Το-νέο-mg-hs-θα-παρουσιαστεί-goodwood-τι-αποκάλυψε-στέλεχος-της-φίρμας-για-το-νέο-μοντέλο
AYTOKINHTO

Το νέο MG HS θα παρουσιαστεί Goodwood-τι αποκάλυψε στέλεχος της φίρμας για το νέο μοντέλο

Η MG πρόκειται να αποκαλύψει τον διάδοχο του συμπαγούς SUV HS στο Goodwood Festival of Speed τον προσεχή Ιούλιο, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας. Το νέο μοντέλο θα έχει εντελώς διαφορετική σχεδίαση. “Δεν θα έχει καμία ομοιότητα με το υπάρχον αυτοκίνητο”, δήλωσε ο Guy Pigounakis, εμπορικός διευθυντής της MG Motor U.K.

Όπως και το υπάρχον HS, το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και ως plug-in υβριδικό. Μάλιστα η έκδοση PHEV θα εφοδιάζεται με μια μπαταρία που θα είναι περίπου διπλάσια σε χωρητικότητα από τις 12,8 kWh του σημερινού μοντέλου, έτσι ώστε να αυξήσει την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του στα επίπεδα των 100 χλμ., δήλωσε ο Pigounakis.

Η επιλογή αυτή τείνει να αποτελέσει κάτι σαν τάση στους κόλπους της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν έμφαση στην αύξηση της αυτονομίας των plug-in υβριδικών μοντέλων, ώστε να διασφαλίσουν ότι θα διατηρήσουν τα χαμηλά επίπεδα εκπομπών CO2 όταν οι σχετικοί κανόνες αλλάξουν το 2025.

Γιορτάζει τα 100 χρόνια

Το νέο HS θα αποτελέσει μέρος της παρουσίας της MG στο Goodwood, που πραγματοποιείται στις 11 Ιουλίου, με τη μάρκα που ανήκει πλέον στην κινεζική SAIC να γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Η MG ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1924 ως Morris Garages από τον William Morris, έναν Άγγλο βιομήχανο.

Το HS είναι επί του παρόντος το δεύτερο σε πωλήσεις μοντέλο της κινεζικής μάρκας στην Ευρώπη μετά το μικρό SUV ZS, με πωλήσεις 19.889 μονάδων έως τα τέλη Απριλίου. Συνολικά, το HS ήταν το 12ο σε πωλήσεις compact SUV στην Ευρώπη τους πρώτους τέσσερις μήνες. Η Βρετανία ήταν η μεγαλύτερη αγορά του μοντέλου στην Ευρώπη μέχρι τον Απρίλιο, μετά την Ιταλία.

Αναφορικά με την επικείμενη επιβολή δασμών στα κινεζικά αυτοκίνητα, τα στελέχη της MG δήλωσαν με βεβαιότητα ότι οι όποιοι δασμοί επιβληθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα περιοριστούν στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφήνοντας τα εισαγόμενα υβριδικά και βενζινοκίνητα αυτοκίνητα στα σημερινά επίπεδα.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

Ποια εταιρεία αυτοκινήτου φτιάχνει κέτσαπ και ξεπουλάει

James Rollner

F1 Las Vegas GP: Πρόγραμμα και ώρες τηλεοπτικής μετάδοσης

timesadmin

5 στοιχεία εξοπλισμού στο αυτοκίνητο που δεν ήξερες πως χρειάζεσαι

timesadmin

H νέα Porsche Panamera και η προηγμένη ανάρτησή της (video)

timesadmin

F1 GP Βραζιλία: Ο Verstappen κέρδισε, ας υποκλιθούμε στον Alonso

timesadmin

Η Honda προσπαθεί να εξαγοράσει Nissan και Mitsubishi, σύμφωνα με πρώην CEO

wp-needuser