Sunday, December 7, 2025
spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Το 54%-60% των τροχαίων ατυχημάτων συμβαίνει σε ακτίνα 2,5-5 χλμ. από το σπίτι, δείχνει έρευνα

Το 54%-60% των τροχαίων ατυχημάτων συμβαίνει σε ακτίνα 2,5-5 χλμ. από το σπίτι, δείχνει έρευνα

Από τις βασικές αιτίες σύγκρουσης στα αυτοκίνητα αποτελεί η έλλειψη τήρησης αποστάσεων, ενώ για τις μηχανές είναι η αναστροφή

Το 54%-60% των τροχαίων ατυχημάτων συμβαίνει σε ακτίνα 2,5-5 χλμ. από το σπίτι, δείχνει έρευνα

Το 54% των ατυχημάτων με αυτοκίνητο και το 60% με μηχανή συμβαίνουν σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από το σπίτι, δείχνουν τα στοιχεία της ασφαλιστικής εταιρείας Hellas Dirict. Ειδικότερα, 4 στα 10 τροχαία ατυχήματα με αυτοκίνητο γίνονται σε απόσταση μόλις 2,5 χιλιομέτρων από το σπίτι. Αντίθετα, σε αποστάσεις πάνω από 50 χιλιόμετρα, καταγράφηκε το 13% των ατυχημάτων στον δρόμο.

Στις μηχανές, το ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων κοντά στο σπίτι είναι μεγαλύτερο. Περισσότερα από τέσσερα στα δέκα ατυχήματα γίνονται σε απόσταση έως 2,5 χιλιομέτρων από το σπίτι του οδηγού και σχεδόν έξι στα δέκα συμβαίνουν σε απόσταση έως 5 χιλιομέτρων.

Η αιτία αποδίδεται στο γεγονός ότι όταν ένας οδηγός πραγματοποιεί καθημερινά μια διαδρομή, τότε νιώθει ότι την ξέρει καλά. Ξέρει κάθε κακοτεχνία του οδοστρώματος, γνωρίζει που υπάρχουν τα σήματα του ΚΟΚ, τα σχολεία, τις διαβάσεις. Έτσι η διαδρομή είναι οικεία, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χαλαρώνει και να αυξάνονται οι πιθανότητες ατυχήματος.

Τα στοιχεία από τα ατυχήματα δείχνουν πως τα περισσότερα πρόκειται για συμβάντα με υλικές ζημιές. Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε αυτή την περίπτωση την πληρώνουν σε μεγάλο ποσοστό, αφού το 37,3% των αυτοκινήτων και το 34,4% των μηχανών εμπλέκονται σε ένα ατύχημα ενώ είναι παρκαρισμένα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τις βασικές αιτίες σύγκρουσης στα αυτοκίνητα αποτελεί η έλλειψη τήρησης αποστάσεων, ενώ για τις μηχανές είναι η αναστροφή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά της στον Τασούλα, ο διάλογος που είχαν μπροστά στις κάμερες - Δείτε φωτογραφίες

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ξέφυγε στους πανηγυρισμούς μετά το σουτ νίκης του και ο Θανάσης έτρεξε να του φωνάξει «ήρεμα ρε φίλε...»

Βορίζια: «Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον γιο μου, να φύγουν από το χωριό» - Η μητέρα του Φανούρη Καργάκη περιγράφει πώς έγινε το φονικό

Παραιτήθηκε ο CEO των ΕΛΤΑ, Γρηγόρης Σκλήκας, με επιστολή στο Υπερταμείο - Επιμένει στην ανάγκη να κλείσουν καταστήματα

250

Πόσο καλός φοιτητής ήταν ο Αϊνστάιν και ποιος τον βοήθησε στη διατύπωση της Θεωρίας της Σχετικότητας

39

Θρήνος στην κηδεία της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη στα Χανιά - Αυξημένα μέτρα με ανιχνευτή μετάλλων και έρευνες για εκρηκτικά

29

Δίωξη στους λιμενάρχες που ερεύνησαν τον θάνατο Βαλυράκη - «Πίεσαν αυτόπτη μάρτυρα να ανακαλέσει»

38

Ο Νίκος Μαραντζίδης στον Δανίκα: «O ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ένωση Κέντρου του Μαύρου και ο Τσίπρας, ο Ανδρέας του ’74»

273

Νεκρός 23χρονος από μαχαίρωμα για οπαδικές διαφορές στη Χαλκίδα - Εφτά συλλήψεις

92

-

Αυτός είναι ο λόγος που ξυπνάμε κάθε βράδυ στις 3 τα χαράματα – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη

Το μήνυμα Μητσοτάκη, η οδική ασφάλεια και το newsauto TALKS

Πανσέληνος Νοεμβρίου: Τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο

  Αποστολή στο Πωγώνι: Η κυρία Άννα μας φτιάχνει το Τσουμπέκι, την ηπειρώτικη «μπάρα ενέργειας» - Βήμα-βήμα η συνταγή

bwin - Με 1.215 δώρα είσαι μέσα στο παιχνίδι!

Powered by ΔΕΗ: Η ενέργεια πίσω από το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το λάθος που κάνουν όλοι στο ξενοδοχείο με την ταυτότητά τους: Τι προειδοποιεί ειδικός

Πώς ήταν να είσαι πλούσιος πριν από 100 χρόνια: Πώς ζούσε το 1% της Δύσης πριν τη Μεγάλη Ύφεση (vid)

Γονείς: 6 σημάδια ότι το παιδί μεγαλώνει σε ένα ευτυχισμένο σπίτι

Δείτε Επίσης

Popular Articles