AYTOKINHTO

Το NIO ET9 μπορεί να τινάξει το χιόνι από το αμάξωμά του (video)

Αν και η χρησιμότητα της συγκεκριμένης λειτουργίας αφορά ένα πολύ περιορισμένο κοινό, δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις πως είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Top Gear TEAM

Nio ET9

Ένα από τα χαρακτηριστικά που είναι χρήσιμα στη ζωή ενός ιδιοκτήτη ηλεκτρικού αυτοκινήτου, είναι η δυνατότητα να προθερμάνει ή να δροσίσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου, απλά προγραμματίζοντας το σύστημα κλιματισμού πριν από ένα ταξίδι (ή ενεργοποιώντας τον μέσω εφαρμογής σε smartphone).

Η Tesla για παράδειγμα, είναι ιδιαίτερα περήφανη για την ικανότητα των αυτοκινήτων της να ξεπαγώνουν τα παράθυρα πριν ξεκινήσουν, δημοσιεύοντας το σχετικό βίντεο που παρουσιάζει αυτό το χαρακτηριστικό στον λογαριασμό της στο X. Τι κάνεις όμως στην περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι καλυμμένο με χιόνι; Τα παράθυρα θα καθαριστούν, αλλά οι πόρτες μπορεί να εξακολουθούν να καλύπτονται από παχύ στρώμα χιονιού.

Nio ET9

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων NIO φαίνεται πως έχει βρει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα με ένα σύστημα που ουσιαστικά επιτρέπει στο αμάξωμα του SUV ET9 να κάνει μια παρόμοια κίνηση με ένα σκυλί που τινάζει το νερό από το σώμα του. Όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε αρχικά από τη NIO στον επίσημο λογαριασμό της στο Weibo και αργότερα αναδημοσιεύτηκε στο X, το αυτοκίνητο μπορεί κυριολεκτικά να τινάξει το χιόνι από το αμάξωμά του.

Είναι ένα θέαμα που βλέπεις και είναι μια απόδειξη για το πόσο μακριά έχει προχωρήσει η τεχνολογία EV τις τελευταίες μία ή δύο δεκαετίες. Χάρη στην εξατομικευμένη αρχιτεκτονική του, η NIO ισχυρίζεται ότι το ET9 μπορεί να προσφέρει μια οδηγική εμπειρία “παρόμοια με το ταξίδι σε επίπεδη επιφάνεια” σε ανώμαλους δρόμους.

Αυτό συμβαίνει επειδή η πλήρως ενεργή ανάρτησή του μπορεί να τροποποιήσει την απόσταση από το έδαφος και την απόσβεση της ανάρτησης σχεδόν αμέσως, ένα χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε προηγουμένως από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία σε ένα βίντεο που δείχνει το ET9 να περνάει πάνω από σαμαράκια ενώ στο καπό του βρίσκονται τοποθετημένα ποτήρια γεμάτα σαμπάνια χωρίς να χυθεί σταγόνα.

Το ET9 διαθέτει επίσης σύστημα διεύθυνσης steer-by-wire και τετραδιεύθυνση όπως και το Tesla Cybertruck, ενώ οι δύο ηλεκτροκινητήρες του έχουν συνολική απόδοση 697 ίππων. Το NIO ET9 κοστίζει περίπου 105.000 ευρώ στην Κίνα, με τις παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Related posts

Αυτά είναι όλα τα σχέδια των Κινέζων για παραγωγή αυτοκινήτων στην Ευρώπη

James Rollner

Η Tesla πάει στο Παρίσι μετά από 6 χρόνια και θα φέρει το Cybertruck

timesadmin

Αυτή είναι η νέα κινεζική φίρμα που έρχεται στην Ευρώπη

protothema.gr

Έρευνα: Οι ιδιοκτήτες Mazda MX-5 δεν αντέχουν το μπες-βγες

timesadmin

Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG CLE 53 με 443 ίππους

timesadmin

Αποκάλυψη: Αυτό θα είναι το τιμόνι στα Peugeot σε 3 χρόνια

timesadmin