ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την επίθεση στην Οδησσό κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη

Τι αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την επίθεση στην Οδησσό κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη

Τονίζουν στα ρεπορτάζ τους ότι η πυραυλική επίθεση έγινε κοντά στο σημείο όπου συναντιόταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό και μεταφέρουν τις δηλώσεις τους

Εκτενείς είναι οι αναφορές διεθνών μέσων ενημέρωσης στη ρωσική επίθεση στην Οδησσό την ώρα που στην πόλη βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ελληνική αποστολή.

Η πυραυλική επίθεση έγινε σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός. Δεν τραυματίστηκε κανένας από την ελληνική ή την ουκρανική αποστολή, οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν ωστόσο ότι οι νεκροί είναι πέντε και ότι υπάρχουν τραυματίες.

Η επίθεση της Ρωσίας έγινε κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, είναι η αναφορά της γαλλικής Le Monde στο live με τις εξελίξεις που επικαλείται το ρεπορτάζ του protothema.gr. Η επίσκεψη, όπως και άλλες ξένων ηγετών στην Ουκρανία, δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας.

Η επίθεση έγινε την ώρα της επίσκεψης του Μητσοτάκη στην πόλη, σημειώνει το BBC και παραθέτει τις δηλώσεις των δύο ηγετών σχετικά με το περιστατικό.

«Ρωσικός πύραυλος χτύπησε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό», αναφέρει από την πλευρά της η Washington Post, με το δημοσίευμα να επισημαίνει ότι εκείνη την ώρα ο Ουκρανός πρόεδρος συναντιόταν με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

-







Related posts

Συρεγγέλα για την στοχοποίηση της Παναγοπούλου: Οι συγγνώμες δεν καλύπτουν τον «πολακισμό» που κυριεύει τον ΣΥΡΙΖΑ

James Rollner

Στέφανος Κασσελάκης: «Η κυβέρνηση αρνείται την οικονομική δικαιοσύνη και τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου»

timesadmin

Μητσοτάκης για αυτόνομες τάξεις: Το μοντέλο της Γαύδου μπορούμε να το υιοθετήσουμε και αλλού – Θα το εφαρμόσουμε και στους Αρκιούς

protothema.gr

Βούλτεψη: Αναντίστοιχος ο αριθμός όσων ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ με τις προσδοκίες

timesadmin

Μητσοτάκης για Τουρκία: Είναι σημαντικό να διατηρούνται ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας

protothema.gr

Μητσοτάκης στη συνάντηση με Τριντό: Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα πάρει τα νέα Canadair

protothema.gr