AYTOKINHTO

Τι προκάλεσε το ιστορικό κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα

Τι προκάλεσε το ιστορικό κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα

Η αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας είναι καθημερινό φαινόμενο. Υπάρχει όμως ένας συνδυασμός που απογειώνει το μέγεθος του προβλήματος.

Top Gear TEAM

Κίνηση αυτοκινήτων στην Αθήνα

Το χάος στους δρόμους της Αθήνας είναι καθημερινό φαινόμενο. Όποιος κυκλοφορεί στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας το έχει διαπιστώσει, ανεξαρτήτως ώρας της ημέρας. Σίγουρα νωρίς το μεσημέρι υπάρχει ένα χρονικό παράθυρο 2-3 ωρών που η λογική λέει πως η κίνηση θα είναι κάπως πιο διαχειρίσιμη για τα νεύρα των οδηγών, όμως κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να θεωρήσεις δεδομένο.

Τι ακριβώς όμως συνέβη σήμερα, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και οδήγησε στο έμφραγμα στους δρόμους της Αθήνας; Γιατί αυτό που είδαμε, είναι ατέλειωτες ουρές οχημάτων ανεξαρτήτως του μεγέθους του δρόμου. Από την Λεωφόρο Κηφισού και την Αττική Οδό, μέχρι τη Λ. Συγγρού και τα στενά δρομάκια που αρκετοί οδηγοί επιλέγουν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγουν την ακινητοποίηση.

Αθήνα Δακτύλιος

Για την ακρίβεια, σήμερα καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ κίνησης στην Λ. Συγγρού, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της περιφέρειας Αττικής, Κίμων Λογοθέτης, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Η Λ. Συγγρού είναι ένας δρόμος ελευθέρας ροής μήκους 6,2 χιλιομέτρων, στο σύνολο των οποίων τα οχήματα παρέμεναν ακινητοποιημένα.

Ο συνδυασμός που οδήγησε στη σημερινή εικόνα, δεν ήταν άλλος από την βροχή που έπεφτε στην Αττική ακριβώς πάνω στην ώρα αιχμής, την πρώτη εργάσιμη μέρα της εβδομάδας. Ναι, όλα συγκλίνουν στο ότι η βροχή το πρωινό της Δευτέρας, είναι ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός. Το μόνο που μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα, είναι να υπάρξει και τροχαίο ατύχημα, κάτι εξ ορισμού δύσκολο με τις ταχύτητες που κινούνται τα οχήματα.

Related posts

Τέλος για την Alfa Romeo η Formula 1 μετά από 6 χρόνια

timesadmin

H θωρακισμένη BMW Σειράς 7 είναι ένα κινητό φρούριο

timesadmin

Νέο Renault 5: Πότε παρουσιάζεται και πόσο θα κοστίζει

timesadmin

Αυτό είναι το νέο Audi Q5-όλα τα στοιχεία (video)

wp-needuser

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Πώς θα φτάσεις στην υπερειδική

timesadmin

Νέο ηλεκτρικό SUV από την Toyota-οι πρώτες πληροφορίες

protothema.gr