Φουντεδάκη-για-το-μπλόκο-του-διορισμού-της:-«Επικράτησε-ο-ρεβανσισμός-προς-τη-διαφορετική-άποψη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φουντεδάκη για το μπλόκο του διορισμού της: «Επικράτησε ο ρεβανσισμός προς τη διαφορετική άποψη»

Φουντεδάκη για το μπλόκο του διορισμού της: «Επικράτησε ο ρεβανσισμός προς τη διαφορετική άποψη»

ΦΟΥΝΤΕΔΑΚΗ

Για ένα είδους “ρεβανσισμού προς τη διαφορετική άποψη, ο οποίος, δυστυχώς, επικράτησε”, έκανε λόγο η Κατερίνα Φουντεδάκη, ύστερα από την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα (17/7) συνεδρίασης της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου επρόκειτο να συζητηθεί και να εγκριθεί η επιλογή της Καθηγήτριας Νομικής Σχολής στο ΑΠΘ, ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με την προοπτική διορισμού της κυρίας Φουντεδάκη, η επιλογή της οποίας τελικά αποσύρθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή υπό τον φόβο ενός “εσωκομματικού πολέμου”.

Δείτε σχετικό βίντεο:

«Γαλάζιο» αντάρτικο στη βουλή για τον διορισμό Φουντεδάκη στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής #OPENnews
Ρεπορτάζ: Στέφανος Σίσκος pic.twitter.com/Ol01tP3gfA

— OPEN News (@OpenNewsGr) July 17, 2024

“Μπλόκο” στον διορισμό της

Η συζήτηση για την τοποθέτηση της κυρίας Φουντεδάκη στην Αρχή ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις από αρκετούς «γαλάζιους» βουλευτές. Σημειώνεται ότι η κυρία Φουντεδάκη υπήρξε εκ των βασικών συντακτριών του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και μάλιστα είχε λάβει μέρος και στα “φροντιστήρια ” στους βουλευτές της ΝΔ, ενώ αναστάτωση είχε προκαλέσει η άποψή της περί δυναμικού ορισμού της οικογένειας στις ημέρες μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 5 από τα 14 μέλη της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχαν ζητήσει να αντικατασταθούν αρνούμενοι να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Φουντεδάκη ενώ έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και από βουλευτές οι οποίοι δεν ήταν μέλη της Επιτροπής.

Έτσι, το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να εκτονωθεί το ηλεκτρισμένο κλίμα, αποφασίστηκε η ματαίωση της συνεδρίασης, με την κυβέρνηση να οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, στην απόσυρση της υποψηφιότητα της κυρίας Φουντεδάκη.

Με ανάρτησή του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ματαιώσει τη συνεδρίαση γνωρίζοντας ότι με την παρούσα σύνθεση της Επιτροπής η πρόταση στο πρόσωπο της κυρίας Φουντεδάκη θα καταψηφιζόταν.

Related posts

Στην Ελβετία ο Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη για την Ουκρανία – Είχε τετ α τετ με τη Μέτσολα, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

protothema.gr

Υποψήφιος στις Ευρωεκλογές ο Νίκος Καρβέλας; – Τι δήλωσε ο Κώστας Αϊβαλιώτης

timesadmin

Υπουργείο Υποδομών: Αυτό είναι το σχέδιο για την συνολική αναβάθμιση του ελληνικού σιδηρόδρομου

timesadmin

Χατζηδάκης: Σε λιγότερο από 20 ημέρες θα ανακοινωθεί νέα αύξηση του κατώτατου μιθού

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Αμηχανία από την συνεργασία του Κασσελάκη με τον Σπηλιωτόπουλο – Τον καλωσόρισε ο Καρανίκας

wp-needuser

Η «αβάσταχτη ελαφρότητα» του ευρωβουλευτή Φειδία – Ξεπλένει και τον «Αττίλα»

James Rollner