Υπό-εγκατάλειψη-το-καταφύγιο-αδέσποτων-ζώων-του-δήμου-Αθηναίων,-καταγγέλλει-ο-Μπακογιάννης
ΕΛΛΑΔΑ

Υπό εγκατάλειψη το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του δήμου Αθηναίων, καταγγέλλει ο Μπακογιάννης

Την εγκατάλειψη του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων από τη δημοτική Αρχή, καταγγέλλει η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη, «Αθήνα Ψηλά».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για αδιαφορία και εγκατάλειψη.

Η «Αθήνα Ψηλά», ζητά να βρεθεί άμεσα λύση, αλλά και να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο Καταφύγιο, την κατάσταση των φιλοξενούμενων ζώων, τη συνεργασία με τους εθελοντές και για το αν στις προθέσεις είναι να κλείσει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση
 

Το πρότυπο «Καταφύγιο του Σωκράτη» αποτελεί έναν σύγχρονο χώρο φιλοξενίας αδέσποτων που δημιουργήθηκε το 2021. Το ξεκινήσαμε με πολλή αγάπη και επαγγελματισμό και το λειτουργήσαμε με τη στήριξη των φιλόζωων εθελοντών, προκειμένου τα ζώα να διαβιούν αξιοπρεπώς σε έναν χώρο λειτουργικό, καθαρό, υγιεινό, ασφαλή και προσβάσιμο στους ανθρώπους που θέλουν να τον επισκεφτούν για να υιοθετήσουν ένα από τα ζωάκια.

Σήμερα, σύμφωνα με πολλές καταγγελίες εθελοντών, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων, το καταφύγιο βρίσκεται στο έλεος της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης. Αυτό διαπιστώθηκε άλλωστε και στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος είναι πλέον ανύπαρκτος, η αρμοδιότητα πηγαίνει από αντιδήμαρχο σε αντιδήμαρχο, γιατί καθώς φαίνεται η φροντίδα των αδέσποτων αποδεικνύεται «καυτή πατάτα» και οι εργαζόμενοι είναι σε ομηρία.

Τα ίδια τα ζώα… Κύριος οίδε. 

Με τη Δημοτική Αρχή, ένα χρόνο μετά, να ζητάει… ακόμη λίγο χρόνο, οφείλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κίνδυνου και να επισημάνουμε τα εξής, πριν να είναι πολύ αργά. 

1. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να βρει άμεση λύση με τους εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή έχει απομακρύνει από το καταφύγιο. Τέσσερεις μήνες δούλεψαν χωρίς σύμβαση. Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να υπογράψουν ότι βρίσκονται στον χώρο ως εθελοντές, για να αποποιηθεί κάθε νομικής ευθύνης. Και σήμερα είναι απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα τους και χωρίς καμία εγγύηση ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται στο καταφύγιο, καθώς τους έχει ανακοινωθεί ότι πρέπει να σταματήσουν να προσέρχονται στην εργασία τους. 

Related posts

Χαλκιδική: Μπροστά στα μάτια της μάνας και του αδελφού του σκοτώθηκε ο 19χρονος στο λούνα παρκ

timesadmin

Λάρισα: Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο, πρώτη φορά άπλωσε χέρι πάνω μου, λέει η αστυνομικός

timesadmin

Εξυπηρέτηση με ένα «κλικ»: 200 Δήμοι έχουν ενταχθεί στο gov.gr – Τι αλλάζει για τους πολίτες

timesadmin

Καιρός: Μέχρι τη Δευτέρα τα 40άρια και υποχώρηση της θερμοκρασίας από την Τρίτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο

timesadmin

Φωτογραφία σοκ από άγρια επίθεση νεαρών με μαχαιριές σε 54χρονο στο Μαρούσι

timesadmin

Μενίδι: «Με παρακολουθούσε, απειλούσε πως θα μας κάψει» – Τι είχε καταγγείλει η 40χρονη για τον εν διαστάσει σύζυγό της

timesadmin