AYTOKINHTO

Το Suzuki Jimny είναι τόσο καλό που το λατρεύει ακόμα και ο πρόεδρος της Toyota (video)

Τι να πεις για αυτό το μικρό θαύμα της αυτοκίνησης. Έχει μόνο θαυμαστές και μερικοί από αυτούς είναι ιδιαίτερα επιφανείς. Όπως ο Akio Toyoda που είναι πρόεδρος του ΔΣ της Toyota.

Top Gear TEAM

Suzuki Jimny Akio Toyoda

Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, αποκάλυψε μια σειρά από τα αγαπημένα του αυτοκίνητα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2024. Όπως θα περίμενε κανείς, τέσσερα από τα έξι οχήματα που ανέβηκαν στη σκηνή της έκθεσης αυτοκινήτου ήταν από τη Lexus ή την Toyota. 

Yπήρχε όμως και ένα αυτοκίνητο που ξεχώρισε τόσο για το μεγαλείο του όσο και για το αξιοσημείωτο γεγονός ότι δεν κατασκευάζεται από την Toyota και, ωστόσο, κατέχει μια θέση στο “γκαράζ του Morizo”: ένα Suzuki Jimny.

Suzuki Jimny καρδούλα 

Tο Suzuki Jimny είναι ένα τόσο υπέροχο μηχάνημα που ο Toyoda, ο οποίος έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό συνώνυμος με την Toyota -η οικογένειά του άλλωστε είνaι βασικό κομμάτι της ιστορίας της φίρμας- επέλεξε να συμπεριλάβει το Suzuki στα πιο αγαπημένα του αυτοκίνητα.

To Suzuki Jimny του Akio Toyoda

To Suzuki Jimny του Akio Toyoda

Το μπλε Jimny που βλέπετε να βρίσκεται στη σκηνή του Toyota Gazoo Racing Booth είναι το προσωπικό μοντέλο του Akio Toyoda και ένα από τα αγαπημένα του οχήματα, όπως εξηγεί ο ίδιος ο πρόεδρος σε ένα video των Toyota Times.

Οι παρευρισκόμενοι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο ήταν μπερδεμένοι σχετικά με την παρουσία του Jimny στo περίπτερο της Toyota. 

Κατά τη διάρκεια μιας μεταγενέστερης συνέντευξης με τον Toyoda, οι συμμετέχοντες στο πάνελ ρώτησαν τον πρόεδρο αν το Jimny βρισκόταν στη σκηνή επειδή “η Toyota κατέχει τη Suzuki”. Αν και αυτό δεν είναι απολύτως αληθές, υπάρχει κάτι ορθό στη δήλωση, δεδομένου ότι η Toyota αγόρασε το 5% της Suzuki το 2019, όπως αναφέρουν το Reuters και η Wall Street Journal.

Πώς κατάφερε ο Toyoda να βρει Jimny με πίσω καθίσματα

Όπως ισχύει και στην Ελλάδα, επιβατικό Jimny δεν βρίσκεις εύκολα και το ίδιο πρόβλημα είχε και ο Toyoda -μόνο που είχε και την λύση. Ο Toyoda είπε πώς το απέκτησε: “Το Jimny είναι ένα δημοφιλές μοντέλο και είναι δύσκολο να βρεις σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία. Έψαξα πολύ αλλά δεν μπορούσα να βρω ένα, οπότε ρώτησα τον πρόεδρο Suzuki της Suzuki Motor Corporation. Υπάρχει κάποιο επιβατικό (σ.σ.προφανώς εννοεί και με πίσω καθίσματα) που θα μπορούσα να έχω; Τον ρώτησα αν θα μπορούσα να έχω μόνο ένα όταν αλλάζουν τα μοντέλα. Αν και έπρεπε να περιμένω, πήρα αυτό το όμορφο μοντέλο“. 

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι αγόρασε το Suzuki Jimny μεταχειρισμένο, κάτι που αποδεικνύεται ότι δεν είναι ασυνήθιστο για τον Toyoda. Το μόνο άλλο όχημα που δεν ήταν Toyota στο περίπτερο της Gazoo Racing ήταν ένα Yamaha Vino, και ο πρόεδρος λέει ότι αγόρασε και αυτό μεταχειρισμένο. Είπε στους συμμετέχοντες στο πάνελ ότι στην πραγματικότητα ήθελε μια Vespa, αλλά οι Vespa είναι ακριβές.

Αξίζει να δείτε όλο το βίντεο γιατί ο Akio Toyoda είναι απόλαυση να τον ακούς -απλά ενεργοποιήστε τους υπότιτλους, εκτός αν ξέρετε ιαπωνικά.

Related posts

Νέα Skoda Octavia RS: Ισχυρότερη και πιο RS από ποτέ

timesadmin

Η Toyota απομάκρυνε τον επικεφαλής της Daihatsu μετά το σκάνδαλο

timesadmin

Στην Ελλάδα το νέο Toyota Land Cruiser-πόσο κοστίζει

protothema.gr

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πόλεμος Ευρώπης εναντίον Κίνας: Το τελευταίο επεισόδιο

timesadmin

Ολόκληρη η υπερσπάνια γκάμα της Ferrari XX σε ένα video

timesadmin

Tesla: Δύο πρώην υπάλληλοι πίσω από την διαρροή προσωπικών δεδομένων

timesadmin