17.8 C
Athens
October 21, 2019
ΕΛΛΑΔΑ

Λέρος: Προς αρχειοθέτηση η υπόθεση κλοπής οπλισμού – Επέστρεψε το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ.

Στο αρχείο φαίνεται να οδηγείται εντέλει η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πολύκροτη υπόθεση κλοπής οπλισμού από τη ναυτική βάση της Λέρου που διαπιστώθηκε πριν από μερικές μέρες.

Ειδικότερα, το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ., που πραγματοποιούσε τις σχετικές έρευνες, επέστρεψε στα Δωδεκάνησα.

Δείτε επίσης: Χαμός στο Twitter για την Αντωνιάδου της NASΑ: «Με τέτοιο ξεμπρόστιασμα μόνο στο Φεγγάρι θα βρει ησυχία»

Οι σχετικές έρευνες φαίνεται πως αποδείχθηκαν άκαρπες, καθώς φαίνεται πως δεν αποσαφηνίσθηκε πόσοι στρατιωτικοί (σσ. από έναν κύκλο δέκα υπόπτων, κυρίως ανδρών των ΟΥΚ ) και πότε, εισήλθαν στην αποθήκη με τον οπλισμό και ποία χρονική στιγμή υπήρξε τελικώς η αρπαγή του οπλισμού.

Μη αξιοποιήσιμο το υλικό από τις κάμερες

Συγκεκριμένα, δε φαίνεται να υπήρχαν αξιοποιήσιμες καταγραφές από τις κάμερες, με αποτέλεσμα να μην προσδιορίζονται οι εισερχόμενοι στην αποθήκη.

Επιπλέον, υπήρχαν ασάφειες στις διαδικασίες παραλαβής οπλισμού για ασκήσεις κι ούτε μπορούσε να διευκρινισθεί οτιδήποτε από τις αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων.

[embedded content]

Μάλιστα, δεν υπάρχει σαφής ένδειξη σχετικά με την τύχη του χαμένου οπλισμού και αν υπήρξε ήδη χρήση και καταστροφή του από τους δράστες της κλοπής.

Πού στηρίχτηκε η έρευνα

Η έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των στρατιωτικών, στηρίχθηκε σε κατάθεση διαχειριστή της αποθήκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην είσοδο στον χώρο με τον οπλισμό ανδρών των ΟΥΚ που ήθελαν να ελέγξουν την κατάσταση των εκρηκτικών κι άλλων πολεμοφοδίων είτε να πάρουν πολεμικό υλικό για τις ασκήσεις που πραγματοποιούσαν.

Οι υπό έλεγχο στρατιωτικοί αρνήθηκαν ότι εισήλθαν στον εν λόγω χώρο ή και οποιαδήποτε εμπλοκή, ενώ δεν μπορεί να τεκμηριωθεί τι και πως συνέβη.

Απόδοση ευθυνών

Φαίνεται ότι έχουν εντοπισθεί οι διοικητικού τύπου ευθύνες και για μη τήρηση δικλείδων ασφαλείας όμως υπάρχει αδυναμία, μέχρι τώρα, αποδόσης ποινικών ευθυνών.

Ωστόσο συνεχίζεται η αναζήτηση και άλλων εκμεταλλεύσιμων στοιχείων ενώ παραμένουν άγνωστες οι τελικές ενέργειες των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών του ΓΕΝ.

Σημειώνεται ότι το μυστηριώδες συμβάν στη Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου διαπιστώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου όταν και καταγράφηκε απώλεια δύο αντιαρματικών τύπου LAWM72 , ισάριθμων ρουκετών που τα συνοδεύουν, δύο ναρκών, 22 χειροβομβίδων, έξι οπλοβομβίδων, περίπου 30 μέτρων φυτιλιού κι ορισμένα καπνογόνα.

Related posts

Δήμος Πειραιά : Έκκληση σε δημότες και επαγγελματίες για την καθαριότητα στην πόλη

times1

Ποιος φοβάται τον Joker; – Πώς φτάσαμε στις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ. στους κινηματογράφους

times1

Υψηλές θερμοκρασίες και τη Δευτέρα – Έως 28 βαθμούς ο υδράργυρος

times1

Σεισμός σε Ζάκυνθο και Κρήτη

times1

Στις φλόγες αυτοκίνητο στον Αγιο Στέφανο Αττικής

times1

Καταγγελία γιατρού για απίστευτη καθυστέρηση του ΕΚΑΒ σε περιστατικό του ημιμαραθωνίου

times1

Leave a Comment