Τι-πρέπει-να-κάνεις-αν-πέσεις-με-το-αυτοκίνητο-στο-νερό
AYTOKINHTO

Τι πρέπει να κάνεις αν πέσεις με το αυτοκίνητο στο νερό

Τι πρέπει να κάνεις αν πέσεις με το αυτοκίνητο στο νερό

Και τώρα που έπεσες στο νερό με το αυτοκίνητο τι κάνεις; Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές και έχετε μεγάλες πιθανότητες να σωθείτε.

Top Gear TEAM

Αυτοκίνητο στο νέρο

Η πτώση ενός αυτοκινήτου στο νερό (ποτάμι, θάλασσα, λίμνη ή ό,τι άλλο) είναι μια επικίνδυνη και αγχωτική κατάσταση, αλλά γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνετε μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσής σας. Να, λοιπόν τι πρέπει να κάνετε για να μην σας ψάχνουν άνδρες του λιμενικού.

Μείνετε ήρεμοι: Ο πανικός μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Προσπαθήστε να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο ήρεμοι για να σκέφτεστε καθαρά και να ενεργείτε γρήγορα.

ηρεμία

Λύστε τη ζώνη ασφαλείας σας: Ξεκουμπώστε αμέσως τη ζώνη ασφαλείας σας και δώστε οδηγίες στους επιβάτες να κάνουν το ίδιο. Οι ζώνες ασφαλείας μπορεί να σας παγιδεύσουν μέσα στο αυτοκίνητο.

Ανοίξτε ή σπάστε ένα παράθυρο

  • Ηλεκτρικά παράθυρα: Εάν το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου είναι ακόμη λειτουργικό, ανοίξτε αμέσως τα παράθυρα. Τα παράθυρα του αυτοκινήτου μπορούν συνήθως να λειτουργήσουν για μικρό χρονικό διάστημα ακόμη και αφού το αυτοκίνητο βυθιστεί.
  • Χειροκίνητα παράθυρα: Κατεβάστε τα παράθυρα εάν είναι χειροκίνητα.
  • Σπάσιμο του παραθύρου: Εάν τα παράθυρα δεν ανοίγουν, θα πρέπει να σπάσετε ένα από αυτά. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο θραύσης παραθύρων αν έχετε (πρόκειται για μικρά σφυριά που έχουν σχεδιαστεί για να σπάνε τα παράθυρα του αυτοκινήτου).
    Στοχεύστε στις γωνίες του παραθύρου και όχι στο κέντρο για ευκολότερο σπάσιμο. Αν δεν έχετε εργαλείο, χρησιμοποιήστε τα πόδια σας ή οποιοδήποτε σκληρό αντικείμενο για να σπάσετε το παράθυρο.

Αποδράστε από το παράθυρο

Μόλις ανοίξει ή σπάσει ένα παράθυρο, διαφύγετε μέσα από αυτό.
Αν είστε με άλλα άτομα, βοηθήστε πρώτα τα παιδιά ή όσους χρειάζονται βοήθεια. Βγείτε γρήγορα αλλά με τάξη για να αποφύγετε να κολλήσετε.

Βγείτε και κολυμπήστε προς την ασφάλεια

Απομακρυνθείτε από το αυτοκίνητο και κολυμπήστε προς την επιφάνεια.
Προσπαθήστε να κολυμπήσετε υπό γωνία για να φτάσετε στην ακτή ή σε ένα ασφαλές σημείο.

Εάν το αυτοκίνητο είναι πλήρως βυθισμένο

Εάν δεν μπορέσατε να βγείτε πριν το αυτοκίνητο βυθιστεί εντελώς, περιμένετε μέχρι το αυτοκίνητο να γεμίσει με νερό. Αυτό θα εξισώσει την πίεση μέσα και έξω, διευκολύνοντας το άνοιγμα της πόρτας.
Πάρτε μια βαθιά ανάσα, ανοίξτε την πόρτα και κολυμπήστε προς την επιφάνεια.

Τι άλλο πρέπει να ξέρεις

  • Προετοιμασία: Κρατήστε ένα εργαλείο για το σπάσιμο παραθύρων σε απόσταση αναπνοής στο αυτοκίνητό σας. Είναι φθηνά και μπορούν να σας σώσουν τη ζωή.
  • Εξάσκηση: Κάντε νοερή πρόβα τα βήματα, ώστε να μπορείτε να ενεργήσετε γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Γνωρίστε το αυτοκίνητό σας: Εξοικειωθείτε με τον τρόπο χειρισμού των παραθύρων και των θυρών του αυτοκινήτου σας, ιδίως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Θυμηθείτε, το κλειδί είναι να ενεργείτε γρήγορα αλλά με ψυχραιμία. Το πρώτο λεπτό περίπου είναι κρίσιμο για την εξασφάλιση μιας επιτυχημένης διαφυγής.

Related posts

Μεγάλη φίρμα ανακαλεί δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

wp-needuser

Η Renault πουλάει ποσοστό της Nissan αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ

James Rollner

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Αλλάζει χάραξη η υπερειδική στον Σείριο

wp-needuser

Έρχεται το μαύρο κουτί στα αυτοκίνητα-Πότε θα εφαρμοστεί και πώς λειτουργεί

protothema.gr

Επίσημο το “Κινούμαι ηλεκτρικά 3”-αυξάνεται η επιδότηση για ηλεκτρικό αυτοκίνητο

protothema.gr

Fiat Panda: Ο Tavares αποκάλυψε μέχρι πότε θα παράγεται

protothema.gr