AYTOKINHTO

Το πρώτο video αυτοκινήτου φτιαγμένο από το Sora της OpenAI

H OpenAI, η εταιρεία που έχει φτιάξει το ChatGPT, λανσάρει τώρα το Sora μια εφαρμογή που δημιουργεί video από κείμενο και το πρώτο παράδειγμα είναι αυτή η off road βόλτα.

Top Gear TEAM

OpenAI Sora Video Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι όλο και περισσότερο γύρω μας, τόσο με φωτογραφίες όσο και κείμενα που προκύπτουν από το Dall-E ή το ChatGPT αντίστοιχα. Τώρα θα βλέπουμε και  video από την νέα εφαρμογή της εταιρείας OpenAI, το Sora που είναι ικανό να δημιουργήσει video σαν αληθινά. 

OpenAI Sora Video Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Sora προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη για το ευρύ κοινό και αφορά τους λίγους που ασχολούνται με το AI σε επίπεδο έρευνας, αλλά από τα παραδείγματα που βλέπουμε έχει εντυπωσιακές δυνατότητες. 

Στα πρώτα video που δημοσίευσε η OpenAI για την Sora υπάρχει και ένα video αυτοκινήτου που κάλλιστα θα μπορούσε να σταθεί σε μια παραγωγή, έστω και με κάποιες λεπτομέρειες να δείχνουν πως πρόκειται για τεχνητό δημιούργημα. 

Είναι ένα κλασικό Land Rover Discovery που κινείται σε μια χωμάτινη διαδρομή με στροφές. Το off road αυτοκίνητο που δεν φέρει χαρακτηριστικά φίρμας γιατί εκεί που θα έπρεπε να γράφει Land Rover γράφει κάτι σαν DANDVER, κινείται πολύ φυσικά σε ένα ορεινό δρόμο ανάμεσα σε δέντρα, αν και για να είμαστε ειλικρινείς μάλλον ο οδηγός τεχνητής νοημοσύνης πάει πιο κοντά στην πλαγιά από όσο θα πήγαινε ένας οδηγός κανονικής νοημοσύνης. 

Το ενδιαφέρον πάντως είναι πως όλο αυτό έχει δημιουργηθεί από μια εντολή που η OpenAI την αναφέρει για κάθε video που δείχνει ως παράδειγμα. Στην περίπτωση του DANDVER η εντολή μεταφρασμένη στα ελληνικά είναι η παρακάτω. 

“Η κάμερα ακολουθεί πίσω από ένα λευκό vintage SUV με μαύρη σχάρα οροφής καθώς επιταχύνει σε έναν απότομο χωματόδρομο που περιβάλλεται από πεύκα σε μια απότομη πλαγιά βουνού, η σκόνη σηκώνεται από τα ελαστικά του, το φως του ήλιου λάμπει πάνω στο SUV καθώς επιταχύνει κατά μήκος του χωματόδρομου, ρίχνοντας μια ζεστή λάμψη πάνω στη σκηνή. Ο χωματόδρομος καμπυλώνει απαλά προς το βάθος, χωρίς άλλα αυτοκίνητα ή οχήματα στον ορίζοντα. Τα δέντρα εκατέρωθεν του δρόμου είναι ερυθρόδεντρα, με διάσπαρτα σημεία πρασίνου. Το αυτοκίνητο φαίνεται από πίσω να ακολουθεί την καμπύλη με ευκολία, κάνοντάς το να φαίνεται σαν να βρίσκεται σε μια σκληρή διαδρομή μέσα στο άγριο έδαφος. Ο ίδιος ο χωματόδρομος περιβάλλεται από απόκρημνους λόφους και βουνά, με έναν καθαρό μπλε ουρανό από πάνω με αραχνιασμένα σύννεφα.”

Related posts

Video: Οδηγός τερματίζει σε αγώνα σπρώχνοντας το αυτοκίνητό του

timesadmin

Ακόμα πιο προσιτή τιμή για το παπί UM FLASH 125 LZ-κάτω από 2.000 ευρώ

protothema.gr

Πρώτη φορά υβριδικό Opel Corsa-τιμές στην Ελλάδα

protothema.gr

Επίσημο: Οι τιμές του νέου Citroen C3 στην Ελλάδα

wp-needuser

Video: Το Tesla Cybertruck είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία οδήγησης

timesadmin

Επίσημο: Η ζωή του Elon Musk σε ταινία και ο σκηνοθέτης είναι μεγάλη έκπληξη

timesadmin