Τρεις-σημαντικές-φίρμες-ετοιμάζουν-φθηνά-ηλεκτρικά-αυτοκίνητα
AYTOKINHTO

Τρεις σημαντικές φίρμες ετοιμάζουν φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τρεις σημαντικές φίρμες ετοιμάζουν φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι εταιρείες που είναι αφιερωμένες στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σχεδιάζουν πιο προσιτά μοντέλα προκειμένου να τονώσουν τις πωλήσεις.

Top Gear TEAM

Rivian R3

Είναι κοινό μυστικό εδώ και καιρό, πως το στοίχημα για όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, είναι η δυνατότητα κατασκευής προσιτών μοντέλων. Με τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων να κινούνται πτωτικά το τελευταίο διάστημα, οι εταιρείες εντείνουν τις προσπάθειές τους για παρουσίαση μοντέλων χαμηλότερου κόστους μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σε αυτό τον αγώνα δρόμου, συναντάμε όπως είναι φυσικό όλα τα μεγάλα ονόματα της αμερικανικής αγοράς, όπως αυτά της Tesla, της Lucid και της Rivian, που άλλωστε αποτελούν εταιρείες που κατασκευάζουν αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα. Και επιπλέον, την VinFast αλλά και τη Scout που αμφότερες, αναμένεται να μπουν δυνατά στο κομμάτι των προσιτών ηλεκτρικών.

Tesla Model Y

Η Tesla που αποτελεί τον ηγέτη της κατηγορίας, υπόσχεται οικονομικά προσιτά μοντέλα ήδη από το επόμενο έτος, χρησιμοποιώντας μια ανανεωμένη έκδοση του πατώματος που χρησιμοποιούν τα Model Y και Model 3, αν και δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η γκάμα των μοντέλων της Tesla μετρά αρκετά χρόνια στην αγορά, οδηγώντας σε πτώση των πωλήσεων στις ΗΠΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Από τα πέντε μοντέλα της Tesla, μόνο το pickup Cybertruck είναι πραγματικά νέο. Τα Model Y, Model 3, Model S και Model X βρίσκονται ακόμα στην πρώτη τους γενιά, παρά το πρόσφατο facelift του Model 3.

Οι προτάσεις της Rivian 

Rivian R3

Η Rivian Automotive αποκάλυψε πριν λίγους μήνες αυτά που θα αποτελέσουν τα πιο προσιτά μοντέλα της, το μεσαίο crossover R2 που έρχεται το 2026 και το hatchback R3 προς τα τέλη της δεκαετίας. Η τιμή του R2 αναμένεται να ξεκινά γύρω στα 40.000 ευρώ, ενώ εκείνη του R3 θα ξεκινά χαμηλότερα, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχει δηλώσει η Rivian.

Η νεοσύστατη εταιρεία προβλέπει σταθερές πωλήσεις φέτος για το pickup R1T και το crossover R1S.

Το 2026 το προσιτό Lucid

Από την πλευρά της, η Lucid Motors λανσάρει το δεύτερο μοντέλο της, το μεγάλο crossover Gravity, φέτος, με τιμή εκκίνησης περίπου 72.000 ευρώ. Αλλά και αυτή συγκαταλέγεται στις εταιρείες που σχεδιάζουν να φέρουν στην αγορά πιο προσιτά οχήματα.

Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί το 2026, με μοντέλα που θα βασίζονται σε μια μικρομεσαία πλατφόρμα, και θα έχουν τιμή εκκίνησης περίπου 43.000 ευρώ. Η Lucid αναμένει φέτος πωλήσεις μόλις 9.000 μονάδων για το μεγάλο της sedan, Air.

Lucid Air

Αλλά και η βιετναμέζικη VinFast σχεδιάζει να εισάγει μια σειρά από μοντέλα στην αγορά των ΗΠΑ, που θα προστεθούν στο μοναδικό όχημα που πωλείται αυτή τη στιγμή, το διθέσιο crossover VF 8. Η VinFast δήλωσε ότι το νέο VF 9 θα αρχίσει να πωλείται φέτος, ενώ κάποια μικρότερα, πιο προσιτά crossover θα έρθουν το επόμενο έτος. Το VF 8 είχε 1.500 ταξινομήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Τέλος, η αναγεννημένη Scout Motors, η οποία υποστηρίζεται από τον όμιλο Volkswagen, θα αποτελέσει τη νεότερη είσοδο στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων. Τα πρώτα της μοντέλα, θα είναι ένα SUV και ένα pickup. Η παραγωγή των Scout θα ξεκινήσει στο εργοστάσιό της στη Νότια Καρολίνα στα τέλη του 2026, με τις πωλήσεις να ξεκινούν αμέσως μετά.

Related posts

F1: Η FIA παρουσίασε το επαναστατικό μονοθέσιο του 2026 (εικόνες, video)

protothema.gr

Διαθέσιμη στην Ελλάδα η νέα Ford Mustang-δείτε τις τιμές της

timesadmin

Σε ποια πόλη αγοράζουν τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

timesadmin

16χρονος πιάστηκε να οδηγεί μια Toyota GR Supra με 212 km/h

timesadmin

Είναι επικίνδυνη η κρυφή λειτουργία “Elon” στα Tesla;

timesadmin

Κυψέλες υδρογόνου και πρίζα για το νέο Honda CR-V eFCEV

timesadmin