spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Υπό έλεγχο τα κρούσματα σαλμονέλας στη Λαμία, λέει ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας

Υπό έλεγχο τα κρούσματα σαλμονέλας στη Λαμία, λέει ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Συνεχίζεται η έρευνα

Υπό έλεγχο τα κρούσματα σαλμονέλας στη Λαμία, λέει ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Συνεχίζεται η έρευνα

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 22 κρούσματα ενώ 12 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική και στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

Υπό έλεγχο τα κρούσματα σαλμονέλας στη Λαμία, λέει ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Συνεχίζεται η έρευνα

Υπό έλεγχο και σε φάση εκτόνωσης φαίνεται να βρίσκεται η υπόθεση των κρουσμάτων σαλμονέλωσης που κινητοποίησε τις τελευταίες ημέρες τις υγειονομικές αρχές στη Λαμία. Η διερεύνηση ξεκίνησε μετά την προσέλευση δεκάδων πολιτών με συμπτώματα οξείας γαστρεντερίτιδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ τα πρώτα ευρήματα οδήγησαν τις αρχές στην αναζήτηση κοινής πηγής μόλυνσης στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων.

Όπως ανέφερε στο ---, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ανδρέας Τοουλιάς «η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή δείχνει ότι το φαινόμενο είναι υπό έλεγχο και βρίσκεται σε φάση εκτόνωσης. Η κατάσταση της υγείας των νοσηλευόμενων είναι καλή και οι περισσότεροι αναμένεται να λάβουν σύντομα εξιτήριο. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα και έχουν σταλεί δείγματα για εργαστηριακή εξέταση, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένουμε».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 22 κρούσματα σαλμονέλωσης, ενώ 12 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική και στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Η πορεία της υγείας τους είναι καλή και οι περισσότεροι, οι οποίοι είναι νεαρής ηλικίας, κάτω των 30 ετών, αναμένεται να λάβουν εξιτήριο αύριο, Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ανδρέα Τοουλιά, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα, του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου και υπηρεσιακών στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών.

Σε ανακοίνωσή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τονίζεται πως το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας προχώρησε στην εργαστηριακή ταυτοποίηση του βακτηρίου και ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες αρχές. Ο ΕΟΔΥ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Φθιώτιδας, ενώ μικτά κλιμάκια διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους σε καταστήματα εστίασης της Λαμίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας, από την έως τώρα επιδημιολογική διερεύνηση προκύπτει ότι οι ασθενείς δεν σχετίζονται μεταξύ τους και δεν συμμετείχαν σε κοινό γεύμα. Είχαν, ωστόσο, επισκεφθεί έξι διαφορετικά καταστήματα εστίασης.

Στο πλαίσιο της πλήρους ιχνηλάτησης της υπόθεσης, έχουν υποβληθεί σε μικροβιολογικό έλεγχο οι εργαζόμενοι των εμπλεκόμενων καταστημάτων, καθώς και πρόσωπα που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται.

Παράλληλα, σημειώνεται πως εντατικοποιούνται οι έλεγχοι των κτηνιατρικών και υγειονομικών υπηρεσιών σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα του υπό διερεύνηση προμηθευτή.

Επίσης, διατηρείται συνεχής επικοινωνία με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για την παρακολούθηση της κατάστασης των ασθενών, ενώ έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας στην οποία εδρεύει η μονάδα του προμηθευτή, προκειμένου να προχωρήσει σε αντίστοιχες ελεγκτικές ενέργειες.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Τοουλιάς επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου συναντήθηκε με ιατρικό και διοικητικό προσωπικό και ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας των νοσηλευόμενων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται με την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων και των εργαστηριακών αναλύσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νεκροί σε ΙΧ μέσα σε γκαράζ στον Πειραιά 28χρονος και 27χρονη, για αναθυμιάσεις από κινητήρα και κλιματισμό μιλάει ο ιατροδικαστής

Οι μαρτυρίες που έδειξαν τους εμπρηστές της Marfin: Τρεις αποσπάστηκαν από την πορεία, οι δύο έσπασαν τη τζαμαρία και έριξαν τις μολότοφ

garerlne_hor
Μια σοβιετική πυρηνική ωρολογιακή βόμβα που σαπίζει στον βυθό της θάλασσας, γιατί το Κομσομόλετς αποτελεί ακόμα απειλή

28

Τέλος στην Ομοσπονδία Πυγμαχίας: Ανακλήθηκε η ειδική αθλητική αναγνώριση μετά το πόρισμα-φωτιά

17

Παραμένει το άσυλο στον Τζαβέντ Ασλάμ, έγινε δεκτή η προσφυγή του κατά της απόφασης ανάκλησης από το Υπουργείο Μετανάστευσης

177

Γκούμας στο Protothema Sports: Εβαλα το γκολ στη Γιουβέντους και ο Καραγκούνης ακόμα διαμαρτυρόταν στον διαιτητή, δείτε βίντεο

33

Μετά τη συναυλία του Κάνιε Γουέστ στην Αλβανία, η Ιωάννα Παλιοσπύρου βρέθηκε στην Αντίπαρο, δείτε φωτογραφίες

259

Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονης από τον σύντροφό της στη Ρόδο για 5,5 ώρες: «Αν θέλει σφαλιάρα κανείς για να συνέλθει, είναι οκ να του τη ρίξεις» είπε στην απολογία του

150

Σας δάγκωσε οχιά; Τα SOS βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Γιατί το αυτοκίνητό σου πλέον καίει περισσότερο;

Αυτά είναι τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο από τη Νέα Σελήνη στον Καρκίνο

20 στιγμές που αποτυπώνουν το αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι μέσα από τον φακό του Travel.gr

Plastic Free Greece 2026: Σαντορίνη

Creta Palace: Το πιο όμορφο ξενοδοχείο της Κρήτης ξανασυστήνεται στις ακτές του Ρεθύμνου

Το μυστήριο της Βακτριανής: Ο θησαυρός των 22.000 χρυσών ευρημάτων που εξαφανίστηκε ξανά

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις»: Άφησε τον υπολογιστή ανοιχτό για 309 ώρες και ζήτησε υπερωρίες

Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Γιατρός εξηγεί τα σημάδια που μαρτυρούν ότι ο θάνατος πλησιάζει

Δείτε Επίσης

Popular Articles