AYTOKINHTO

Το “ελληνικό” όνομα του νέου θερμικού SUV της Renault

Από τις πρώτες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το νέο μοντέλο της Renault, που θα ανήκει στην κατηγορία των SUV και θα ονομάζεται  Renault Symbioz. Κι αν έχεις την αίσθηση πως πρόκειται για μια περίεργη επιλογή από πλευράς ονόματος, δεν έχεις άδικο.

Πράγματι, η λέξη προέρχεται από τη γαλλική “symbiose”, η οποία με τη σειρά της προέρχεται από την αρχαία ελληνική “συμβίωση”, αξία που σύμφωνα με τη Renault βρίσκεται “βαθιά ριζωμένη στο DNA της μάρκας”.

Όσοι έχουν καλη μνήμη πάντως, θα θυμούνται πως το όνομα Symbioz δεν είναι στην πραγματικότητα καινούργιο για τη Renault. Η γαλλική εταιρεία το χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το 2017 σε ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο, ενώ στη συνέχεια το επέλεξε και πάλι για ένα όχημα επίδειξης αυτόνομης οδήγησης, πάντοτε το 2017. Σήμερα, 7 χρόνια μετά, το όνομα Symbioz επιστρέφει σε ένα μοντέλο παραγωγής, που όμως δεν θα είναι ούτε ηλεκτρικό, ούτε αυτόνομο.

Αντιθέτως, θα είναι ένα SUV συμπαγών διαστάσεων και συγκεκριμένα μήκους 4,41 μέτρων που σημαίνει λίγο μεγαλύτερο από το Captur, και θα εφοδιάζεται με το υβριδικό σύστημα E-Tech των 143 ίππων που συναντάμε και στην αντίστοιχη έκδοση του Clio.

Διαβάστε την συνέχεια στο topgeargreece.gr

Related posts

Ferrari Purosangue εναντίον Aston Martin DBX707: Ποιo SUV υψηλών επιδόσεων είναι καλύτερο

timesadmin

Χαϊδάρι: Δείτε πώς τοποθετήθηκε η μεγάλη πεζογέφυρα σε ένα βράδυ

timesadmin

Η νέα Ford Mustang, το ηλεκτρονικό χειρόφρενο και 3 ακόμα πράγματα που αξίζει να ξέρεις

timesadmin

Ο Χάρης Δούκας θα ανοίξει ξανά διάσημο δρόμο της Αθήνας

timesadmin

Δοκιμή του νέου Honda CR-V 2.0 e:HEV 4WD: Ποιότητα και ευρυχωρία με το αζημίωτο

James Rollner

Lotus Emeya: Τελικό στάδιο δοκιμών στους -41 Κελσίου για το hyper GT των 905 ίππων

timesadmin