14.9 C
Athens
November 30, 2020
ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το SUV της Ferrari γίνεται σιγά-σιγά πραγματικότητα!

-suv-ferrari-

Μέσα σε μία εβδομάδα, η Ferrari αποκάλυψε στο κοινό δύο νέα cabrio μοντέλα, την F8 Spider και την 812 GTS, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η δουλειά πίσω στο εργοστάσιο σταματάει. Δεν υπάρχουν μεγάλα διαλείμματα και “ανάσες” καθώς πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε πέρυσι και περιλαμβάνει 15 νέες ή ανανεωμένες Ferrari μέχρι το 2023. Ανάμεσα σε αυτές, είναι η Purosangue που την περιμένουμε εντός του 2022 ως το πρώτο “τύπου SUV” όχημα που θα λανσάρει η ιταλική εταιρία στην αγορά. Γι’ αυτήν μίλησε ο CTO (Chief Technical Officer) της Ferrari, Michael Leiters, σε αγγλικό μέσο και οι δηλώσεις του παρουσιάζουν ενδιαφέρον:

Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό το αυτοκίνητο και το τεχνικό concept. Πιστεύω ότι βρήκαμε ένα concept και ένα πακέτο που από τη μία πλευρά είναι ένα πραγματικό SUV, ικανό να πείσει τους SUV πελάτες να το αγοράσουν, αλλά από την άλλη αποτελεί μία τεράστια διαφοροποίηση στο concept των υπαρχόντων SUVs.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αρχιτεκτονική που θα χρησιμοποιήσει η Ferrari για την Purosangue είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να προσφέρει το καλύτερο από τους δύο κόσμους χωρίς συμβιβασμούς. Το επερχόμενο μοντέλο της εταιρίας θα είναι σε θέση να παρέχει χώρους, άνεση και ευχρηστία ως SUV, αλλά και επιδόσεις και δυναμική οδική συμπεριφορά ως… Ferrari.

Η πρόκληση είναι να ανοίξουμε ένα νέο segment για την Ferrari. Ανέκαθεν είχαμε πολύ σαφή τοποθέτηση. Μας βοηθά στο να εξελίσσουμε αυτοκίνητα με έναν συγκεκριμένα, εστιασμένο τρόπο και να αποφασίζουμε συγκεκριμένους συμβιβασμούς.

Η απόφαση όσον αφορά στους συμβιβασμούς είναι εντελώς διαφορετική για εμάς εδώ. Έχουμε μπροστά μας μία εντελώς νέα πρόκληση.

Είπε ο Leiters που, όπως καταλαβαίνεις, απέφυγε να εισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την Purosangue. Ωστόσο, το αγγλικό μέσο κατάφερε να συλλέξει μερικές πληροφορίες. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το ιταλικό SUV θα πάρει τη μορφή ενός 4-θέσιου, με μήκος της τάξης των 5 μέτρων και επαρκή απόσταση από το έδαφος ελέω της ρυθμιζόμενης καθ’ ύψος ανάρτησης. Πιθανότατα, η “Καθαρόαιμη” της Ferrari θα είναι διαθέσιμη τόσο με έναν νέο, twin-turbo, υβριδικό V6 βενζινοκινητήρα όσο και με έναν κορυφαίο V12 ενώ εντελώς νέο αναμένεται να είναι το εσωτερικό της – αφενός λόγω του διαφορετικού προσανατολισμού που έχει ως SUV και αφετέρου γιατί θα ανήκει στην επόμενη γενιά GT μοντέλων. Για να δούμε τι μπορεί να κάνει η Ferrari με τον συγκεκριμένο τύπο αμαξώματος και ας δούμε ποιος θα είναι αυτός ο τύπος εντέλει. Θα είναι η Purosangue ένα “συμβατικό” SUV ή θα πάρει τη μορφή ενός υπερυψωμένου station wagon;

Related posts

Η Mazda θα λανσάρει την δική της εκδοχή του Yaris στην Ευρώπη;

times1

Η Dacia θα αντικαταστήσει το Lodgy με ένα νέο, 7-θέσιο SUV;

times1

Η νέα υβριδική McLaren έχει όνομα: Artura!

times1

Ο εξηλεκτρισμός σώζει τον V12 της Lamborghini.

times1

Hyundai Bayon. Ένα νέο, μικρό SUV έρχεται από την Hyundai!

times1

Πιο αξιόπιστη εταιρία στις Η.Π.Α. η Mazda!

times1

Leave a Comment