Το-άγνωστο-vw-golf-gti-roadster-γιατί-υπάρχει-μόνο-ένα-(εικόνες)
AYTOKINHTO

Το άγνωστο VW Golf GTI Roadster-γιατί υπάρχει μόνο ένα (εικόνες)

Τα 50 χρόνια του VW Golf είναι ένας καλός λόγος να θυμηθούμε ένα από τα πιο extreme VW Golf που είδαμε ποτέ. Το Golf GTI Roadster.

Top Gear TEAM

To μακρινό 2014 που δεν υπήρχαν καν HD Video για να σου δείξουμε ένα, να το ευχαριστηθείς, η VW είχε παρουσιάσει το VW Golf GTI Roadster. Η αποκάλυψη είχε γίνει στην ετήσια εκδήλωση Worthersee στην Αυστρία και το αυτοκίνητο που δεν προοριζόταν για Golf παραγωγής ήταν μια φυσική δημιουργία ενός ψηφιακού μοντέλου. 

VW Golf GTI Roadster Vision Gran Turismo

Η VW είχε παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο επίδειξης που δημιουργήθηκε αρχικά μόνο σε ψηφιακή μορφή για το Gran Turismo 6 του Sony PlayStation 3, το GTI Roadster Vision Gran Turismo. Αυτό το ανοιχτό διθέσιο κινούταν από ένα κινητήρας Biturbo V6 3.0 λίτρων που απέδιδε 503 ίππους. 

Συνεπώς δεν ήταν απλώς ένα παράξενο σε εμφάνιση, πολύ φουτουριστικό και απολύτως ασυνήθιστο VW Golf, αλλά και το ισχυρότερο VW Golf που είχε φτιαχτεί μέχρι τότε.

Και εδώ που τα λέμε και μέχρι σήμερα, καθώς το ολοκαίνουργιο VW Golf R που είναι το ισχυρότερο που έχει περάσει στην παραγωγή δεν αποδίδει πάνω από 333 ίππους. 

VW Golf GTI Roadster Vision Gran Turismo

Η τεράστια ισχύς του κινητήρα μεταδιδόταν μέσω ενός κιβωτίου DSG 7 σχέσεων και  στους 4 τροχούς που φιλοξενούσαν αγωνιστικά ελαστικά σε ζάντες 20 ιντσών. Χρειαζόταν μόλις 3,6 δευτερόλεπτα για το 0-100km/h και η τελική του ταχύτητα ήταν 309 km/h, το βάρος των 1.420 κιλών ήταν μεταξύ των κορυφαίων τεχνικών χαρακτηριστικών του, αν και μοιάζει κάπως μεγάλο για εκείνη την εποχή τουλάχιστον. 

VW Golf GTI Roadster Vision Gran Turismo

Σύμφωνα με την Volkswagen το αυτοκίνητο δεν προοριζόταν να υπάρξει στην πραγματικότητα ούτε καν σαν ένα one off μοντέλο. Για την ακρίβεια η VW δεν είχε σκοπό ούτε με το video game να ασχοληθεί. Οι δημιουργοί του Gran Turismo όμως προσέγγισαν την εταιρεία και συζήτησαν το ενδεχόμενο να φτιαχτεί ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά για το Gran Turismo και για την 15η επέτειο του

VW Golf GTI Roadster Vision Gran Turismo

Οι Γερμανοί δέχτηκαν ασφαλώς την πρόκληση και το Vision Gran Turismo που δημιούργησαν είχε αφενός εκπληκτική απόδοση στον ψηφιακό κόσμο του GT6, αφετέρου μεγάλη απήχηση στους χρήστες του παιχνιδιού, κάτι που ανάγκασε την VW να συμπεριλάβει μια πραγματική εκδοχή του στο ετήσιο Worthersee εκείνης της χρονιάς.

Related posts

Ανανέωση για το Renault Arkana-τι έχει αλλάξει

timesadmin

To Smart ForTwo υπάρχει ελπίδα να επιστρέψει

James Rollner

Volvo ES90: Έρχεται το ηλεκτρικό και πολυτελές sedan

timesadmin

Νέο Renault 5: Πάνω από 50.000 ονόματα λίστα αναμονής-Tι αποκάλυψε ο επικεφαλής της φίρμας

timesadmin

Νέο Volkswagen Passat: Μόνο station και plug-in hybrid

timesadmin

Επίσημο: Lancia Ypsilon HF με 240 ίππους

wp-needuser