Το-vw-tayron-είναι-το-νέο-suv-της-φίρμας-στην-Ευρώπη-ποιο-μοντέλο-καταργείται
AYTOKINHTO

Το VW Tayron είναι το νέο SUV της φίρμας στην Ευρώπη-ποιο μοντέλο καταργείται

Το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί ακριβώς κάτω από το Touareg και θα έχει αρκετά διαφορετικά συστήματα κίνησης, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών, βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων εκδόσεων.

Top Gear TEAM

Πριν από περίπου ένα μήνα, η VW έδινε στη δημοσιότητα κάποια teaser του νέου της μοντέλου Tayron, που όπως μας ενημέρωσε τότε, είναι ένα μοντέλο που προορίζεται και για την ευρωπαϊκή αγορά. Ουσιαστικά αντικαθιστώντας το Tiguan Allspace, θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο SUV της VW, τοποθετημένο ανάμεσα στο Touareg και το Tiguan.

Το Tayron έχει μήκος 4,8 μέτρα (περίπου 10 εκατοστά λιγότερα από το Touareg). Στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι οι προβολείς LED Matrix, τα φωτιζόμενα σήματα στα δύο άκρα και η ενιαία φωτεινή μπάρα πίσω. Πρόκειται για ένα ογκώδες σχήμα, με πολλές ευθείες γραμμές, ενώ μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ζάντες 17-18 ιντσών.

VW Tayron

Σε επίπεδο συστημάτων κίνησης, στο mild- hybrid που θα κυκλοφορήσει από το λανσάρισμα του μοντέλου, θα προστεθούν στη συνέχεια συνολικά έξι διαφορετικές plug-in υβριδικές (PHEV), υπερτροφοδοτούμενες βενζινοκίνητες και turbodiesel επιλογές κινητήρων.

Η τετρακίνηση 4MOTION της VW θα αποτελεί λογικά επιλογή, ενώ το αυτόματο κιβώτιο DSG θα τοποθετηθεί στα περισσότερα μοντέλα.

VW Tayron

Όσον αφορά τις αποδόσεις των κινητήριων συνόλων, γνωρίζουμε ότι ο mild-hybrid των 150 ίππων θα αποδίδει 204 έως 268 ίππους στην περίπτωση των εκδόσεων PHEV. Η VW λέει επίσης ότι οι τελευταίες, θα έχουν περίπου 100 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας και τα 850 συνολικά πριν χρειαστούν ανεφοδιασμό.

Η VW αναφέρει επίσης ικανότητα ρυμούλκησης έως και 2,5 τόνους, σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει η συγκεκριμένη παράμετρος. Επίσης, θα μπορείς να επιλέξεις από τρία επίπεδα εξοπλισμού: Life, Elegance και R-Line.

Σε 5θέσια και 7θέσια διάταξη

VW Tayron

Άλλα στοιχεία για το Tayron περιλαμβάνουν την δυνατότητα επιλογής διάταξης πέντε ή επτά καθισμάτων, με 885 λίτρα αποθηκευτικού χώρου στην πρώτη περίπτωση και πολλά βελούδινα υλικά όπως μικροΐνες και ξύλο ανοιχτού πόρου με διακοσμητικά στοιχεία.

Υπάρχει επίσης μια οθόνη πολυμέσων 12,6 ιντσών με ενσωματωμένο ChatGPT. Ο ιδανικός σύντροφος για να σου κρατά συντροφιά σε μακρινά, ανιαρά ταξίδια. Η στάνταρ σουίτα συστημάτων ασφαλείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και προσαρμοζόμενο cruise control.

Η διάθεση του νέου Tayron ξεκίνησε ήδη στη Γερμανία, με την εισαγωγική ήπια υβριδική έκδοση να ξεκινά από το ισοδύναμο των περίπου 45.000 ευρώ. Οι τιμές του μοντέλου στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές θα ανακοινωθούν σταδιακά.

Related posts

Η Porsche Taycan Cross Turismo έκανε ρεκόρ Guinness αλλαγής υψομέτρου (εικόνες)

timesadmin

Η Volvo (μάλλον) ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό sedan-οι πρώτες πληροφορίες

timesadmin

Πωλείται το εκθεσιακό Subaru Impreza STI 22B του 1997

timesadmin

Γιατί καταργούνται οι παραδοσιακοί προβολείς ομίχλης

James Rollner

Skoda: Πλησιάζουν τα αποκαλυπτήρια των νέων Scala και Kamiq

timesadmin

Skoda Superb Sleeper: Με 477 ίππους που δεν του φαίνονται

protothema.gr