4.6 C
Athens
January 22, 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Εκεί που υπάρχουν θετικά, θα τα υποστηρίζουμε

-

«Εμείς, εκεί που υπάρχουν θετικά, θα τα υποστηρίζουμε», επισήμανε μέσω τηλεοπτικών δηλώσεών του ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος διευκρίνισε επίσης ότι «θα είμαστε και ξεκάθαρα απέναντι σε όποιες κινήσεις βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις απαιτήσεις της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «το είπαμε εξ’ αρχής και το επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. Δεν θα μπούμε στη λογική την οποία ακολούθησε δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη της ισοπεδωτικής καταστροφολογικής αντιπολίτευσης».

Όπως είπε στον Alpha και όπως αναμεταδίδει το -, «ο κ. Μητσοτάκης, στις προγραμματικές δηλώσεις, μίλησε πρώτη φορά για κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ. Προεκλογικά η ΝΔ μιλούσε για οριζόντια μείωση σε όλες τις ιδιοκτησίες. Αυτό είναι θετικό και εμείς το χαιρετίζουμε. Διότι, η κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι ακριβώς ο τρόπος που εμείς μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ πριν λίγους μήνες».

«Αυτό που δεν μας είπε όμως η ΝΔ», συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτσης, «είναι γιατί όταν εμείς ψηφίζαμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ τα στελέχη της μας κατηγορούσαν ότι διαταράσσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία. Σήμερα βλέπουμε ότι η ΝΔ σχεδιάζει μείωση του ΕΝΦΙΑ και μάλιστα με μεγαλύτερη μείωση για τις μεγαλύτερες ιδιοκτησίες -αυτή είναι διαφορά από τη δική μας ρύθμιση. Άρα, αυτό που σήμερα πρέπει να μας πει η ΝΔ είναι πώς θα καλυφθεί αυτό το δημοσιονομικό κενό».

«Υπήρξαν κάποιες ένοχες σιωπές από τον κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του το Σάββατο το βράδυ, οι οποίες κατά τη γνώμη μας υποκρύπτουν πάρα πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Το βασικό ζήτημα το οποίο απασχολεί εκατομμύρια συμπολίτες μας, είναι το τι θα γίνει με τις συντάξεις. Τι θα γίνει με το ασφαλιστικό. Και εκεί, λοιπόν, και αυτό είναι το μείζον θέμα, δεν ακούσαμε ούτε μια κουβέντα στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε ποιες θα είναι ακριβώς οι προτάσεις οι οποίες θα καταθέσει η κυβέρνηση της ΝΔ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Χαρίτσης πρόσθεσε -μεταξύ άλλων- αναφορικά με το αφορολόγητο, πως «δεν ακούσαμε κάτι από τον κ. Μητσοτάκη. Τι θα γίνει με την προκαταβολή φόρου; Τη μείωση δηλαδή της προκαταβολής από το 100% στο 50% την οποία εμείς είχαμε ανακοινώσει. Τι θα γίνει με μια σειρά από ρυθμίσεις όπως η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης μέχρι τις 20.000 ευρώ που επίσης είχαμε δρομολογήσει. Θα προχωρήσουν αυτά τα μέτρα;».

«Στη Χαλκιδική, στην οποία δυστυχώς συνέβη αυτή η καταστροφή, ελάχιστες ημέρες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από την Νέας Δημοκρατίας, βγήκατε και είπατε ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα. Λειτούργησε άψογα ο κρατικός μηχανισμός, επειδή ήσασταν τρεις ημέρες κυβέρνηση και όχι επειδή ήμασταν εμείς 4,5 χρόνια πριν στην κυβέρνηση;», διερωτήθηκε.

Και πρόσθεσε: «Ωστόσο, επαναλαμβάνω ότι εμείς σε αυτά τα θέματα -και ο κ. Τσίπρας ήταν πάρα πολύ σαφής στην πρώτη του τοποθέτηση μετά τη φυσική καταστροφή στην Χαλκιδική- δεν θα τα αντιμετωπίσουμε όπως εσείς. Γι αυτό αναφέρθηκα πριν στον τρόπο με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης αντιμετώπισε αυτά τα θέματα: με όρους τυμβωρυχίας όπως έγινε στο Μάτι. Εμείς θα τα αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα, γιατί θεωρούμε ότι είναι ζητήματα που υπερβαίνουν την κομματική αντιπαράθεση.

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης είπε: «Ο κ. Τσουβάλας ήταν τελικά πετυχημένος ή αποτυχημένος τα τρία χρόνια που ήταν αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και πλέον είναι πολιτικός προϊστάμενός της; Πέρσι εσείς δεν ήσασταν που ζητούσατε την κεφαλή του επί πίνακι; Όχι μόνο για τον αρχηγό της Πυροσβεστικής αλλά και για τον αρχηγό της Αστυνομίας. Κύριε Ρουσόπουλε δεν θυμάστε καλά! Ζητούσατε την κεφαλή του επί πίνακι και σήμερα είναι μέλος της κυβέρνησής σας».

Related posts

Βουλή: Ναι επί της αρχής στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Simon Nox

Μιχαηλίδου για επίδομα γέννας: Ικανοποίηση για την αποδοχή του απ΄την πλειονότητα των φορέων

times1

Αναστασιάδης: Καταστροφέας η Τουρκία με τις παράνομες ενέργειές της

Simon Nox

Τα είπαν Σχοινάς και Ντι Μάιο: Στόχος «μια νέα λύση» για το μεταναστευτικό

Simon Nox

ΣΥΡΙΖΑ TV: «Φωτιά» στο Twitter με τις… προτάσεις για εκπομπές

Simon Nox

Κύπρος: Πλήρης στήριξη στην εδαφική της κυριαρχία από τη Σαουδική Αραβία

Simon Nox

Leave a Comment