Το-supercar-“φονιάς-της-ferrari”-από-την-byd-μπήκε-στο-nurburgring
AYTOKINHTO

Το supercar “φονιάς της Ferrari” από την BYD μπήκε στο Nurburgring

Γρήγορους γύρους με στόχο την αξιολόγηση των συστημάτων του και τις επιδόσεις του εθεάθη να κάνει το Yangwang U9 του supercar που έχει ανακοινώσει ήδη πως θα λανσάρει η BYD μέσα της θυγατρικής της φίρμας στην Κίνα. 

Το Yangwang U9 θα ακολουθήσει το πολυτελές SUV U8 της φίρμας που αποτελεί το σκέλος της κορυφαίας κινεζικής φίρμας το οποίο απευθύνεται σε πιο γεμάτα πορτοφόλια και σε υψηλότερες απαιτήσεις σε σχέση με τα καθημερινά αυτοκίνητα της BYD. 
 

Το U9 θα είναι άκρως αεροδυναμικό supercar που θα αντιτάξει στις Ferrari και Lamborghini αυτού του κόσμου 1.287 ηλεκτρικούς ίππους. Ισχύς που θα του δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνει σε 2,36 δευτερόλεπτα για το 0-100km/h και να φτάνει τα 310 km/h τελικής ταχύτητας. 

Πέραν αυτών ωστόσο θα διαθέτει την επαναστατική ανάρτηση DiSus της κινεζικής φίρμας, η οποία θα του δίνει τη δυνατότητα να κινείται ακόμη και με τρεις τροχούς ή να “χοροπηδάει” στον αέρα, ενώ θα είναι και το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής, ή τουλάχιστον ήταν όταν το ανακοίνωσε η BYD. 

Πάντως είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα πρωτότυπο Yangwang U9 να κινείται μέσα στο Nurburgring, όπου κάθε supercar που σέβεται τον εαυτό πρέπει να δοκιμαστεί και αυτό είναι αναμφίβολα ενδεικτικό αφενός πως η εξέλιξη και η προετοιμασία του συνεχίζεται δυναμικά, αφετέρου δε πως ετοιμάζεται για μια παγκόσμια καριέρα. 

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

F1 GP Σιγκαπούρη: Smooth operator και αντίο Red Bull

timesadmin

Η BMW θα αλλάξει ονόματα στα αυτοκίνητά της

timesadmin

H Ferrari βρήκε τον άνθρωπο για να μπει στην θάλασσα

timesadmin

Νέα ανακοίνωση Toyota για Corolla και Yaris Cross

wp-needuser

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό Volvo EX30 με την επιδότηση

protothema.gr

Κάτω από 30.000 ευρώ το ηλεκτρικό Jeep Avenger

protothema.gr