AYTOKINHTO

Το νέο Peugeot 208 ήρθε στην Ελλάδα-πόσο κοστίζει με την έκπτωση

Η ανανεωμένη σειρά Peugeot 208 είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά σε συμβατικές, υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις με τιμή προσφοράς που ισχύει για την περίοδο λανσαρίσματος.

Top Gear TEAM

Το supermini της Peugeot ήταν το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο της Ευρώπης το 2022 και επί σειρά ετών πρωταγωνιστής στη γαλλική αγορά. Η ανανεωμένη σειρά περιλαμβάνει εκδόσεις βενζίνης και υβριδικές παράλληλα με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που έχουν πλέον μεγαλύτερη αυτονομία.

Peugeot e-208

Τα μοντέλα νέας γενιάς διαθέτουν ανασχεδιασμένο μπροστινό τμήμα, νέα φωτιστικά στοιχεία μπροστά και πίσω, καινούργιας σχεδίασης ζάντες και αναβαθμισμένο εσωτερικό. Όλα τα μοντέλα έχουν ενσωματωμένο το σύστημα Peugeot i-Connect με δυνατότητες πλήρους δικτύωσης ενώ για τις πλουσιότερες εκδόσεις το ενισχυμένο i-Connect Advanced προσφέρει και πλοήγηση TomTom.

Peugeot 208

Στα στοιχεία εξοπλισμού εκτός των άλλων θα βρείτε 4 θύρες USB, επαγωγικό φορτιστή smartphones, βελτιωμένη κάμερα παρκαρίσματος και μια ευρεία γκάμα στοιχείων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης.

Συμβατικά, υβριδικά και ηλεκτρικά

Το portfolio κινητήρων περιλαμβάνει τον γνώριμο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα στα 1,2 λίτρων με υπερτροφοδότη από στις απλές εκδόσεις αποδίδει 75 ή 100 ίππους ενώ στις ήπια υβριδικές εκδόσεις – διατίθενται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο e-DCS6 – προσφέρονται με 100 ή 136 ίππους. Όλα τα μοντέλα περιλαμβάνουν και σύστημα εξοικονόμησης καυσίμου Start&Stop.

Peugeot 208

Τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι δύο με μοτέρ απόδοσης 136 ή 156 ίππων και εφοδιάζονται με μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας από 46,3 εώς 48,1 kWh. Με τον συνδυασμό του μικρότερου κινητήρα-μπαταρίας η αυτονομία κατά WLTP φθάνει τα 361 χλμ./φόρτιση ενώ με το πιο ισχυρό πακέτο το εύρος κίνησης αυξάνεται στα 410 χλμ./φόρτιση.

Εκδόσεις και τιμές λανσαρίσματος

Τέλος, οι προσφερόμενες εκδόσεις εξοπλισμού είναι τρεις: Active, Allure και GT. H βασική περιλαμβάνει εκτός των άλλων αυτόματη λειτουργία προβολέων, ηλεκτροκίνητα παράθυρα και εξωτερικούς καθρέπτες, mirror screen με ασύρματη σύνδεση κινητού τηλεφώνου, δερμάτινο τιμόνι, κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών, κ.ά. Με τον κινητήρα 75 ίππων ξεκινά από τα 19.500 ευρώ ενώ γι’ αυτή την περίοδο ισχύει και ειδική έκπτωση 1.500 ευρώ σε αυτή την τιμή.

Peugeot 208

Η έκδοση Allure περιλαμβάνει επιπλέον της έκδοσης Active, ζάντες αλουμινίου 16”, αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά και πίσω με κάμερα οπισθοπορείας, πίσω φιμέ κρύσταλλα, εκκίνησης Keyless, αυτόματο κλιματισμό, ψηφιακό πίνακα ενδείξεων 10 ιντσών κ.ά. Η συγκεκριμένη έκδοση εξοπλισμού αφορά τα μοντέλα με τους 100 ίππους (συμβατικά ή υβριδικά) με τιμή εκκίνησης στα 22.400 ευρώ (χωρίς την έκπτωση του λανσαρίσματος).

Τέλος, η κορυφαία έκδοση GT ξεκινά από τα 26.500 ευρώ (συν την προσφορά τιμής) για τους κινητήρες 100 και 136 ίππων. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει, full LED φώτα μπροστά, ζάντες αλουμινίου 17”, πίνακα ενδείξεων 10 ιντσών με τρισδιάστατη απεικόνιση, ενισχυμένο πακέτο συστημάτων ADAS σύστημα Connected Navigation 3D με αναγνώριση φωνητικών εντολών, κ.ά.

Related posts

Tο ηλεκτρικό Hyundai Kona στην Ελλάδα-τιμές και εκδόσεις

timesadmin

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Ποια θα είναι η κατηγορία με τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό το 2024

timesadmin

Ποια νέα μοντέλα BYD θα δούμε στην έκθεση Auto Athina 2024

James Rollner

Είναι αλήθεια ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μειώνουν την ποιότητα του αέρα;

protothema.gr

F1 GP Ιαπωνίας: Το ψηφιακό κύπελλο που πρέπει να φιλήσει ο νικητής

timesadmin

Bugatti Bolide: H βασίλισσα hypercar των 1.800 ίππων επιτέλους γυμνή

timesadmin