Το-zeekr-mix-συνεχίζει-την-επιστροφή-των-mpv
AYTOKINHTO

Το Zeekr Mix συνεχίζει την επιστροφή των MPV

Όχι, δεν πρόκειται για οπτική απάτη. Αυτό που βλέπεις μπροστά σου είναι πράγματι άλλο ένα MPV, και συγκεκριμένα το νέο Zeekr Mix. Το οποίο αφήνει υπόννοιες ότι αυτός ο άλλοτε δημοφιλής τύπος αμαξώματος θα πρέπει να διεκδικήσει κάτι από την παλιά του αίγλη.

Πρόκειται για το πέμπτο αυτοκίνητο παραγωγής από την μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών που ανήκει στην Geely και έχει απροσδόκητα φρέσκια σχεδίαση, τετράγωνη αισθητική και διχρωμία στο αμάξωμα. Το μόνο αρνητικό είναι πως η Zeekr έδωσε στη δημοσιότητα μόνο μία φωτογραφία, μετά την αποκάλυψη του αυτοκινήτου στην έκθεση Auto China 2024 στο Πεκίνο.

Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε ότι το Mix θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα SEA-M της Geely και οι φήμες λένε ότι υπάρχει ένας μόνο κινητήρας που αποδίδει περίπου 420 ίππους. Λογικά θα επαρκεί για να κινήσει αξιοπρεπώς αυτό που περιγράφεται ως ένα “έξυπνο σαλόνι σε τροχούς“.

6θέσιο και με άπλετους χώρους

Η Zeekr δήλωσε ότι η νέα πλατφόρμα επιτρέπει ένα εντελώς επίπεδο δάπεδο, ένα εξαιρετικά μακρύ μεταξόνιο, μια κρυφή κολόνα B και τεράστιους χώρους στο εσωτερικό. Κάτι που φυσικά ακούγεται πολύ ωραίο.

Zeekr Mix

Ελλείψει εικόνων, αρκούμαστε στις αναφορές της Zeekr ότι θα υπάρχουν οθόνες infotainment τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες, ενώ γίνεται λόγος για πολλαπλές διατάξεις καθισμάτων, που θα μπορούν να μεταφέρουν έως και έξι άτομα. Α, υπάρχει επίσης μια ασυνήθιστη διάταξη θυρών, με μια κανονική πόρτα για τον οδηγό και μια συρόμενη πίσω πόρτα στη μία πλευρά και δύο συρόμενες πόρτες στην άλλη πλευρά, που εκμεταλλεύονται την ουσιαστική απουσία μεσαίας κολόνας, για να δημιουργήσουν ένα τεράστιο άνοιγμα.

Zeekr Mix

Συνολικά, το Mix έχει μήκος 4,7 μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι θα καταλαμβάνει περίπου τον ίδιο χώρο με ένα μοντέλο της μεσαίας κατηγορίας. Ενδιαφέρον όμως είναι ότι η Zeekr εκτιμά πως η αρχιτεκτονική SEA-M επιτρέπει μια ακτίνα στροφής μικρότερη από πέντε μέτρα, χάρη στην ύπαρξη steer-by-wire.

Tο ακόμη καλύτερο νέο, είναι πως δεν αποκλείεται να δούμε το συγκεκριμένο μοντέλο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Εντάξει, δεν υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση, αλλά η Zeekr ήδη διαθέτει το 001 shooting brake και το X crossover σε κάποιες αγορές στην Ευρώπη. Οπότε σε κάθε περίπτωση μπορούμε να ελπίζουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο topgeargreece.gr

Related posts

O επικεφαλής της BYD δεν μασάει τα λόγια του: Ευρώπη και ΗΠΑ μας φοβούνται

James Rollner

Το ηλεκτρικό Opel Grandland θα έχει 700 χιλιόμετρα αυτονομία

timesadmin

Επικεφαλής αυτοκινητοβιομηχανίας λέει ότι δεν πετυχαίνει η απόλυτη ηλεκτροκίνηση

James Rollner

Εντυπωσιακό video: Πώς λειτουργούν τα έξυπνα φώτα στην Ολυμπία Οδό

timesadmin

Υπέροχες εικόνες μόνο με Alfa Romeo από το 1000Miglia

timesadmin

Νέο κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο ξεπούλησε σε 48 ώρες

James Rollner