Το-‘arcadia’-του-Γιώργου-Ζώη-στην-τελική-λίστα-των-Ευρωπαϊκών-Βραβείων-Κινηματογράφου
ΣΙΝΕΜΑ

Το ‘Arcadia’ του Γιώργου Ζώη στην τελική λίστα των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου

Η δεύτερη ταινία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη βρίσκεται κοντά σε μια θέση στις υποψηφιότητες της απονομής.

Arcadia 4 © Foss Production, Homemade Films, Red Carpet

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα περίπου 5.000 μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου ψηφίζουν για την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων στα προσεχή Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου. Ανάμεσά τους στη σχετική λίστα, βρίσκεται και το “Arcadia” του Γιώργου Ζώη.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη ξεκίνησε την πορεία της τον περασμένο Φεβρουάριο από την 74η Μπερλινάλε, όπου σε ανταπόκρισή μας την περιγράψαμε ως ένα “μεθυστικά υποβλητικό και υπόκωφης έντασης φιλμ”. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: “Ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα αναστατώνει τη χειμωνιάτικη ραστώνη του τουριστικού θέρετρου. Ο Γιάννης κι η Κατερίνα, καταφτάνουν σοκαρισμένοι για να αναγνωρίσουν το θύμα στο τοπικό νοσοκομείο. Μαζί αλλά και χωριστά, θα προσπαθήσουν να συνδέσουν κομμάτια του παζλ της ζωής που χάθηκε, ερχόμενοι αντιμέτωποι με μια σειρά από αναπάντεχες αποκαλύψεις. Και δεν είναι οι μόνοι. Στο απόκοσμο παραθαλάσσιο μπαρ της περιοχής, το Αρκάντια, η Κατερίνα θα συναντήσει μια αλλόκοτη συντροφιά από απροσδόκητους συνοδοιπόρους”.

Arcadia 3

© Foss Production, Homemade Films, Red Carpet

Στο “Arcadia” συμπρωταγωνιστούν για πρώτη φορά οι κορυφαίοι ηθοποιοί Αγγελική Παπούλια και Βαγγέλης Μουρίκης, με τον τελευταίο μάλιστα να βραβεύεται για την ερμηνεία του στο σημαντικό φεστιβάλ του Χονγκ Κονγκ. Επίσης, πιο πρόσφατα, στο φεστιβάλ του Σαράγεβο ο Ζώης απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας από τα χέρια της διεθνούς φήμης ηθοποιού Νούμι Ράπας. Να θυμίσουμε εδώ πως σε λιγότερο από ένα μήνα το “Arcadia” πραγματοποιεί ελληνική πρεμιέρα στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης όπου, μάλιστα, διεκδικεί το Χρυσό Αλέξανδρο.

Τέλος, σημειώνουμε πως οι τελικές υποψηφιότητες των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου ανακοινώνονται στις 5/11, ενώ η απονομή γίνεται στη Λουκέρνη στις 7/12.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Το

Related posts

Ελληνικό box office: Οι ‘Ευχούληδες’ κατατρόπωσαν τις ‘Marvels’

timesadmin

Κάννες 2024: Βραβείο για το “Χάος Που Άφησε Πίσω της” του Νίκου Κολιούκου στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Σπουδαστικών Ταινιών

timesadmin

«CreativeGreece»: Ανησυχία σε σκηνοθέτες και παραγωγούς προκαλεί το νομοσχέδιο για σινεμά και τηλεόραση

timesadmin

«Brooklyn» / O Τζον Κρόουλι μεταφέρει στο σινεμά το μυθιστόρημα του Κολμ Τόιμπιν με την Σίρσα Ρόναν σε μία σπουδαία ερμηνεία

timesadmin

30ές Νύχτες Πρεμιέρας – Οδηγός επιβίωσης: Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις

timesadmin

«Συμμαχία για τον Βόλο»: “Ο Βόλος η μόνη πόλη πανελλαδικά που δεν διαθέτει αίθουσα προβολής ταινιών”

timesadmin