Υπέροχη-jaguar-ΧΚ120-του-1948-διαλύθηκε-σε-τρακάρισμα-και-έφταιγε-το-κινητό
AYTOKINHTO

Υπέροχη Jaguar ΧΚ120 του 1948 διαλύθηκε σε τρακάρισμα και έφταιγε το κινητό

Μια κλασική Jaguar XK120 του 1948 έγινε σμπαράλια μετά από πλαγιομετωπική σύγκρουση με αντίθετα διερχόμενο αυτοκίνητο που εξετράπη της πορείας του από αφηρημένη οδηγό.

Top Gear TEAM

Jaguar XK120 accident

Τα κλασικά αυτοκίνητα δεν προορίζονται για αποθήκευση, αλλά για οδήγηση. Δυστυχώς, αυτό τα θέτει σε κίνδυνο να γδαρθούν, να χτυπηθούν ή, ακόμη χειρότερα, να υποστούν σοβαρές ζημιές όπως διαπίστωσε ο οδηγός αυτής της άλλοτε άψογης Jaguar XK120 του 1948.

Ο Giuseppe Cerbone και ο συνοδηγός του Nicolo Bottini Bongrani έκαναν μια δοκιμαστική διαδρομή για το Mille Miglia με την κλασική Jaguar, όταν συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα Opel Insignia. Σύμφωνα με την αυστριακή έκδοση Kronen Zeitung, η οδηγός του Opel ήταν αφηρημένη και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το δεξί μπροστινό μέρος του Opel προσέκρουσε στο δεξί μπροστινό μέρος της Jaguar. Και τα δύο αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο X (πρώην Twitter), ο οδηγός της XK ισχυρίζεται ότι η οδηγός του Opel κοίταζε το τηλέφωνό της όταν συνέβη το ατύχημα. Η 23χρονη γυναίκα παραδέχεται ότι “είχε ένα τηλεφώνημα” και κοίταξε για λίγο το τηλέφωνό της.

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά από το ατύχημα, αλλά ο οδηγός και ο συνοδηγός της XK υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς. Όσον αφορά την Jaguar, δεν είναι ακόμη σαφές αν πρόκειται για ολική απώλεια ή όχι. Ωστόσο οι ζημιές φαίνονται σοβαρές. Μια κλασική XK 120 μπορεί να κοστίζει αυτή τη στιγμή μέχρι και 100.000 ευρώ, ανάλογα με την κατάσταση και το έτος κατασκευής.

Το μόνο θετικό για τον ιδιοκτήτη είναι ότι το επόμενο Mille Miglia δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από τον Ιούνιο του 2025, γεγονός που τους δίνει αρκετό χρόνο για να επισκευάσει το όχημα για τον αγώνα. Αν φυσικά σε αυτή την κατάσταση που είναι, μπορεί να επισκευαστεί. Το σίγουρο πάντως είναι πως η ασφαλιστική εταιρεία της οδηγού του Opel δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένη.

Related posts

Rolls-Royce Droptail Arcadia, το βασίλειο της αρμονίας

protothema.gr

Denza: Η πολυτελής φίρμα της BYD έρχεται στην Ευρώπη-Η σύνδεση με Mercedes

timesadmin

Φωτιά στο εργοστάσιο του μεγαλύτερου κατασκευαστή μπαταριών αυτοκινήτων

protothema.gr

O επικεφαλής της Dacia μιλάει για το ηλεκτρικό Sandero και πολλά άλλα

timesadmin

Οι κατασκευαστές αποφάσισαν για την απαγόρευση συμβατικών αυτοκίνητων από το 2035

timesadmin

Νέο Audi Q8 e-tron Dakar: Ρεύμα, 402 ίπποι και quattro για βουτιά στο χώμα

timesadmin