ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις θέσει σε κίνδυνο

Το Ισραήλ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες της περιοχής ότι η απάντησή του στην επίθεση του Ιράν δεν θα τις θέσει σε κίνδυνο, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Kan, εν μέσω των ανησυχιών εκ μέρους πολλών χωρών ότι θα θεωρηθούν υπεύθυνες από την Τεχεράνη σε περίπτωση ισραηλινού χτυπήματος αντιποίνων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όπως σημειώνουν οι Times of israel, το Ισραήλ έχει ενημερώσει συμμαχικές χώρες όπως η Ιορδανία, η Αίγυπτος και οι χώρες του Κόλπου ότι η απάντησή του, όταν έρθει, θα πραγματοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε το Ιράν να μην μπορεί να τις εμπλέξει στα αντίποινα.

Η διαβεβαίωση του Ισραήλ προς τις γειτονικές του χώρες ήρθε μετά την προειδοποίηση κορυφαίων Ιρανών διοικητών την Κυριακή ότι το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη επίθεση εάν προβούν μετά την ιρανική επίθεση,

Ειδικότερα, οι δηλώσεις της Τεχεράνης προκάλεσαν ανησυχία στην Ιορδανία, αφού τα επίσημα μέσα ενημέρωσης του Ιράν προειδοποίησαν ότι η Ιορδανία θα είναι ο επόμενος στόχος σε περίπτωση που συνεργαστεί με το Ισραήλ σε μια σύγκρουση με το Ιράν.

Related posts

Γαλλικές εκλογές: Ο Εθνικός Συναγερμός πιθανότατα δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στον β’ γύρο

wp-needuser

Πορτογαλία: Πέντε νεκροί ο απολογισμός της συντριβής ελικοπτέρου στον ποταμό Δούρο

James Rollner

Τούρκος υπουργός: Αν το Instagram συμμορφωθεί με τους νόμους μας, θα επαναλειτουργήσει στην Τουρκία

protothema.gr

Η πλειονότητα των μπαταριών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από τη διάρκεια ζωής των οχημάτων

timesadmin

Ζελένσκι: Σταμάτησε η προώθηση του ρωσικού στρατού

timesadmin

Μαλί: Η πρέσβειρα της Σουηδίας απελάθηκε για “εχθρική” δήλωση

wp-needuser