13.2 C
London
Sunday, May 11, 2025

Φάμελλος: Χρειάζεται ουσιαστική και πλήρης έρευνα της δικογραφίας για τα Τέμπη

Date:

Related stories

Το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Ομάδας Αλήθειας, «η Η προαναγγελία για μήνυση και αγωγή εναντίον μου είναι ακόμα ένα περιστατικό αντιδημοκρατικού κατήφορου της ΝΔ Στόχος τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εντολέας είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τους ενοχλούμε με τις πρωτοβουλίες μας και αυτό φαίνεται» τόνισε ο κ. Φάμελλος, προσθέτοντας πως «η μήνυση και η αγωγή είναι πολιτική δίωξη από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να πάρουν θέση όλα τα προοδευτικά κόμματα και να κινητοποιηθεί ο δημοκρατικός κόσμος. Θα καταθέσουμε και ερώτηση απευθείας στον πρωθυπουργό».

Αναφορικά με την υπόθεση των Τεμπών, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε πως «η δικογραφία στη Βουλή έχει έρθει χωρίς κατηγορητήριο και χωρίς ελεγχόμενους και με ευρύ χρονοδιάγραμμα, σε αντίθεση δηλαδή με τη δικογραφία για τον Τριαντόπουλο, που περιόριζε και τα αδικήματα και τα πρόσωπα. Προειδοποιούμε να μη γίνει το ίδιο μπάζωμα της αλήθειας, όπως με την προανακριτική Τριαντόπουλου». «Χρειάζεται ουσιαστική και πλήρης έρευνα της δικογραφίας» συνέχισε ο κ. Φάμελλος, γνωστοποιώντας ακόμη πως «έχουμε ζητήσει από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα να μελετήσει τη δικογραφία, γιατί οφείλουμε να έχουμε την πιο πλήρη και αξιόπιστη τεκμηρίωση και έχουμε δεσμευτεί να είμαστε η φωνή της δικαιοσύνης και της κοινωνίας». Παράλληλα, «έχουμε ζητήσει η έρευνα να διευρυνθεί και χρονικά, και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε προηγούμενες» σημείωσε ο κ. Φάμελλος, για να συμπληρώσει πως «δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά. Είμαστε απόλυτα συνεπείς με αυτά που λέμε τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά δεν θα δεχτούμε να υπάρχει καμία υποβάθμιση των κατηγοριών για τον κ. Καραμανλή και γενικά την περίοδο Μητσοτάκη και προειδοποιούμε να μην επιχειρηθεί κανένας συμψηφισμός». «Παραμένει η απαίτησή μας να έρθουν όλα τα στοιχεία και οι πραγματογνωμοσύνες στη Βουλή. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα υπάρξει σύνταξη κατηγορητηρίου με αντικειμενικά στοιχεία και πλήρη διερεύνηση της δικογραφίας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ακόμη, «εκφράζουμε τη στήριξή μας στον Κώστα Γενηδούνια και καταδικάζουμε την απόλυσή του από την Hellenic Train, που αποτέλεσε επίθεση κατά συνδικαλιστικού δικαιώματος. Θα είμαστε δίπλα του, ουσιαστικά και θεσμικά, όχι μόνο γιατί είναι σύντροφός μας, αλλά και γιατί αυτό θα κάναμε για οποιοδήποτε συνδικαλιστή» επανέλαβε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική.

«Το υπερπλεόνασμα των 6,5 δισεκατομμυρίων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το 2024 προέρχεται κατά κύριο λόγο από τους άδικους, έμμεσους φόρους και την υπερφορολόγηση που έχει επιβάλλει ο κ. Μητσοτάκης» δήλωσε ο κ. Φάμελλος. Στην κατεύθυνση αυτή, «κατέθεσα ερώτηση στον Πρωθυπουργό στις 28 Απριλίου για τη φοροεπιδρομή και για τα ψευτοεπιδόματα της κυβέρνησης. Για ακόμα μια φορά κρύβεται και δεν έρχεται να απαντήσει», όπως υποστήριξε. Επιπλέον, «διαμορφώθηκε πλαίσιο αξόνων και προετοιμάστηκε ειδική έκδοση με τους 10+1 άξονες, της πολιτικής μας πρότασης, που είναι διαθέσιμη για τους πολίτες σε όλες τις οργανώσεις μας. Με το έντυπο αυτό θα ξεκινήσουμε εξωστρεφή καμπάνια και διάλογο με την κοινωνία», όπως εξήγησε ο κ. Φάμελλος.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τα μέλη των επιτροπών Καταστατικού και Θέσεων «που δούλεψαν σκληρά το προηγούμενο διάστημα και μας έφεραν ολοκληρωμένη πρόταση». «Βασική αντίληψη του Συνεδρίου μας είναι η ανατροπή. Μία ανατροπή και στο κόμμα μας και στην πολιτική κατάσταση στη χώρα», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι «οι προτάσεις μας πρέπει να είναι και καινοτόμες και ανατρεπτικές. Αμφισβητούμε το σύστημα εξουσίας και δεν βολευόμαστε με διαχειριστικές λύσεις».

Τέλος, «ετοιμάζονται μεγάλες προσυνεδριακές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα μέχρι το Συνέδριο, αρχής γενομένης από την Πάτρα τη Δευτέρα το απόγευμα» γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καταλήγοντας πως «το Συνέδριο του Ιουνίου πρέπει να είναι ανοιχτό, ευρωπαϊκό, ξεκάθαρα πολιτικό, με κοινωνικό χαρακτήρα που θα δώσει έμφαση και στον πολιτισμό και στη νεολαία. Να γίνει μία πολιτική γιορτή».

Latest stories