Το-καλύτερο-το-είδαμε-τον-Μάρτιο:-Οι-8-κορυφαίες-ταινίες-του-2024-μέχρι-στιγμής
ΣΙΝΕΜΑ

Το καλύτερο το είδαμε τον Μάρτιο: Οι 8 κορυφαίες ταινίες του 2024 μέχρι στιγμής

Το 2024… βαστάει ακόμη, αλλά επιχειρούμε μια πρώτη αναδρομή στις καλύτερες ταινίες που μας έχει δώσει ως τώρα

Είναι πάντα δύσκολο ένα best of. Δεν είναι τόσο τι να διαλέξεις. Όσο το τι θα αφήσεις απ’ έξω. «Καλύτερες ταινίες του 2024» η κατηγορία και στο λέμε εξ αρχής, στην παρακάτω 8άδα πολύ πιθανό να έχεις ενστάσεις. Προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια ευρέως αποδεκτή λίστα.

Πάμε να δούμε λοιπόν τις ταινίες που έκλεψαν τις καρδιές πολλών εκεί έξω από τότε που οι σελίδες του ημερολογίου γυρίζουν στο 2024. Θα το παραδεχτούμε πως στο παρελθόν υπήρξαν καλύτερες σινέ – χρονιές, αλλά θα φωνάξουμε επίσης με τόλμη πως αυτή η 8άδα είναι κάτι παραπάνω από απλώς «καλή».

Ταινίες 2024: Η 8άδα που μας έκλεψε την καρδιά

Dune Part Two

Ψάχναμε να βρούμε κάτι εντυπωσιακό ως λέξη, δεν χρειάζεται. Ένα «ουάου» αρκεί. Μιλάμε άλλωστε για κάτι που σε αφήνει… speechless. Πόσο καιρό άραγε είχαμε να δούμε κάτι τέτοιο; Πόσο να νιώσουμε ένα τέτοιο αίσθημα πληρότητας από μια sci-fi κινηματογραφική δουλειά;

Είναι 166 λεπτά που παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα. Είναι σαν το Dune Part One να έγινε σκόπιμα κάπως flat για να μας κοιμίσει, ώστε να μας χτυπήσει με μεγαλύτερη ορμή η συνέχεια. Ο Ντενί Βιλνέβ μας χάρισε ένα αριστούργημα. Νέτα σκέτα. Υπόκλιση. Χειροκρότημα. Και πάλι υπόκλιση, Και πάλι χειροκρότημα.

Διάβασε ΕΔΩ αναλυτικά το review μας

Furiosa: A Mad Max Saga

Το prequel του Mad Max είναι από αυτές τις ταινίες που κάτι μας λέει πως δεν θα εκτιμήσουμε πλήρως μέχρι να περάσει λίγο ακόμη ο καιρός. Δεν είναι πως δεν άρεσε. Άρεσε. Αλλά έπρεπε να… αρέσει περισσότερο. Δεν βγάζει και τόσο νόημα αυτό; Ε, ας το θέσουμε αλλιώς: Πρέπει να μιλάμε περισσότερο γι’ αυτό το έργο, γι’ αυτή τη δουλειά.

Είναι άδικο να το συγκρίνουμε το Fury Road λες και είναι φτωχός συγγενής. Δεν είναι. Είναι μια ταινιάρα που στέκεται μόνη της, περήφανα και λαμπρά. Και τι ερμηνεία ο Κρις Χέμσγουρθ, ε; Όχι πως πήγε πίσω το… εξωγήινο πλάσμα που λέγεται Άνια Τέιλορ-Τζόι.

Διάβασε ΕΔΩ αναλυτικά το review μας

Inside Out 2

Ακόμα ένα part 2 που μας ενθουσίασε μέσα στο 2024. Ακόμα μια από τις ταινίες που σέβονται απόλυτα το όνομα που κουβαλούν, εξελίσσονται ωραία, προχωρούν έχοντας κάτι πολύ καλό να πουν. Η Pixar το έκανε ξανά το θαύμα της.

Είναι ένα μάθημα ζωής αυτή η ταινία. Βασικά είναι ένα μάθημα, τελεία. Που θα έπρεπε να αποτελεί μέρος της διδακτέας ύλης στα σχολεία. Ορίστε την κάναμε την πρότασή μας στο υπουργείο Παιδείας.

Διάβασε ΕΔΩ αναλυτικά το review μας

Deadpool & Wolverine

Υπάρχει ένα πρόβλημα όταν θες να μιλήσεις για ταινίες όπως αυτή. Πρέπει να κρατηθείς, να μην αποκαλύψεις πολλά. Γιατί αλλιώς ρισκάρεις να πεις περισσότερα από όσα πρέπει και να χαλάσεις στοιχεία της εμπειρίας σε κάποιον που ακόμα την έχει στη λίστα με τα «πρέπει να δω οπωσδήποτε».

Αυτό που θα σου πούμε συνεπώς απλά είναι και δίχως να προδίδουμε το παραμικρό, είναι πως σε περιμένει αυθεντική… Deadpoolιάδα. Όλα όσα μας αρέσουν στον πιο αντί – ήρωα της Marvel είναι «εκεί». Μαζί με τον Γούλβεριν, μαζί με τον χαβαλέ, inside και μη.

Διάβασε ΕΔΩ αναλυτικά το review μας

Και ΕΔΩ μια… αντί – άποψη, γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και δεν αρέσουν όλα σε όλους

All of Us Strangers

Πολ Μεσκάλ και Άντριου Σκοτ σε μια ταινιάρα που αγνοήθηκε στα Όσκαρ, αλλά ευτυχώς βρήκε το δρόμο της, το κοινό της. Γιατί αυτό ήταν το σωστό. Η σεναριακή σύλληψη, ο τρόπος που εξελίσσεται η πλοκή, το δύσκολο θέμα και η λεπτότητα με την οποία παρουσιάζεται.

Μερικές ταινίες νιώθεις πως σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Ότι σου ανοίγουν δρόμους σκέψης που νωρίτερα δεν είχες δει πως υπάρχουν. Το All of Us Strangers είναι μια τέτοια ταινία.

Διάβασε ΕΔΩ αναλυτικά το review μας

Hit Man

Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ, thank you sir. Mας χάρισε (γιατί δώρο ήταν) την «Before trilogy» (Πριν το Ξημέρωμα, Πριν το Ηλιοβασίλεμα, Πριν τα Μεσάνυχτα), το συγκλονιστικό Boyhood ή σε πιο αστεία μονοπάτια, το School of Rock με τον «παλιοροκά» Τζακ Μπλακ. Και φέτος σκάρωσε νέα ομορφιά.

Χιούμορ και δράση για μια ταινία που έχει πολλά καλά μαζεμένα. Με κυριότερο πως δεν κάνει στιγμή κοιλιά. Είναι ξεχωριστή, είναι ευχάριστα αλλόκοτη. Ο Γκλεν Πάουελ, που πολύ μας άρεσε στο Top Gun: Maverick, το πάει στο πιο πάνω level και δείχνει πως είναι «εδώ» για πολύ μεγάλα πράγματα.

The Fall Guy

Αρχής γενόμενης από την Barbie καταλάβαμε πόσο τον είχαμε αδικήσει τον Ράιαν Γκόσλινγκ ως προς το κωμικό κομμάτι των ικανοτήτων του. Εδώ το πάει ένα βήμα παραπέρα. Πλάι στην επίσης εκπληκτική ‘Εμιλι Μπλαντ.

Ένα action comedy απλά απολαυστικό. Μικρό πράγμα είναι αυτό; Διόλου. Η πρόθεση συνάδει με την πράξη και κοιτάς την οθόνη με ένα μόνιμο feel good στο στήθος.

Διάβασε ΕΔΩ αναλυτικά το review μας

Challengers

Ένα ερωτικό τρίγωνο με φόντο τον κόσμο του τένις, μια υπόθεση που σε ταράζει με περισσότερους του ενός τρόπους. Ανατροπές και μια αφηγηματική γραμμή έξω από τα συνηθισμένα, είναι από τις ταινίες που σε κερδίζουν με την ευρηματικότητά τους πάνω και περισσότερο από όλα.

Το φινάλε θα σε ακολουθεί για καιρό. Γκέιμ, σετ δικό του και μια Zendaya που δείχνει γιατί είναι η σούπερ σταρ των καιρών μας.

Διάβασε ΕΔΩ αναλυτικά το review μας

Related posts

Μυστήριο στη Φάρμα των Ζώων πληροφορίες για την ταινία

timesadmin

Megalopolis: Δείτε το πρώτο τρέιλερ για την νέα ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα

James Rollner

Μαύρος Κότσυφας, Μαύρο Βατόμουρο πληροφορίες για την ταινία

timesadmin

Άαρον Σόρκιν: Γράφει σενάριο ταινίας για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο

James Rollner

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

timesadmin

Cure

James Rollner