Το-Κρεμλίνο-λέει-ότι-δεν-μπορεί-να-κάνει-τίποτα-για-τον-πολιτικό-της-αντιπολίτευσης-Καρά-Μουρζά,-που-νοσηλεύεται-σε-νοσοκομείο-φυλακής
ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τον πολιτικό της αντιπολίτευσης Καρά-Μουρζά, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο φυλακής

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Βλαντίμιρ Καρά-Μουρζά, που μεταφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ένα νοσοκομείο φυλακής, παρόλο που ο δικηγόρος του κατάφερε τελικά να τον συναντήσει μετά από μια εβδομάδα αρνήσεων των αρχών να δώσουν άδεια για πρόσβαση Καρά-Μουρζά.

“Δυστυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε αυτήν την κατάσταση”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Δεν έχει δικαίωμα του Κρεμλίνο επί του θέματος, πρόσθεσε.

Ο Καρά-Μουρζά, ο οποίος σήμερα εκτίει ποινή κάθειρξης 25 ετών στο Ομσκ της Σιβηρίας, νοσηλεύτηκε την περασμένη εβδομάδα σε μονάδα φροντίδας φυλακών επίσης στο Ομσκ, σύμφωνα με τη σύζυγό του και τους δικηγόρους του.

Ζητούσαν επί έξι ημέρες να τον επισκεφτούν, εκφράζοντας μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του. Ο δικηγόρος του Σεργκέι Σαφρόνοφ κατάφερε τελικά να τον συναντήσει σήμερα, ανέφερε στο Facebook ο συνάδελφός του, δικηγόρος Βαντίμ Προκόροφ, σημειώνοντας τη “σχετικά σταθερή” κατάσταση της υγείας του πελάτη τους.

“Για έξι ημέρες, οι δικηγόροι δεν είχαν πρόσβαση στον Βλαντίμιρ”, έγραψε ο Προκόροφ.

“Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση της υγείας του Βλαντίμιρ Καρά-Μουρζά είναι σχετικά σταθερή”, δήλωσε, υπενθυμίζοντας ότι ο πελάτης του πάσχει από μια νευρική πάθηση που λέγεται πολυνευροπάθεια, “μια σοβαρή χρόνια ασθένεια”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο 42χρονος Μουρζά νοσηλεύτηκε για μια “ιατρική εξέταση”. Δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για τους λόγους που εξετάστηκε.

Χθες ο Προκόροφ, τον οποίο επικαλέστηκε το αντιπολεμικό κανάλι Telegram Reforum Journal, εκτίμησε ότι ο πελάτης του βρίσκεται “σε μεγάλο κίνδυνο”.

“Η κατάσταση της υγείας του Βλαντίμιρ επιδεινώθηκε από τον Φεβρουάριο του 2023. Στις 2 Ιουλίου ένιωθε όπως συνήθως όταν συναντούσε τον δικηγόρο του, αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα”, υπογράμμισε, αναφέροντας το παράδειγμα του αντιπάλου Αλεξέι Ναβάλνι, που πέθανε στη φυλακή τον Φεβρουάριο υπό ανεξήγητες συνθήκες.

Οι κοντινοί άνθρωποι του Καρά-Μούρζα ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας του εδώ και αρκετούς μήνες.

Ο Ρώσος πολιτικός με ρωσική και βρετανική υπηκοότητα, πάσχει από πολυνευροπάθεια, που προκλήθηκε από μετά από δύο απόπειρες δηλητηρίασης εις βάρος του το 2015 και το 2017, σύμφωνα με συγγενείς του.

Καταδικάστηκε τον Απρίλιο του 2023 σε 25 χρόνια κάθειρκης για “προδοσία” και διάδοση “ψευδών πληροφοριών” σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) εξέφρασε χθες Τρίτη τη “βαθιά ανησυχία της για την κατάσταση του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης και ιστορικού Βλαντίμιρ Καρά-Μουρζά”.

- Α-

Related posts

ΟΗΕ: Οι ρωσικές επιθέσεις στο ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας πιθανόν παραβιάζουν το ανθρωπιστικό δίκαιο

protothema.gr

Σολτς και Σούνακ ανακοίνωσαν κοινό εξοπλιστικό πρόγραμμα

timesadmin

Η Ρωσία άρχισε να επιβραδύνει το YouTube μετά τη διαγραφή 3.600 καναλιών προπαγάνδας

James Rollner

Το Ισραήλ αναμένει ευρείας κλίμακας απευθείας επίθεση του Ιράν (Axios)

timesadmin

Σε υψηλό πενταμήνου η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου

wp-needuser

Γαλλία: Αποτροπιασμός για τον βιασμό 12χρονης Εβραίας

timesadmin