Θα προβληθούν πρόσφατες ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους που εξερευνούν τη ζωή των οικόσιτων ζώων σε επιμέλεια της Filipa Ramos, ενώ θα παρουσιαστεί και το νέο “Χταπόδι”, το διαδικτυακό περιοδικό του μουσείου.
Το CineFIX φιλοξενεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου στις 21.00 μια ιδιαίτερη κινηματογραφική βραδιά με τίτλο Σινεμά για είδη συντροφιάς / Cinema for Companion Species, σε επιμέλεια της Filipa Ramos, επιμελήτριας και θεωρητικού της τέχνης.
Η εκδήλωση αυτή περιλαμβάνει μια σειρά πρόσφατων κινηματογραφικών ταινιών μικρού και μεσαίου μήκους που εξερευνούν τους χώρους και τη δυναμική της οικιακής ζωής και της ζωής των οικόσιτων ζώων. Μέσα από τις ταινίες αυτές αναδύονται συναισθήματα και μορφές της φροντίδας, της χαράς και της οδύνης που μοιράζονται άνθρωποι και ζώα στη μεταξύ τους σχέση, με τρόπους πολύπλοκους αλλά και χιουμοριστικούς. Οι καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές πίσω από αυτές τις ταινίες επινοούν σχήματα για να προσεγγίσουν τον κόσμο των ζώων και να τον καταστήσουν ορατό. Πειραματίζονται με ποικίλα ιδιώματα και φόρμες για να αποκαλύψουν τη βαθιά σύνδεση μεταξύ κινηματογράφου και ζωικού βασιλείου.
Της προβολής θα προηγηθεί η παρουσίαση του 2ου τεύχους του διαδικτυακού περιοδικού σύγχρονης τέχνης του ΕΜΣΤ, Χταπόδι, από τον Θεόφιλο Τραμπούλη, αρχισυντάκτη του περιοδικού, και τη Filipa Ramos, guest editor του τεύχους.
Μετά την ολοκλήρωση των προβολών θα ακολουθήσει Q&A με τη Filipa Ramos.
Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά.
Περισσότερες πληροφορίες
Διαβάστε ακόμα
Τελευταία άρθρα Σινεμά