24 C
Athens
October 23, 2019
ΚΟΣΜΟΣ

«Για τον κόσμο ήμουν μια ψυχοπαθητική, πρόστυχη, εθισμένη στα ναρκωτικά πόρνη»

Η Αμάντα Νοξ, που επέστρεψε στην Ιταλία για πρώτη φορά μετά την αθώωσή της για φόνο το 2015, ξέσπασε σε λυγμούς, καθώς ξανάζησε το 8ετές δικαστικό μαρτύριο που βίωσε και τη φυλακή, όπως και τη φρενίτιδα των ΜΜΕ γύρω από την υπόθεσή της.

Εκφωνώντας μια ομιλία σε ένα συνέδριο για την ποινική δικαιοσύνη, που διεξάγεται στην πόλη Μοδένα, στη βόρεια Ιταλία, η Νοξ αποκάλυψε ότι είχε σκεφτεί, ενώ βρισκόταν στη φυλακή, να βάλει τέλος στη ζωή της και κατηγόρησε τα ΜΜΕ για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την ίδια και τη δίκη της, η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον παγκοσμίως.

«Για τον κόσμο, δεν ήμουν αθώα μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ήμουν μια πανούργα, ψυχοπαθητική, πρόστυχη, εθισμένη στα ναρκωτικά πόρνη, που ήταν ένοχη μέχρι αποδείξεως του εναντίου» περιέγραψε ενώπιον του ακροατηρίου.

«Οι εισαγγελείς και τα ΜΜΕ δημιούργησαν μια ιστορία και μια εκδοχή του εαυτού μου που ταίριαζε με αυτήν την ιστορία, με την οποία ο κόσμος θα μπορούσε να συνδέσει κάθε φαντασίωσή του, κάθε φόβο του, κάθε ηθική κρίση… η πρόστυχη, ψυχοπαθής, ανθρωποφάγα Φόξι Νόξι».

Η Αμάντα Νοξ, ηλικίας σήμερα 31 ετών επέστρεψε στις ΗΠΑ αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας ακύρωσε την καταδικαστική σε βάρος της απόφαση για τη δολοφονία το 2007 της Βρετανίδας συγκατοίκου της Μέρεντιθ Κέρτσερ στη πόλη Περούτζια, βάζοντας τέλος σε ένα δικαστικό δράμα, διάρκειας 10 ετών, κατά τη διάρκεια του οποίου η κατηγορουμένη είχε κριθεί ένοχη δύο φορές, όπως μεταδίδουν Reuters και AFP και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 21χρονης Κέρτσερ δέσποζε στα πρωτοσέλιδα του Τύπου και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και αποτέλεσε έμπνευση για βιβλία και ταινίες.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι τρελή που έρχομαι εδώ» είπε η Νοξ.

«Φοβάμαι σήμερα, φοβάμαι ότι θα με παρενοχλήσουν, ότι θα με παγιδεύσουν και φοβάμαι ότι νέες κατηγορίες θα διατυπωθούν, γιατί απλά ήρθα εδώ για να δώσω τη δική μου εκδοχή των γεγονότων».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κέρτσερ δήλωσε ότι η επιστροφή της Νοξ στην Ιταλία είναι μια «ανάρμοστη» αυτοπροβολή. Όμως, η Νοξ επέμεινε ότι η Κέρτσερ ήταν φίλη της κι ότι πρόθεσή της είναι να τραβήξει την προσοχή στις δικαστικές πλάνες και τους κινδύνους των ανεύθυνων ΜΜΕ.

Τον Ιανουάριο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη ότι η Νοξ δεν έτυχε δίκαιης δίκης και διέταξε την Ιταλία να της καταβάλει το ποσό των 18.400 ευρώ ως αποζημίωση.

Κατά τη διάρκεια της 40λεπτης ομιλίας της με θέμα τις «Δίκες από τα ΜΜΕ», η φωνή της 31χρονης έσπαγε συχνά από τους λυγμούς, ενώ κάποια στιγμή σταμάτησε να μιλάει για να πιει ένα ποτήρι νερό.

Κατέρρευσε και άρχισε να κλαίει όταν θυμήθηκε τον πατέρα της να την επισκέπτεται στη φυλακή και να της λέει ότι δεν υπήρχε προοπτική για την αποφυλάκισή της.

Σημείωσε, εντούτοις, ότι θα ήθελε να ξανασυναντηθεί με τον εισαγγελέα, τον οποίο θεωρούσε τότε ως «μια εφιαλτική προσωπικότητα, ένα τέρας που είχε μοναδικό σκοπό να με καταστρέψει για κανέναν λόγο», όμως τώρα εκείνη συνειδητοποιεί ότι το μόνο που προσπαθούσε ήταν να απονείμει δικαιοσύνη για την Κέρτσερ.

Related posts

Τη γρονθοκόπησε γιατί της πήρε τη σειρά

times1

Συνεχίζεται η στρατηγική της έντασης από την Τουρκία, μαχητικά πέταξαν πάνω από τη Ρω

times1

Συνεχίζεται η στρατηγική της έντασης από την Τουρκία, μαχητικά πέταξαν πάνω από τη Ρω

times1

Φάλαγγα της ρωσικής στρατονομίας έφτασε στο Κομπάνι

times1

Κούρδος της Συρίας είναι ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στη Γενεύη

times1

Brexit: Δεν υπάρχει συμφωνία στο χρονοδιάγραμμα για το νομοσχέδιο

times1

Leave a Comment