15.4 C
Athens
December 13, 2019
ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Nissan Skyline. Mε σύστημα ProPILOT 2.0

nissan-skyline-m-propilot-2.0

Η Nissan παρουσίασε ένα νέο  Skyline, με αναβαθμισμένο στυλ και εφοδιασμένο με την  τεχνολογία ProPILOT 2.0,  το πρώτο σύστημα υποβοήθησης οδηγού στον κόσμο, που συνδυάζει  την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους,  με την οδήγηση χωρίς χέρια στο τιμόνι σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. Με την εμπορική του διάθεση να ξεκινά στην Ιαπωνία το ερχόμενο φθινόπωρο, το νέο Skyline ακολουθεί την παράδοση που θεμελιώθηκε από το πρώτο Skyline το 1957, με κάθε γενιά να υιοθετεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες της εποχής. Εκτός από το ProPILOT 2.0, το premium σεντάν έρχεται με το νέο σύστημα NissanConnect, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα συνδεδεμένων υπηρεσιών. Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις εξοπλίζονται  με τον  3.0 λίτρων κινητήρα twin-turbo VR30DDTT, ενώ η  νέα έκδοση  400R του μοντέλου αντιπροσωπεύει το πιο ισχυρό εργοστασιακό Skyline που κατασκευάστηκε ποτέ. Παράλληλα, μια υβριδική έκδοση είναι διαθέσιμη.

Το νέο Skyline βρίσκεται στο επίκεντρο της Ευφυούς Κινητικότητας της Nissan, της προσέγγισης  της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία,  σχεδιασμένα για να μεταφέρουν τους ανθρώπους σε έναν καλύτερο κόσμο. Σχεδιασμένο για οδήγηση σε  αυτοκινητόδρομο, το ProPILOT 2.0 λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης του οχήματος για να βοηθήσει στο χειρισμό του αυτοκινήτου, σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διαδρομή, σε καθορισμένους δρόμους. Παράλληλα, για πρώτη φορά,  το σύστημα επιτρέπει την οδήγηση χωρίς ο οδηγός να κρατά το τιμόνι, διατηρώντας την πορεία του οχήματος σε μια λωρίδα.  Προκειμένου να ενεργοποιηθούν  οι  τελευταίες λειτουργίες του νέου συστήματος, οι οδηγοί πρέπει πρώτα να ορίσουν τον προορισμό τους στο σύστημα πλοήγησης, σχεδιάζοντας μια προκαθορισμένη διαδρομή  του ταξιδιού. Μόλις το αυτοκίνητο εισέλθει στον αυτοκινητόδρομο, η οδήγηση με το νέο σύστημα  πλοήγησης καθίσταται διαθέσιμη.Κατά την ενεργοποίηση και αφού έχει οριστεί  μια προκαθορισμένη διαδρομή, το σύστημα θα βοηθήσει τον οδηγό να ταξιδέψει σε μια οδική αρτηρία με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας, μέχρις ότου να φτάσει στην έξοδο του  αυτοκινητόδρομου που ορίζει η διαδρομή του, βοηθώντας τον  να χειριστεί αλλαγές και τυχόν εκτροπές  στις λωρίδες κυκλοφορίας. Το  ProPILOT 2.0 επιτρέπει επίσης την οδήγηση χωρίς τα χέρια του οδηγού να είναι στο τιμόνι, ενόσω το όχημα κινείται σε μια συγκεκριμένη λωρίδα. Όταν το όχημα προσεγγίζει ένα απρόσμενο εμπόδιο ή όταν περνάει ένα πιο αργό όχημα, το σύστημα κρίνει τον κατάλληλο χρονισμό αλλαγής της διέλευσης,  βάσει πληροφοριών από το σύστημα πλοήγησης και ανίχνευσης 360 μοιρών. Παράλληλα,  παρέχεται μια διαισθητική ηχητική και οπτική καθοδήγηση στον οδηγό, ο οποίος καλείται να θέσει και τα δύο χέρια στο τιμόνι και να επιβεβαιώσει την έναρξη αυτών των λειτουργιών με ένα διακόπτη.

Νέος σχεδιασμός

Το ανανεωμένο σχεδιαστικά εμπρόσθιο εξωτερικό του Skyline, επικοινωνεί τον σπορτίφ χαρακτήρα του μοντέλου και περιλαμβάνει τη μάσκα V-Motion της Nissan. Στο κέντρο της μάσκας όπου βρίσκεται και το σήμα της Nissan,  έχει ενσωματωθεί ένας αισθητήρας ραντάρ που χρησιμοποιείται για  το ProPILOT 2.0. Το πίσω μέρος έχει επανασχεδιαστεί, προσδίδοντας μια κομψή εμφάνιση, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά τετρακυκλικά  φώτα του Skyline, με πλήρη φωτισμό LED. Στο εσωτερικό, η Nissan έχει βελτιώσει περαιτέρω τη λειτουργικότητα και την αίσθηση της ποιότητας που ταιριάζουν σε ένα προηγμένο σπορ σεντάν. Οι εκδόσεις HYBRID είναι οι πρώτες στην Ιαπωνία που υιοθετούν μια απεικόνιση heads-up,  πλήρους προβολής και χρωμάτων. Στις  αποκλειστικές δυνατότητες του ProPILOT 2.0 περιλαμβάνεται και  μια μεγάλη οθόνη 7 ιντσών Προηγμένης Υποστήριξης του Οδηγού, στον  πίνακα οργάνων.

Κινητήρας 3.0-λίτρων V6 twin-turbo

Ο 3.0 λίτρων V6 twin-turbo κινητήρας βενζίνης του Skyline,  επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ της εκρηκτικής απόδοσης και της εκλεπτυσμένης απόκρισης, προσφέροντας την απόλαυση που αρμόζει κατά την  οδήγηση ενός σπορ, premium σεντάν. Χάρη στον ηλεκτρονικό έλεγχο χρονισμού του βαλβίδων (VTC), έχουν βελτιωθεί οι χρόνοι απόκρισης του γκαζιού, γεγονός που ενισχύει την απόδοση αλλά και δίνει τη δυνατότητα στον κινητήρα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά μέσω του στενότερου ελέγχου της καύσης  στους κυλίνδρους. Ένα βελτιστοποιημένο σύστημα twin-turbo βελτιώνει την παροχή ισχύος, επιτρέποντας ομαλές και άμεσες αποκρίσεις κατά  την επιτάχυνση, βοηθώντας παράλληλα στην απόδοση του συνόλου. Ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός  των πτερυγίων της τουρμπίνας βοηθά τον κινητήρα να παράγει μεγαλύτερη συνολική απόδοση, με  τις ταχύτερες στροφές της τουρμπίνας, να επιτρέπουν την άμεση απόκριση του συστήματος twin-turbo. Οι συνιστώμενες λιανικές τιμές για το νέο Nissan Skyline στην Ιαπωνία, ξεκινούν από τις 35.150€ περίπου.

Related posts

Η Volkswagen επιλέγει το “GTX” για τα… καυτά ηλεκτρικά της!

times1

Ferrari: Αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μετά το 2025! Η τεχνολογία δεν είναι έτοιμη ακόμα.

times1

Το νέο Opel Astra έρχεται με “φρέσκο” design και υβριδική, OPC έκδοση!

times1

Η Toyota πιστεύει ακόμα στο Aygo!

times1

Fiat Panda. Ενδοοικογενειακός ανταγωνισμός

times1

Η Ευρώπη σκληραίνει την στάση της απέναντι στις εκπομπές CO2!

times1

Leave a Comment