Sunday, July 27, 2025
spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Φίλιππος Μπεκιάρης για το έπαθλο των 100.000 ευρώ στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»: Ήθελα να δικαιώσω τη γενιά μου

Ο Φίλιππος Μπεκιάρης κατάφερε να κατακτήσει το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» του ΑΝΤ1, εντυπωσιάζοντας τόσο το τηλεοπτικό κοινό όσο και τον παρουσιαστή της εκπομπής, Γρηγόρη Αρναούτογλου. Μιλώντας στην Espresso, ο μεγάλος νικητής του τηλεπαιχνιδιού εξήγησε πως η επιθυμία του για νίκη δεν είχε να κάνει μόνο με το χρηματικό ποσό.

Όπως είπε, «ήθελε να δικαιώσει τη γενιά του», καθώς οι περισσότεροι θεωρούν πως οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν γνώσεις. «Δεν ήθελα τη νίκη μόνο για τα χρήματα. Την ήθελα και για ακόμη έναν λόγο. Για να δικαιώσω τη γενιά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 25χρονος τόνισε πως υπάρχει μια λανθασμένη εικόνα για τους νέους της ηλικίας του, καθώς όπως είπε πολλοί πιστεύουν ότι δεν διαθέτουν γνώσεις. «Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι οι σημερινοί 25αρηδες δεν έχουν γνώσεις. Είμαστε παρεξηγημένη γενιά. Και έχουμε περάσει δύσκολα μέσα σε μνημόνια, πανδημία και ακρίβεια. Δεν ισχύει ότι η γενιά μου δεν διαβάζει και δεν έχει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Είναι άδικο αυτό και δεν ισχύει. Έχουμε γνώσεις και έχουμε περάσει και δύσκολα μέσα στις οικογένειες μας οικονομικά. Τα παιδικά μας χρόνια δεν ήταν εύκολα», δήλωσε.

Όσο για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, δεν έκρυψε την εκτίμησή του. «Χάρηκε πραγματικά με τη νίκη μου, ίσως και περισσότερο από εμένα, γιατί εγώ ήμουν αγχωμένος και λίγο πιο συγκρατημένος σαν χαρακτήρας», ανέφερε. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ευγένεια του παρουσιαστή, την επικοινωνιακή του δεινότητα και τη στήριξη που προσφέρει στους παίκτες. «Είναι πολύ φιλόξενος και καλός άνθρωπος. Όταν δει κάποιον με γνώσεις, θέλει να τον βοηθήσει. Είναι αστέρι στη δουλειά του και το τηλεπαιχνίδι το ξέρει άψογα», κατέληξε ο νεαρός νικητής.

Όπως είχε αποκαλύψει και κατά τη διάρκεια του τηλεπαιχνιδιού, σκοπεύει να διαθέσει ένα μέρος των χρημάτων για τις διδακτορικές σπουδές του.

Η ερώτηση των 100.000 ευρώ στον «Εκατομμυριούχο» που έδωσε τη νίκη στον Φίλιππο Μπεκιάρη

Ο Φίλιππος Μπεκιάρης, που συμμετείχε στο παιχνίδι με σκοπό να εξασφαλίσει το ποσό που θα του επιτρέψει να χρηματοδοτήσει, μεταξύ άλλων, τις σπουδές του σε διδακτορικό επίπεδο. Παράλληλα, είχε και έναν πιο προσωπικό λόγο για την παρουσία του στο πλατό του ΑΝΤ1, να πάρει μια άτυπη «ρεβάνς» για τον πατέρα του, ο οποίος είχε δηλώσει συμμετοχή στο ίδιο παιχνίδι πριν από αρκετά χρόνια, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο στούντιο και να παίξει.

Η καθοριστική ερώτηση των 100.000 ευρώ  που του χάρισε τη νίκη ήταν: «Πώς μεταφράζεται η ονομασία Χονγκ Κονγκ;». Ο Φίλιππος Μπεκιάρης απάντησε σωστά, επιλέγοντας την Γ επιλογή δηλαδή, «Αρωματικό Λιμάνι», η οποία αποτελεί τη κυριολεκτική μετάφραση του τοπωνυμίου από τα καντονέζικα.

Δείτε βίντεο με τη νίκη του Φίλιππου Μπεκιάρη

Popular Articles