Το-Ισραήλ-“αποκόπτει-τη-βόρεια-Γάζα”,-καταγγέλλει-ο-ΟΗΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ “αποκόπτει τη βόρεια Γάζα”, καταγγέλλει ο ΟΗΕ

Το Γραφείο του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου εξέφρασε σήμερα τον αποτροπιασμό του για τα συνεχιζόμενα, εδώ και μία εβδομάδα, ισραηλινά πλήγματα στη βόρεια Γάζα όπου δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν παγιδευτεί, χωρίς τρόφιμα ή άλλα εφόδια.

“Στη σκιά της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή, ο ισραηλινός στρατός φαίνεται ότι αποκόπτει εντελώς τη Βόρεια Γάζα από την υπόλοιπη Λωρίδα της Γάζας και διεξάγει εχθροπραξίες με απόλυτη περιφρόνηση για τη ζωή και την ασφάλεια των Παλαιστίνιων πολιτών” ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Το Γραφείο λέει ότι έλαβε αναφορές ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ύψωσαν ένα ανάχωμα σε μια κεντρική διασταύρωση, ουσιαστικά “σφραγίζοντας” τη Βόρεια Γάζα, και ότι πυροβολούν όποιους επιχειρήσουν να φύγουν.

Δύο νεκροί στην Τζενίν

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, από την πλευρά του, ανέφερε ότι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό σήμερα στην Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης Τζενίν, τον Καμάλ Άμπου αλ Ρουμπ, ο στρατός περικύκλωσε ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό που βρίσκεται δίπλα στην πόλη και οι στρατιώτες “ανέβηκαν στις στέγες σπιτιών, πυροβολούσαν ό,τι κινείτο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένα παιδί και ένας νεαρός άνδρας. Το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa μετέδωσε ότι το ένα από τα θύματα ήταν 17 ετών.

Ο ισραηλινός στρατός, που ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν απάντησε. Ο στρατός έχει κάνει πολλές επιχειρήσεις σε προσφυγικούς καταυλισμούς της Δυτικής Όχθης τους τελευταίους μήνες, ιδίως στο Νουρ Σαμς, κοντά στην Τούλκαρεμ, στην Μπαλάτα κοντά στη Ναμπλούς και σε εκείνο της Τζενίν.

“Αυτό που συμβαίνει στην πόλη της Τζενίν και τον καταυλισμό της είναι συστηματικές επιθέσεις με στόχο όσα ξαναχτίζουμε έπειτα από κάθε επίθεση”, είπε ο κυβερνήτης. “Σήμερα, ο κατοχικός στρατός κατέστρεψε τους δρόμους. Είναι η 14η φορά, από την 7η Οκτωβρίου, που οι κατοχικές (δυνάμεις) καταστρέφουν όσα ξαναφτιάξαμε” συνέχισε, αναφερόμενος στην έκρηξη βίας στη Δυτική Όχθη μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Πηγή: - – -

Related posts

ΗΠΑ: Αύξηση 2ετίας στις τιμές εισαγωγών προσθέτοντας και άλλες πληθωριστικές πιέσεις

James Rollner

Στη διεθνή διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία θα παραστεί ο Βαρθολομαίος

timesadmin

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση του Ιράν ως σημαντική κλιμάκωση

timesadmin

Deutsche Bank: “Έσπασε” το σερί 15 κερδοφόρων τριμήνων, με μικρότερες του αναμενομένου ζημίες στο β΄ τρίμηνο

protothema.gr

Ο Πούτιν διόρισε τον Μισούστιν πρωθυπουργό της Ρωσίας

protothema.gr

Δραματική πεοειδοποίηση του Yπουργού Πληροφοριών του Λιβάνου: Φοβόμαστε ότι θα γίνουμε “νέα Γάζα”

James Rollner