμου όχημα του μέλλοντος

audi-aitrail-quattro-

Η Audi ολοκληρώνει την τετράδα των φουτουριστικών μοντέλων της παρουσιάζοντας στην 68η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA 2019) ένα ηλεκτρικό όχημα εκτός δρόμου για το μέλλον της αυτοκίνησης: το Audi AI:TRAIL quattro, μια ολοκληρωμένη ιδέα για βιώσιμη κινητικότητα πέρα από τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Και τα τέσσερα φουτουριστικά οχήματα, τα Audi Aicon, AI:ME, AI:RACE και AI:TRAIL, παρουσιάζονται όλα μαζί στο περίπτερο της Audi στην 68η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA 2019). Το τετραθέσιο Audi AI:TRAIL quattro συνδυάζει την αυτόνομη οδήγηση με εξαιρετικές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Τα κρύσταλλα που περιβάλλουν την καμπίνα εκτείνονται σχεδόν μέχρι το έδαφος, παρέχοντας ασύγκριτη ορατότητα. Η αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία, ακόμα και μακριά από τα ανεπτυγμένα δίκτυα σταθμών φόρτισης.

Το “Trail” στην επωνυμία του ονόματος παραπέμπει στην εξερεύνηση της φύσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν στο εσωτερικό μεγάλες οθόνες για να παρακολουθεί κανείς τηλεοπτικές σειρές σε streaming ή για να μετέχει σε τηλεδιασκέψεις, Αντίθετα, οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες εξασφαλίζουν μια άνετη θέα στο περιβάλλον.  Ο Marc Lichte, ο επικεφαλής του τμήματος design της Audi, περιγράφει τη λογική του αυτοκινήτου: “Με το AI:TRAIL, επιδεικνύουμε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα εκτός δρόμου με μηδενικούς ρύπους για μια πρωτοποριακή εμπειρία κίνησης μακριά από ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Σύμφωνα με αυτά λοιπόν σχεδιάσαμε ένα βασικό αμάξωμα ενός όγκου με τις μεγαλύτερες δυνατές γυάλινες επιφάνειες προκειμένου να δημιουργήσουμε μια έντονη σύνδεση με το περιβάλλον. Ένα πρωτότυπο για  βιώσιμη κινητικότητα εκτός δρόμου όποτε αυτή απαιτείται”.

Το Audi AI:TRAIL quattro είναι το τέταρτο μέλος της γκάμας των πρωτότυπων με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Audi, η οποία ξεκίνησε με την παρουσίαση του Audi Aicon στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης του 2017 (IAA 2017). Τα Aicon, AI:ME, AI:RACE και AI:TRAIL συνδέονται μεταξύ τους με κάτι πολύ περισσότερο από το concept των βιώσιμων συστημάτων κίνησης και των αμαξωμάτων που οραματίζονται το απώτερο μέλλον. Ενσαρκώνουν μια ολοκληρωμένη νέα προσέγγιση μετακίνησης για τη μάρκα με τα τέσσερα δαχτυλίδια. Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα του παρόντος, σε αυτά τα οχήματα δεν θα γίνονται συμβιβασμοί προκειμένου να καλυφθεί ένα ευρύ φάσμα χρήσεων και σεναρίων. Αντίθετα, τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα μπορούν να σχεδιαστούν για πολύ συγκεκριμένες χρήσεις. Στο μέλλον οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν οποιοδήποτε από αυτά τα ειδικά Audi από μια γκάμα οχημάτων που διαμορφώνονται on demand (ανάλογα με τη χρήση) προκειμένου να καλύψουν τις προσωπικές τους ανάγκες και προτιμήσεις και να τα εκμισθώσουν.

Με εξωτερικό μήκος 4,15 μέτρων και πλάτος 2,15 μέτρων, η δυναμική του Audi AI:TRAIL πέρα από την άσφαλτο είναι προφανής. Το ύψος των 1,67 μέτρων και οι τεράστιοι τροχοί των 22 ιντσών καταδεικνύουν τις εξαιρετικές δυνατότητες δρόμου του αυτοκινήτου ακόμα και όταν αυτό είναι σταματημένο. Με μια εντυπωσιακή απόσταση 34 εκατοστών από το έδαφος μπορεί να περνά μέσα από νερό με βάθος μεγαλύτερο του μισού μέτρου. Σε σκληρό, βραχώδες έδαφος η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική εξασφαλίζει μεγάλη ευελιξία χωρίς μάλιστα η ενσωματωμένη στο δάπεδο μπαταρία να έρχεται σε επαφή με το έδαφος.

Η ίδια η καμπίνα είναι ένας εκτεταμένος υαλοπίνακας που περιβάλλεται από πολυγωνικά σχήματα και διαθέτει χώρο για μέχρι και τέσσερις επιβάτες. Ένα ιδιαίτερο γνώρισμα είναι η προεξοχή στα μέσο των παραθύρων. Η γραμμή αυτή συνεχίζεται τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος και λειτουργεί σαν μια «μέση» που ενώνει ολόκληρο το αμάξωμα σε ένα μονολιθικό σύνολο. Με το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης τοποθετημένο γύρω από τους άξονες και τη μπαταρία στο δάπεδο δεν υπάρχει ανάγκη για προβόλους ή για ξεχωριστή στήριξη των κινητήρων και των μπαταριών. Δεν υπάρχει ανάγκη για προεξέχοντα τμήματα ή χωριστά εξαρτήματα για τον κινητήρα ή τις μπαταρίες. Κάτι άλλο που θέλουν να καταδείξουν τα τέσσερα φουτουριστικά οχήματα της Audi στην 68η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA 2019) είναι πως ο σχεδιασμός ενός όγκου θα είναι ο χρυσός κανόνας για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Οι φωτεινές πηγές του Audi AI: TRAIL χαρακτηρίζονται από την κινητικότητα και την πολυλειτουργικότητά τους. Αντί για συμβατικούς προβολείς υπάρχουν αυτόνομες πηγές φωτός που βρίσκονται κάτω από τις εμπρός κολόνες και μπορούν να φωτίζουν τόσο προς τα έξω όσο και προς τα μέσα. Τα LED αυτά στοιχεία έχουν ρυθμιζόμενη φωτεινότητα και περιστρέφονται ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σαν εσωτερικός φωτισμός όσο και σαν φωτισμός της διαδρομής που ακολουθεί το αυτοκίνητο. Τα πίσω φώτα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για το φωτισμό του πορτμπαγκάζ όσο και σαν εξωτερική φωτεινή υπογραφή.   Αντί για μεσαία και μεγάλη σκάλα των προβολέων το Audi AI:TRAIL είναι εξοπλισμένο με συνολικά πέντε, τριγωνικού σχήματος ηλεκτρικά drones χωρίς έλικες και με ενσωματωμένα φωτεινά στοιχεία LED. Τα drones αυτά μπορούν να προσγειωθούν είτε σε μια ράγα οροφής είτε απευθείας στην οροφή και να συνδεθούν με τις ασύρματες βάσεις φόρτισής τους.

Τα ιπτάμενα αυτά αντικείμενα είναι τα Audi Light Pathfinders, τα οποία εξασφαλίζουν την αιώρησή τους με τον ίδιο τρόπο που οι ανεμιστήρες χωρίς στροφείο παράγουν ροή αέρα. Χάρη στον εξαιρετικά ελαφρύ σχεδιασμό τους, μπορούν να πετάξουν μπροστά από το AI:TRAIL, καταναλώνοντας συγκριτικά λίγη ενέργεια και να φωτίζουν το δρόμο ή το μονοπάτι μπροστά του, αντικαθιστώντας έτσι πλήρως τους προβολείς. Εάν είναι επιθυμητό, ​​οι ενσωματωμένες κάμερες παρέχουν εικόνα βίντεο που μπορεί να μεταδοθεί μέσω Wi-Fi και να προβληθεί στην οθόνη μπροστά από τον οδηγό, μετατρέποντας τα Pathfinders σε μάτια στον ουρανό.

Related posts

BMW 5 Series LCI. Το προβλεπόμενο, ολοκληρωμένο facelift!

times1

Νέο Hyundai Santa Fe: Κάτι περισσότερο από ένα facelift!

times1

Τι παίρνεις αν διασταυρώσεις το 500X με το 500L; Το 500XL φυσικά!

times1

Στην Αγγλία φτιάχνεται ένα Nissan Navara GT-R 1.000 ίππων!

times1

Renault Clio 1.0 TCe 100 PS. Περισσότερη ουσία από αυτή που δείχνει

times1

times1

Leave a Comment