Το-εντυπωσιακό-alpine-a390-β-είναι-ένα-σπορ-οικογενειακό-(εικόνες)
AYTOKINHTO

Το εντυπωσιακό Alpine A390_β είναι ένα σπορ οικογενειακό (εικόνες)

Το αμιγώς ηλεκτρικό A390_β μοιάζει περισσότερο με πεντάθυρο κουπέ και υπόσχεται να προσφέρει επιδόσεις και οδική συμπεριφορά που παραπέμπουν σε σπορ αυτοκίνητο.

Top Gear TEAM

Η Alpine παρουσίασε το concept A390_β λίγο πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το πρωτότυπο είναι εμπνευσμένο από το Alpine Alpenglow του 2022, και αποτελεί πρόγευση του επερχόμενου A390, ενός αμιγώς ηλεκτρικού fastback που αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2025.

Το αυτοκίνητο διαθέτει ένα σύστημα κίνησης με δύο κινητήρες, με εξελιγμένο ενεργό torque vectoring και ενεργή αεροδυναμική, υποσχόμενο να προσφέρει την οδηγική εμπειρία ενός καθαρόαιμου σπορ αυτοκινήτου.

Alpine A390_β

Η Alpine προτιμά να αποκαλεί το νέο της μοντέλο “sport fastback” αντί για τους πιο δημοφιλείς όρους crossover και SUV. Η γαλλική μάρκα υποδηλώνει ότι το A390 σχεδιάστηκε για καθημερινή χρήση, αλλά είναι επίσης ικανό να μετατραπεί σε ένα σπορ όχημα. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Philippe Krief, διευθύνων σύμβουλος της Alpine, το περιγράφει ως ένα “A110 με θέσεις για πέντε”.

Alpine A390_β

Η κομψή σιλουέτα, οι αναλογίες, τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο και η αυξημένη κλίση του πίσω παρμπρίζ του A390_β, το κάνουν να μοιάζει με υπερυψωμένο κουπέ. Οι μόνες crossover αναφορές, είναι η μεγαλύτερη από το συνηθισμένο απόσταση από το έδαφος και η διακριτική πλαστική επένδυση στους θόλους των τροχών.

Έμφαση στην αεροδυναμική

Οι υψηλής τεχνολογίας μονάδες φωτισμού LED με τα φωτιζόμενα τρίγωνα είναι εμπνευσμένες από το πρωτότυπο Alpine Alpenglow του 2022. Από την άλλη πλευρά, το προφίλ θα έλεγε κανείς πως παραπέμπει στο A110. Η Alpine επέλεξε την απόχρωση Bleu Specular για το εξωτερικό, σε συνδυασμό με μαύρες πινελιές.

Alpine A390_β

Οι σχεδιαστές έδωσαν μεγάλη έμφαση στην αεροδυναμική. Η ουρά διαθέτει πτερύγιο καρχαρία και ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία στο διαχύτη και τα πίσω φώτα, τα οποία μπορούν να επεκταθούν κατά 80 χιλιοστά, μειώνοντας την αντίσταση στον αέρα.

Οι φουτουριστικοί τροχοί έχουν διαστάσεις 22 ιντσών μπροστά και 23 ιντσών πίσω. Ο σχεδιασμός τους είναι εμπνευσμένος από τις “κρυσταλλικές ιδιότητες μιας νιφάδας χιονιού”, με φωτιζόμενα κάποια σημεία τους.

Alpine A390_β

Το A390_β μπορεί να είναι ένα στατικό μοντέλο, αλλά σύμφωνα με την Alpine το 85% του σχεδιασμού του είναι πιστό σε αυτό του επερχόμενου μοντέλου παραγωγής. Αυτό αφήνει περιθώριο για κάποιες αλλαγές, που πιθανότατα θα αφορούν σε πιο συμβατικές μονάδες φωτισμού, προφυλακτήρες, ζάντες και εσωτερικό σχεδιασμό.

Η καμπίνα του concept μοιάζει σαν να βγήκε κατευθείαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το φουτουριστικό κάθισμα μπάκετ του οδηγού κινείται σε δύο κατευθύνσεις, το κόκπιτ μοιάζει με αυτό ενός διαστημοπλοίου και το δάπεδο προσομοιάζει βραχώδεις σχηματισμούς.

Alpine A390_β

Τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν θα βρουν διέξοδο στην έκδοση παραγωγής, για χάρη μιας πιο πρακτικής πενταθέσιας διάταξης και λιγότερο πολύπλοκων σχημάτων.

Η Alpine δεν αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου, παρά μόνο επιβεβαιώνει ότι διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (AWD) και σύστημα Active Torque Vectoring. Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να βασίζεται στην αρχιτεκτονική AmpR Medium, μια μετονομασμένη έκδοση της CMF-EV που σήμερα τοποθεταίται στα Renault Megane E-Tech, Scenic E-Tech και Nissan Ariya.

Το Alpine A390 θα είναι το δεύτερο από τα τρία μοντέλα “Dream Garage” που έχει προαναγγείλει η φίρμα, μαζί με το hot hatchback A290. Η τελευταία πράξη της νέας εποχής της γαλλικής μάρκας θα είναι ο αμιγώς ηλεκτρικός διάδοχος του σπορ A110.

Related posts

Γιατί Ford και LG ακύρωσαν τη δημιουργία εργοστασίου μπαταριών στην Τουρκία

timesadmin

Τι συμβαίνει και πέφτει τόσο πολύ η παραγωγή αυτοκίνητων στην Ιταλία

timesadmin

Νέα Rolls-Royce Phantom Scintilla με σήμα την Νίκη της Σαμοθράκης

wp-needuser

Καταργείται η χειρότερη γέφυρα της Ελλάδας-πότε θα είναι έτοιμη η καινούργια

protothema.gr

Πώς να κάνεις ακόμα πιο εξωγήινο το Tesla Cybertruck (video)

timesadmin

Θα υπάρξει νέο Mini Clubman; Τι απάντησε η επικεφαλής της φίρμας

timesadmin