26.3 C
London
Wednesday, June 25, 2025

Χάγη: Συνάντηση Γεραπετρίτη – Ρούμπιο σε «άριστο κλίμα» – Τι συζήτησαν

Date:

Related stories

Χάγη: Συνάντηση Γεραπετρίτη – Ρούμπιο σε «άριστο κλίμα» – Τι συζήτησαν

Χάγη: Συνάντηση Γεραπετρίτη – Ρούμπιο σε «άριστο κλίμα» – Τι συζήτησαν
Πηγή: Χ / @GreeceMFA

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Χάγη.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε την αξιοπιστία της Ελλάδας ως εταίρου και συμμάχου εντός του NATO στην Ανατολική Μεσόγειο και τη σημασία που αποδίδει στον ρόλο της ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες των ΗΠΑ για αποκλιμάκωση της έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Αμφότεροι τόνισαν τη βούλησή τους για την ενίσχυση των στρατηγικών διμερών σχέσεων, σημείωναν διπλωματικές πηγές. Έμφαση δόθηκε στη σημασία της διαπεριφερειακής συνεργασίας, ως μέσου για την προώθηση της σταθερότητας και ανάπτυξης.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Ελλάδα στο προσεχές μέλλον.

Latest stories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here