26.1 C
Athens
August 10, 2020
ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα πρώτα σκίτσα του νέου Volkswagen Golf είναι εδώ!

-volkswagen-golf-

Η Volkswagen αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να κάνει δύο “ταπεινά” σκίτσα της επόμενης γενιάς του best seller της μεγάλο θέμα και τα “έθαψε” μέσα σε μία παρουσίαση 39 σελίδων. Τίποτα δεν μένει κρυμμένο στο διαδίκτυο όμως κι έτσι έχουμε την πρώτη επίσημη εικόνα της 8ης γενιάς του Volkswagen Golf – ενός μοντέλου που αναμένεται με ιδιαίτερη ανυπομονησία καθώς θα θέσει, για άλλη μία φορά, τα standards στην κατηγορία των μεσαίων hatchbacks.

Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, το σκίτσο μάλλον επιβεβαιώνει τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαμε στις αρχές του έτους. Παρότι βρίθει υπερβολών, όπως γίνεται συνήθως με τέτοιου είδους σκίτσα, βλέπουμε ότι η Volkswagen ακολουθεί τον δρόμο της εξέλιξης για τον σχεδιασμό του νέου Golf και όχι αυτόν της ριζικής αλλαγής. Βλέπουμε τα νέα φωτιστικά σώματα και την σχεδόν ενιαία γραμμή που διασχίζει ολόκληρο το πλάτος της μάσκας δημιουργώντας ένα δεύτερο επίπεδο πάνω από αυτό που σχηματίζει η γρίλια του προφυλακτήρα. Στο καπό υπάρχουν τα κλασικά “νεύρα” ενώ η πλαϊνή γραμμή ξεκινά από τον εμπρός θόλο, στο ύψος των χειρολαβών και συνεχίζει μέχρι τα πίσω φωτιστικά σώματα. Λεπτομέρειες όπως η υπερβολικά χαμηλή οροφή και οι υπερβολικά μεγάλοι τροχοί καλό θα ήταν να αγνοηθούν καθώς αποτελούν ένα είδος “καλλιτεχνικής αδείας”.

Εκεί που παρατηρούμε όμως τις μεγαλύτερες αλλαγές, είναι στην καμπίνα. Εκεί, όπου οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας διάλεξαν τον εκσυγχρονισμό και την απλούστευση του ταμπλό και δεν μπορούμε παρά να επικροτήσουμε αυτή την απόφαση. Πίσω από το κομψό, τριάκτινο τιμόνι βρίσκεται ένας ψηφιακό πίνακας οργάνων που ενώνεται οπτικά με την οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Άξιο αναφοράς είναι τόσο το γεγονός ότι η οθόνη αυτή δεν είναι τοποθετημένη ακριβώς στο κέντρο αλλά κλίνει προς την πλευρά του οδηγού, όπως και η σημαντικότατη μείωση των κουμπιών και των χειριστηρίων στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα – προφανώς έχουν ενσωματωθεί με κάποιον τρόπο στην οθόνη… και στο τιμόνι που τρομάζει με τον αριθμό των κουμπιών που φιλοξενεί. Όπως και να έχει, οι φωτογραφίες είναι χαμηλής ανάλυσης αλλά λογικά, δεν θα αργήσει πολύ ακόμα η έναρξη της καμπάνιας που θα μας οδηγήσει στην επίσημη παρουσίαση του “βασιλιά” της μεσαίας κατηγορίας.

Related posts

Η AC Cobra “δαγκώνει” με V8 κινητήρα και 580 ίππους!

times1

Zagato IsoRivolta GTZ. Ιταλικό design με αμερικανική δύναμη!

times1

Η Damd μεταμορφώνει το Suzuki Jimny σε ένα mini-Defender.

times1

Το Mazda3 στον δρόμο της υπερτροφοδότησης.

times1

Mercedes GLA 200. Ολιστική αναβάθμιση

times1

Νέο, VW Caddy Beach για ατελείωτο camping.

times1

Leave a Comment