AYTOKINHTO

Τυφλός οδηγός πιάνει 198 km/h με Dodge Challenger (video)

O Sheldon ολοκλήρωσε τα 400 μ. σε δοκιμή dragster οδηγώντας με ταχύτητα 198 km/h. O Sheldon είναι τυφλός

Top Gear TEAM

Τυφλός οδηγός Dodge Challenger dragster

Μερικές φορές αισθάνεσαι πως όντως κάτι αλλάζει σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε. Δεν είναι μόνο η εταιρική κοινωνική πολιτική όπως αυτή η εταιρεία με τους 60 κωφούς υπαλλήλους που προσέλαβε, ούτε και η εξέλιξη μιας τουαλέτας για άτομα με κινητικές δυσκολίες, είναι αυτό που έκανε ο Sheldon που ως τυφλός οδηγός κατάφερε να κινηθεί με ταχύτητα σχεδόν 200 km/h την ώρα και να κάνει κάτι μοναδικό. 

Τυφλός οδηγός Dodge Challenger dragster

Ο Sheldon είναι ιδιοκτήτης ενός Dodge Super Stock Challenger SRT του 2022 και η περιουσία του έμενε αναξιοποίητη μέχρι που αποφάσισε να ζητήσει την βοήθεια ορισμένων γνωστών και φίλων ώστε να μπορέσει να το απολαύσει και να κάνει παράλληλα κάτι κάπως τρελό. 

Έτσι η μοίρα τον έφερε να προσπαθεί να επιτύχει κάτι απολύτως τρελό, καθώς βρέθηκε στο Alaska Raceway Park. Μια πίστα για αγώνες dragster όπου έθεσε το Dodge Challenger στο απόλυτο τεστ του ενός τέταρτου του μιλίου, δηλαδή 402 μ. στα οποία διεξάγονται οι επίσημοι αγώνες dragster. 

Ο Sheldon αντιμετώπισε προβλήματα με το αυτοκίνητο αρχικά. Η πρώτη του προσπάθεια ματαιώθηκε από ένα μικρό πρόβλημα με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του αυτοκινήτου, αλλά αυτό δεν τον πτόησε καθόλου. Στο δεύτερο πέρασμά τα κατάφερε και με το παραπάνω ολοκληρώνοντας την απόσταση σε 11,5 δευτερόλεπτα με ταχύτητα 198 km/h.

Τυφλός οδηγός Dodge Challenger dragster

Για να καταλάβεις την αξία όλου αυτού να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία ο χρόνος ρεκόρ για οδηγούς που βλέπουν κανονικά, είναι 10,8 δευτερόλεπτα και σε αυτή τη διαφορά παίζει το ρόλο του και το αυτοκίνητο. 

Related posts

Η μοναδική Lamborghini Countach της ταινίας Cannonball Run και οι πρωταγωνίστριες σήμερα

wp-needuser

Το Πολεμικό Ναυτικό πήρε μέρος στην ανάβαση Ριτσώνας με ένα υπέροχο και σπάνιο αυτοκίνητο (εικόνες)

wp-needuser

Επετειακή Porsche 911 για τα 50 χρόνια της turbo

protothema.gr

Το ηλεκτρικό pickup Maxus eTerron 9 έρχεται απέναντι στα Toyota Hilux και Ford Ranger

James Rollner

F1: Αυτοκίνητο Ασφαλείας με LiDAR και τεχνητή νοημοσύνη

timesadmin

Volvo: Πονοκέφαλος τα προβλήματα λογισμικού του ΕΧ30

wp-needuser