spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Φλωρίδης: Ο Τσίπρας έχει άγνοια των διεθνών κανόνων, είναι επικίνδυνος για τη χώρα

Φλωρίδης: Ο Τσίπρας έχει άγνοια των διεθνών κανόνων, είναι επικίνδυνος για τη χώρα

Φλωρίδης: Ο Τσίπρας έχει άγνοια των διεθνών κανόνων, είναι επικίνδυνος για τη χώρα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης άσκησε κριτική στον πρώην πρωθυπουργό για τις θέσεις του σχετικά με τα μνημόνια και τις αγορές, ενώ τον χαρακτήρισε «μονίμως διχαστικό»

Φλωρίδης: Ο Τσίπρας έχει άγνοια των διεθνών κανόνων, είναι επικίνδυνος για τη χώρα

Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη χώρα λόγω της άγνοιάς του για τους διεθνείς κανόνες, άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στο OPEN. Ο υπουργός υποστήριξε ότι οι θέσεις που εξέφραζε ο πρώην πρωθυπουργός δεν ανταποκρίνονταν στη διεθνή πραγματικότητα, διευκρινίζοντας ότι η κριτική του δεν αφορά τις προθέσεις του, αλλά όσα ο ίδιος πίστευε και υποστήριζε.

«Τότε που λέγαμε ότι θα διατρέξουμε μεγάλους κινδύνους από τη διακυβέρνηση Τσίπρα εάν επισυνέβαινε δεν ήταν ότι “ξέρεις αυτός θέλει να κάνει κακό στην Ελλάδα” δηλαδή η πρόθεσή του», ανέφερε ο κ. Φλωρίδης.

«Αλλά αυτά που έλεγε επειδή τα πίστευε τον καθιστούσαν επικίνδυνο. Δηλαδή όταν λες με ένα νόμο και με ένα άρθρο θα αλλάξω τα μνημόνια σημαίνει ότι εσύ μεν το πιστεύεις που το λες αυτό, όμως αυτό δείχνει ότι δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται στο διεθνές περιβάλλον», εξήγησε στη συνέχεια.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε κατανοήσει τους κανόνες που διέπουν το διεθνές περιβάλλον.

«Δηλαδή θα αναλάβεις να διοικήσεις μία χώρα και έχεις παντελή άγνοια των διεθνών κανόνων. Η επικινδυνότητα του Τσίπρα λοιπόν ήταν αυτή. Δεν μιλάμε στους πολιτικούς σε επίπεδο προθέσεων. Είναι ότι αυτά που λέει τα πιστεύει και είναι επικίνδυνος επειδή τα πιστεύει».

Ο κ. Φλωρίδης επανήλθε στις παλαιότερες αναφορές του πρώην πρωθυπουργού για τις αγορές, λέγοντας: «Αυτά που πιστεύει δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα της χώρας, δηλαδή με τη διεθνή πραγματικότητα. Όταν πίστευε ότι θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, αυτός μπορεί να το πίστευε εκείνη την ώρα και να ήταν χαρούμενος. Όμως αυτό δείχνει μία παντελή άγνοια της διεθνούς πραγματικότητας που τον καθιστούσε επικίνδυνο για την Ελλάδα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επαναφέρει τη διχαστική ρητορική του 2015, αυτή τη φορά με επιπτώσεις, όπως υποστήριξε, στην ίδια την αντιπολίτευση.

«Ο κ. Τσίπρας είναι μονίμως διχαστικός επανέφερε με άλλο τρόπο το δίλημμα του 2015 ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουνε. Τότε ήταν εξόχως δικαστικό για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Τώρα ιδιαίτερα διχαστικό για την ίδια την αντιπολίτευση».

Ο Γιώργος Φλωρίδης υποστήριξε ακόμη ότι η στάση του πρώην πρωθυπουργού δείχνει άρνηση κατανόησης της δημοκρατίας. «Δείχνει μία άρνηση να κατανοήσει τι είναι η δημοκρατία», είπε.

Και συνέχισε: «Το να λες ότι θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από σένα το δοκίμασες σου βγήκε κάποια στιγμή και κατέρρευσες στη συνέχεια».

Καταλήγοντας στην κριτική του, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι πρόκειται για «ένα εξόχως δικαστικό σύστημα το οποίο δείχνει ότι ο Τσίπρας δεν βάζει μυαλό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

plaka-ktirio-2-hor
Άννα Βίσση: Το sold out των 95.000 θεατών στο ΟΑΚΑ, ο νέος κιθαρίστας, η Οριάνθη και τα βίντεο από τις πρόβες

Η τεράστια νίκη της Ελλάδας στο Βελιγράδι που ανοίγει τον δρόμο για μια καλύτερη κλήρωση ενόψει του EURO 2028 και ο Γιοβάνοβιτς που... υπέφερε

Η Ελένη Μενεγάκη ταξίδεψε στο Λονδίνο: Ένα κεφάλαιο κλείνει και ένα καινούριο ανοίγει, έγραψε

15

Θάνατος Μαζωνάκη: Το μυστήριο με τη μέθη πριν την πλασμαφαίρεση και τα ερωτήματα για μιδαζολάμη, Anexate και προποφόλη

24

Μητσοτάκης: Ναι στον διάλογο με την Τουρκία, όχι στις μονομερείς ενέργειες και το casus belli - Το τετ α τετ με τον Νετανιάχου και το στοίχημα της Exxon

36

Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου στον Ερντογάν: Απειλεί την Ελλάδα, κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα της Κύπρου, είναι τύραννος

375

Διπλός εφιάλτης για 44χρονη από 28χρονο στη Ρόδο: Της πήρε €15.000 και όταν του τα ζήτησε, απείλησε να στείλει γυμνές φωτογραφίες στα παιδιά της

19

«Θα προτιμούσα να είμαι στην κόλαση»: Θρήνος στη Βρετανία, 12χρονη μαθήτρια κρεμάστηκε μέσα στο δωμάτιό της, φέρεται να ήταν θύμα bullying

20

Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σας η επιθυμία να κοιμάστε με κλειστή πόρτα

Μεγάλη παγκόσμια έρευνα: Τι παθαίνουν τα ηλεκτρικά μετά τα 150.000 χλμ.;

Γιατί δεκάδες Ιταλίδες πολιτικοί εμφανίστηκαν την ίδια μέρα στη Βουλή φορώντας μίνι φούστα;

Οι βίγλες της Χίου: Οι πέτρινοι φρουροί που κρατούσαν άγρυπνο το νησί

Από την περιουσία μέχρι τον κυβερνοχώρο: οι νέες ανάγκες προστασίας μιας επιχείρησης

Κάνε level-up στα δώρα με αφετηρία το αγαπημένο σου locker

Οι ειδικοί συνιστούν να αφήνουμε το κινητό με την οθόνη προς τα κάτω, ποια τα οφέλη

JonBenét Ramsey: Νέα θεωρία για τη δολοφονία του 6χρονου κοριτσιού που συγκλόνισε τις ΗΠΑ πριν από σχεδόν 30 χρόνια

Ένας 16χρονος θυμάται σχεδόν τα πάντα από τη νηπιακή ηλικία του – Ο έφηβος KCL με το σπάνιο χάρισμα

Δείτε Επίσης

Popular Articles