18.3 C
London
Thursday, June 19, 2025

Χρυσοβελώνη στη Βουλή: Προσφιλής τακτική του ΠΑΣΟΚ η διάχυση ευθυνών

Date:

Related stories

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Αμυνας για την αντιβαλλιστική προστασία της χώρας- Επικαιροποιείται το σχέδιο αεράμυνας

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Αμυνας για την αντιβαλλιστική προστασία της χώρας- Επικαιροποιείται το σχέδιο αεράμυνας Η σύσκεψη έγινε λόγω της κλιμάκωσης του πολέμου Ισραήλ- Ιράν - Διήρκεσε μία ώρα και συμμετείχαν οι αρχηγοί των Επιτελείων και ανώτατοι αξιωματικοί των τριών κλάδων υπό την προεδρία του υπουργού Αμυνας Νίκου Δένδια Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε, ο υπουργός Άμυνας…

Για κίνηση εξυπηρέτησης μικροπολιτικών λόγων και πολιτικών σκοπιμοτήτων, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ η πρώην υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία περιλαμβάνεται στην πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση των Τεμπών.

Στο δικό μου αξιακό σύστημα υπάρχει μία διαφορά μεταξύ της πολιτικής αντιπαράθεσης και του εξευτελισμού των αξιών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την οποία κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καλύπτει, είπε η κα Χρυσοβελώνη, σημειώνοντας ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ «συνετάγη με μεγάλη, απίστευτη προχειρότητα, είναι έωλη, και κατατέθηκε στα πλαίσια μιας προπαγανδιστικής τακτικής διάχυσης ευθυνών, τσουβαλιάσματος ανθρώπων, την οποία αποτολμά το συγκεκριμένο κόμμα, το οποίο κατά την προσφιλή τακτική του – που ομολογουμένως έχει ακολουθήσει και σε άλλες περιπτώσεις – προέβη σε μία κίνηση που θα την χαρακτήριζα ως πυροτέχνημα, για ένα και μοναδικό λόγο: Για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών λόγων και πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Σε ό,τι με αφορά, είπε η κα Χρυσοβελώνη, παρίσταμαι ενώπιόν σας για το γεγονός, ότι για λιγότερο από οχτώ μήνες, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2016 έως και τις 4/11/2016 διετέλεσα υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων [. . .] κατά το οποίο διάστημα κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμω το έργο, αυτού του υπουργείου, το οποίο θα μου επιτρέψετε να πω, ότι επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της υπουργίας Χρήστου Σπίρτζη, υπήρξε εξαιρετικά σημαντικό, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια της θητείας μου επιμονή, ετοιμότητα, ενσυναίσθηση και αυξημένη αίσθηση καθήκοντος».

Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας, ότι «από την ημέρα που ανέλαβα αρμοδιότητες ως υφυπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο, μέχρι την αποχώρηση μου από αυτό στις 4 Νοεμβρίου 2016, καμία αρμοδιότητα είχα ή άσκησα, που να σχετίζεται με το διερευνώμενο αδίκημα του άρθρου 291 του Ποινικού Κώδικα, την υπογραφή και την υλοποίηση της σύμβασης 717, θέματα που χειρίστηκε αποκλειστικά, με πάρα-πάρα πολύ μεγάλη συνέπεια και αποτελεσματικότητα, ο τότε υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ανέλυσε προηγουμένως πλήρως, ενώπιον σας, όλα τα δεδομένα».

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι για τη ΝΔ, η ασφάλεια του σιδηροδρόμου δεν αποτέλεσε και δεν αποτελεί προτεραιότητα, σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που – μέσα στα μνημόνια – έκανε πάνω από 1 δισεκ ευρώ σιδηροδρομικά έργα.

Τέλος, είπε ότι μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να δικαιωθούν οι νεκροί και να απαλυνθεί ο πόνος των συγγενών, «κάνω έκκληση και διατυπώνω την ευχή, ότι η Βουλή θα ολοκληρώσει το δειλό βήμα της προηγούμενης συνταγματικής αναθεώρησης, με την οριστική κατάργηση της ασυλίας των υπουργών και την ανάθεση αρμοδιότητας για την άσκηση ποινικής δίωξης στα δικαστήρια, με τις απαιτούμενες εγγυήσεις».

Latest stories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here