ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν πραγματοποίησε επίθεση κατά του Ισραήλ – Κίνδυνος ολοκληρωτικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:31.

Άρχισε στις 12.30 το μεσημέρι το υπουργικό πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ που θα εξετάσει το ενδεχόμενο αντιποίνων, στην πρώτη ευθεία επίθεση του Ιράν κατά των ισραηλινών εδαφών στην ιστορία των δύο χωρών.

Η ιρανική επίθεση εξαπολύθηκε κατά τις νυκτερινές ώρες του Σαββάτου προς Κυριακή με σμήνος αποτελούμενο από περισσότερα από 300 εκρηκτικά drones και πυραύλους που στόχευσαν ισραηλινούς στόχους, σε αντίποινα για την επίθεση του Ισραήλ στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό.

Το Ιράν έχει ήδη προειδοποιήσει πως αν το Ισραήλ εξαπολύσει νέες επιθέσεις αντεκδίκησης κατά ιρανικών στόχων είτε εντός Ιράν είτε κατά πολιτών του σε άλλες χώρες, θα εξαπολύσει μια  πολύ ευρύτερη και μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ, προοπτική που ενισχύει πλέον δραματικά τον κίνδυνο μιας ολοκληρωτικής περιφερειακής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Σειρήνες και εκρήξεις στους αιθέρες

Η επίθεση του Ιράν ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 τη νύχτα του Σαββάτου και οι σειρήνες ηχούσαν για πολλές ώρες και λίγο πριν από τις 02:00 π.μ. της Κυριακής (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σειρά εκρήξεων πάγωσε τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ. Ο ουρανός γέμισε πορτοκαλί και κίτρινα φώτα, με πολλούς πολίτες να μοιράζονται εικόνες στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

“Οι δρόμοι άδειασαν, όλος ο κόσμος έσπευσε να γυρίσει στο σπίτι του”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ελιγιάχου Μπαράκα, έμπορος στο κέντρο της πόλης.

Συγκλονιστικές εικόνες με την αναχαίτιση πυραύλων πάνω από τα Ιεροσόλυμα, ιερό τόπο τριών θρησκειών, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Στην πόλη ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας, όπως και στη Νεγκέβ και σε άλλες ισραηλινές πόλεις.

Περίπου μια ώρα μετά την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή της επιχείρησης, που βαφτίστηκε “Έντιμη Υπόσχεση”, το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι εκτοξεύθηκε “πρώτο κύμα βαλλιστικών πυραύλων“, με στόχους “βαθιά στο εσωτερικό των κατεχόμενων εδαφών” (σ.σ. του Ισραήλ). “Η Πολεμική Αεροπορία της Αεροδιαστημικής Δύναμης του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους και drones εναντίον συγκεκριμένων στόχων στο εσωτερικό των κατεχομένων εδαφών”, ανέφερε η ιρανική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη το σώμα.

Πάνω από 300 drones και πύραυλοι σε τρία κύματα

Η επίθεση εκδηλώθηκε σε τρία κύματα εκ των οποίων το πρώτο κύμα αφορούσε εκτοξεύσεις εκρηκτικών drones κατά πάσα πιθανότητα από βάσεις της Υεμένης, με τη συμμετοχή των ανταρτών Χούθι, οι οποίοι συνεργάζονται με το Ιράν. 

Το δεύτερο κύμα επίθεσης ξεκίνησε γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής με την Τεχεράνη να ανακοινώνει λίγο νωρίτερα πως θα εξαπολύσει επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους ενώ στο τρίτο κύμα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής διαθέσιμες ενδείξεις, συμμετείχε και η Χεζμπολά, με πυραυλικές επιθέσεις κατά του βορείου Ισραήλ, που εξαπέλυσε από τις βάσεις της στο Λίβανο.

Σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση στη Μέση Ανατολή, το Ιράν κατά πάσα πιθανότητα μαζί με τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης και τη Χεζμπολά, εκτόξευσε κατά των ισραηλινών εδαφών περίπου 400 πύραυλους και drones και συγκεκριμένα  250 drones, 36 πυραύλους κρουζ και 110 πυραύλους εδάφους-εδάφους.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το 99% των drones αναχαιτίστηκαν. 

⚡️⚡️Israel intercepted 99% of Iranian projectiles launched at Israel last night, says IDF spokesman.

Of the 331 missiles and drones launched by Iran at Israel:

– 185 out of 185 Kamikaze Drones were shot down

– 103 out of 110 Ballistic Missiles were shot down

– 36 out of 36… pic.twitter.com/nIndH4vOLe

— Megh Updates 🚨™ (@MeghUpdates) April 14, 2024

Πανηγύρισαν το πλήγμα οι πολίτες του Ιράν 

Το Ισραήλ έκλεισε τον εναέριο χώρο του από τις 00:30 και τον άνοιξε ξανά στις 07:30, σύμφωνα με την αρχή αερολιμένων της χώρας. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα —πρώτη ημέρα της εβδομάδας στο Ισραήλ— και αύριο Δευτέρα.

“Πρόκειται για σύγκρουση ανάμεσα στο Ιράν και στο κακούργο ισραηλινό καθεστώς” και οι ΗΠΑ “πρέπει να μείνουν μακριά”, τόνισε η ιρανική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη.

“Η υπόθεση μπορεί να θεωρηθεί λήξασα”, ωστόσο “αν το ισραηλινό καθεστώς διαπράξει νέο λάθος, η ανταπόδοση του Ιράν θα είναι πολύ πιο σοβαρή”, διεμήνυσε.

Φωνάζοντας “θάνατος στο Ισραήλ” και “θάνατος στην Αμερική”, χιλιάδες πολίτες βρήκαν στους δρόμους πόλεων του Ιράν για να πανηγυρίσουν την ιρανική επίθεση.

Τα λεπτά που ακολούθησαν την έναρξη της επιχείρησης, στον λογαριασμό του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ στην πλατφόρμα Χ αναρτήθηκε απόσπασμα βίντεο από την ομιλία που εκφώνησε την Τετάρτη, στο οποίο τόνιζε πως “το διαβολικό καθεστώς θα τιμωρηθεί”.

Με πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τις επίσημες ανακοινώσεις για το πλήγμα κατά του Ισραήλ και οι βουλευτές του ιρανικού Κοινοβουλίου σήμερα το πρωί. 

Το κρατικό πρακτορείο ΙΡΝΑ του Ιράν ανακοίνωσε ότι η ιρανική επίθεση προκάλεσε μεγάλες ζημιές στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση του Ισραήλ που βρίσκεται στην έρημο Νεγκέβ, ωστόσο το Ισραήλ ανέφερε ότι οι ζημιές αυτές είναι ήσσονος σημασίας.

Οι αρχές ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν θύματα και μόνον ένα 7χρονο κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στην εντατική ενώ άλλοι 4 πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα. 

Δεν θέλουν απάντηση του Ισραήλ οι ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, είπε ότι θα συγκαλέσει συνάντηση των ηγετών των G7  την Κυριακή για να συντονίσει μια διπλωματική απάντηση στην, όπως αποκάλεσε, “θρασύτατη επίθεση” του Ιράν. Η συνάντηση αυτή προγραμματίστηκε για τις απογευματινές ώρες σήμερα,  ανακοίνωσε αργότερα το γραφείο της πρωθυπουργού της Ιταλίας,  που έχει την κυλιόμενη προεδρία της G7 αυτό το διάστημα.   

Ωστόσο, ο ιστότοπος Axios, επικαλούμενος ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης στον Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ θα αντιταχθούν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.

Παράλληλα εντός της ημέρας και συγκεκριμένα στις 10 μ.μ. ώρα Ελλάδας αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από αίτημα του Ισραήλ που ζήτησε να καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα η επίθεση του Ιράν και να χαρακτηριστεί το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με μια ανακοίνωσε που δημοσιεύτηκε αργά τη νύχτα του Σαββάτου. 

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Κυριακής ότι το Ιράν εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους εδάφους-εδάφους,  κατά του Ισραήλ, οι περισσότεροι από τους οποίους αναχαιτίστηκαν έξω από τα ισραηλινά σύνορα. Η ιρανική επίθεση με περισσότερους από 10 πυραύλους κρουζ και άνω των 200 drones προκάλεσε περιορισμένες ζημιές σε μια ισραηλινή στρατιωτική εγκατάσταση, είπε ο Χαγκάρι.

Ο συναγερμός στο Ισραήλ έληξε στις 4.30 το πρωί τοπική ώρα. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν συνιστά στους κατοίκους να αναζητούν καταφύγιο – αναθεωρώντας την προηγούμενη προειδοποίησή του και σημαδοτώντας το τέλος της απειλής.

Channel 12: Το Ισραήλ ετοιμάζει “σημαντική απάντηση” στην επίθεση

Το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 του Ισραήλ επικαλούμενο έναν Ισραηλινό αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται, ανέφερε ότι το Ισραήλ ετοιμάζει “σημαντική απάντηση” στην επίθεση.

Το Ιράν είχε υποσχεθεί αντίποινα για αυτό που αποκάλεσε το ισραηλινό χτύπημα στο προξενείο του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου που σκότωσε επτά αξιωματικούς του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένων δύο ανώτερων διοικητών. Η Τεχεράνη είπε ότι η επίθεσή της αποτέλεσε τιμωρία για τα “ισραηλινά εγκλήματα”. Το Ισραήλ ούτε επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε την ευθύνη για την επίθεση στο προξενείο.

“Εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο αυστηρή”, δήλωσε η ιρανική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη, προειδοποιώντας τις ΗΠΑ να “μείνουν μακριά”. Ωστόσο, ανέφερε επίσης ότι το Ιράν “θεωρεί ότι το θέμα έχει ολοκληρωθεί”.

Ιράν: Αν υπάρξουν ισραηλινά αντίποινα η επόμενη επίθεσή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη

Την Κυριακή το πρωί ανώτατοι Ιρανοί διοικητές προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη επίθεση εάν απαντήσουν στην ιρανική επίθεση, προσθέτοντας επίσης ότι η Ουάσιγκτον έχει κληθεί να μην υποστηρίξει καμία στρατιωτική ενέργεια από τον σύμμαχό της.

“Η απάντησή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αποψινή στρατιωτική δράση εάν το Ισραήλ αντεπιτεθεί εναντίον του Ιράν”, δήλωσε μεταξύ των άλλων στην κρατική τηλεόραση ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μοχάμαντ Μπαγκέρι, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη προειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι οποιαδήποτε υποστήριξη στα ισραηλινά αντίποινα θα είχε ως αποτέλεσμα να στοχοποιηθούν βάσεις των ΗΠΑ.

Ο στρατηγός υποστήριξε επίσης πως η επίθεση που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα εναντίον του Ισραήλ “πέτυχε όλους τους στόχους της”, διεκρινίζοντας ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πύραυλοι του Ιράν δεν είχαν στόχο κανένα αστικό ή οικονομικό κέντρο.

Οι δύο εγκαταστάσεις που στοχοθετήθηκαν κυρίως ήταν “το κέντρο πληροφοριών που έδωσε στους σιωνιστές τις απαραίτητες πληροφορίες” για το πλήγμα που κατέστρεψε την 1η Απριλίου το ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, καθώς και “η αεροπορική βάση του Νοβατίμ, από την οποία απογειώθηκαν τα σεροσκάφη F-35″ που το βομβάρδισαν.”Αυτά τα δύο κέντρα υπέστησαν σημαντικές ζημιές και τέθηκαν εκτός λειτουργίας”, διαβεβαίωσε ο στρατηγός.

“Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να συνεχίσουμε αυτή την επιχείρηση, όμως αν το σιωνιστικό καθεστώς αναλάβει κάποια δράση εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, είτε στο έδαφός μας είτε στα κέντρα που μας ανήκουν στη Συρία ή αλλού, η επόμενη επιχείρησή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτήν εδώ”, προειδοποίησε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Ο στρατηγός Μπαγερί δήλωσε εξάλλου ότι οι ιρανικές αρχές “έστειλαν ένα μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιώντας ότι, αν συνεργασθούν με το Ισραήλ στις επόμενες ενδεχόμενες ενέργειές τους, οι βάσεις τους δεν θα είναι ασφαλείς”. Το μήνυμα αυτό διαβιβάσθηκε μέσω της πρεσβείας της Ελβετίας, η οποία αντιπροσωπεύει τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράν, καθώς οι δύο χώρες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις.

Ερωτηθείς επίσης στην κρατική τηλεόραση, ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί δήλωσε πως η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύχτας “θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερης έκτασης”. “Περιορίσαμε αυτή την επιχείρηση στις υπηρεσίες που το σιωνιστικό καθεστώς χρησιμοποίησε για να επιτεθεί στην πρεσβεία μας” στη Συρία.

Διπλωματικές αντιδράσεις

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι η Αμερική δεν επιδιώκει σύγκρουση με το Ιράν, αλλά δεν θα διστάσει να δράσει για να προστατεύσει τις δυνάμεις των ΗΠΑ και να υποστηρίξει την άμυνα του Ισραήλ.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την επίθεση του Ιράν, λέγοντας ότι είναι “βαθιά ανήσυχος για τον πολύ πραγματικό κίνδυνο μιας καταστροφικής κλιμάκωσης σε ολόκληρη την περιοχή”.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρεσβευτής των Ηνωμένων Εθνών Ντμίτρι Πολιάνσκι δήλωσε στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Telegram ότι εκτός από μια επιστολή από το Ισραήλ, το Συμβούλιο Ασφαλείας έλαβε μια επιστολή από το Ιράν που ισχυριζόταν ότι η επίθεσή του ήταν εντός του πλαισίου του Χάρτη του ΟΗΕ που διέπει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. “Το τελευταίο προειδοποιεί ότι εάν το Ισραήλ απαντήσει, το Ιράν θα απαντήσει με πιο ισχυρό και αποφασιστικό τρόπο”, είπε ο Πολιάνσκι. 

Ο Μπάιντεν, ο οποίος την Παρασκευή είχε προειδοποιήσει το Ιράν για επίθεση, διέκοψε μια επίσκεψη το Σαββατοκύριακο στην πολιτεία του Ντέλαγουερ και επέστρεψε στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με τους συμβούλους εθνικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Άμυνας και Επικρατείας, στην αίθουσα καταστάσεων του Λευκού Οίκου. Δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ.

“Η δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ έναντι των απειλών από το Ιράν και τους πληρεξουσίους του είναι χαλύβδινη”, δήλωσε ο Μπάιντεν στο X μετά τη συνάντηση.

Ο πόλεμος στη Γάζα, στον οποίο το Ισραήλ εισέβαλε μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενέτεινε τις εντάσεις στην περιοχή, επεκτείνοντας τα μέτωπα με τον Λίβανο και τη Συρία και προκαλώντας πυρά μεγάλης εμβέλειας σε ισραηλινούς στόχους από την Υεμένη και το Ιράκ. 

Έκκληση για ύψιστη αυτοσυγκράτηση από την Αίγυπτο

Αυτές οι συγκρούσεις απειλούν τώρα να μετατραπούν σε μια άμεση ανοιχτή σύγκρουση που θέτει το Ιράν και τους περιφερειακούς του συμμάχους εναντίον του Ισραήλ και του κύριου υποστηρικτή του, των Ηνωμένων Πολιτειών. Η περιφερειακή δύναμη της Αιγύπτου προέτρεψε για “ύψιστη αυτοσυγκράτηση”.

Ενώ το Ισραήλ και το Ιράν ήταν σκληροί εχθροί για δεκαετίες, η διαμάχη τους ξετυλίχθηκε κυρίως μέσω οργανώσεων ή στοχεύοντας το ένα τις δυνάμεις του άλλου που δρουν σε τρίτες χώρες.

Στην εξουδετέρωση της ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ συνέβαλαν αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη τα οποία συμμετείχαν στην κατάρριψη ορισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών με προορισμό το Ισραήλ πάνω από τη συνοριακή περιοχή Ιράκ-Συρίας, αναφέρει το ισραηλινό Channel 12re. Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους με προορισμό το Ισραήλ, δήλωσαν τρεις αμερικανοί αξιωματούχοι. Ο Μπάιντεν είπε ότι έδωσε εντολή στον αμερικανικό στρατό να μεταφέρει αεροσκάφη και αντιτορπιλικά άμυνας βαλλιστικών πυραύλων στην περιοχή κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

“Χάρη σε αυτές τις αναπτύξεις και την εξαιρετική ικανότητα των στρατιωτικών μας, βοηθήσαμε το Ισραήλ να καταρρίψει σχεδόν όλα τα εισερχόμενα drones και πυραύλους”, είπε.

Στην αναχαίτιση της επίθεσης του Ιράν ανακοίνωσε ότι βοήθησε επίσης και η Γαλλία.

Ισχυρός ο κίνδυνος κλιμάκωσης 

Ο πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου συγκάλεσε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ σε στρατιωτικό αρχηγείο στο Τελ Αβίβ, ανέφερε το γραφείο του ενώ σε ανάρτησή του στην πλαφόρμα Χ υποσχέθηκε τη νίκη του Ισραήλ. “Αναχαιτίσαμε, απωθήσαμε, μαζί θα νικήσουμε” ανέφερε συγκεκριμένα.

Το Ισραήλ και ο Λίβανος δήλωσαν ότι έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η επίθεση των Ιρανών. Η Ιορδανία, η οποία βρίσκεται μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, είχε προετοιμάσει την αεράμυνα για να αναχαιτίσει οποιοδήποτε drone ή πύραυλο που παραβίαζε το έδαφός της, δήλωσαν δύο περιφερειακές πηγές ασφαλείας.

Κάτοικοι σε πολλές πόλεις της Ιορδανίας είπαν ότι άκουσαν έντονη εναέρια δραστηριότητα.

Η Συρία, σύμμαχος του Ιράν, δήλωσε ότι έχει θέσει τα αμυντικά της συστήματα εδάφους-αέρος γύρω από την πρωτεύουσα και τις μεγάλες βάσεις σε κατάσταση συναγερμού, ανέφεραν πηγές του στρατού εκεί.

Ισραήλ, Ιορδανία, Ιράκ και Λίβανος ανακοίνωσαν ότι άνοιξαν τον εναέριο χώρο τους το πρωί της Κυριακής μετά τις 9. 

Ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε εν συντομία στις αεροπορικές επιδρομές σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια, επικρίνοντας τον Δημοκρατικό αντίπαλό του.

“Δέχονται επίθεση αυτή τη στιγμή”, είπε ο Τραμπ. “Αυτό συμβαίνει γιατί δείχνουμε μεγάλη αδυναμία. Αυτό δεν θα συνέβαινε, η αδυναμία που δείξαμε, είναι απίστευτη και δεν θα είχε συμβεί αν ήμασταν στην εξουσία”.

Το Ισραήλ προετοιμαζόταν για μια ιρανική απάντηση στο χτύπημα του προξενείου της Δαμασκού από την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είπε ότι το Ισραήλ “πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί” για μια επιχείρηση που χαρακτήρισε ισοδύναμη με μια επιχείρηση σε ιρανικό έδαφος.

Ο κύριος σύμμαχος του Ιράν στην περιοχή, η λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ που ανταλλάσσει πυρά με το Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, δήλωσε νωρίς την Κυριακή ότι εκτόξευσε ρουκέτες σε ισραηλινή βάση.

Διαβάστε ακόμη:
 

Related posts

Η Ρωσία επέβαλε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ

James Rollner

Γάζα: Έτοιμη η προσωρινή πλωτή προβλήτα

protothema.gr

Ιαπωνία: Ο αριθμός των ηλικιωμένων σπάει ρεκόρ

protothema.gr

Τουλάχιστον 34.943 νεκροί (ένοπλοι και άμαχοι) από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7/10

timesadmin

Στο 2,7% έπεσε ο πληθωρισμός στην Γερμανία

protothema.gr

Γάζα: Οι ΗΠΑ απειλούν να ασκήσουν βέτο σε νέα ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ

timesadmin