Σε αυτό το τεύχος:
-Workshop: Όλα τα είδη μαγειρικών σκευών
-Συνταγές-έκπληξη σε σκεύη-έκπληξη
-Τα ψαγμένα μυστικά του Άκη για να γίνεις master στα σκεύη
-«Τι σκεύη χρειάζομαι;» Crash test για να πάρεις τη σωστή απόφαση καθαρισμός & συντήρηση μαγειρικών σκευών
Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, ανανεωμένος, με το Πρώτο Θέμα.
4ο ανανεωμένο τεύχος!
Ένας για όλους και όλοι για έναν
Με τα σκεύη μας είμαστε κολλητοί στην κουζίνα, προσέχουμε ο ένας τον άλλον. Όσα τους δίνουμε μάς τα γυρίζουν πίσω απλόχερα! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους δίνουμε σχολαστικό καθαρισμό, τακτική συντήρηση και έγκαιρη αντικατάσταση για να μας δώσουν ακαταμάχητη γεύση, τρομερές υφές και μοναδικά πιάτα. Είναι οι συνδημιουργοί μας και τα αγαπάμε, έτσι πρέπει να το σκεφτόμαστε.
Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά χρήματα ούτε να έχουμε πολλά σκεύη. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι «σωστά». Χρειάζεται να έχουμε τα σωστά σκεύη που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας, τις προτιμήσεις μας και τις επιλογές μας στην κουζίνα.
Τα υπόλοιπα αφήστε πάνω μας. Σας δίνουμε σούπερ συνταγές για κάθε σκεύος ξεχωριστά, αλλά και πολλά ψαγμένα μυστικά. Σας προτείνουμε να τα πιάσετε ένα-ένα, να καταλάβετε τη λογική τους και να τα δοκιμάσετε ξανά και ξανά μέχρι να τα ακολουθείτε αυθόρμητα, χωρίς να σκέφτεστε.
Έτσι, θα γίνετε master σε ένα μαγειρικό σκεύος. Αφού όμως πρώτα το έχετε αγαπήσει τόσο ώστε να μπορείτε να λειτουργείτε δημιουργικά κρατώντας το στα χέρια σας. Το μήνυμα, λοιπόν, είναι «πρέπει να το αγαπήσεις για να το κατακτήσεις»!
Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:
Οι συμβουλές του Άκη
Μία συμβουλή: μάθε μυστικά για τα σκεύη της κουζίνας σου και αποθέωσε τις συνταγές σου!
Workshop 0.1
Τις ει;
Στρατιώτες δίπλα μας στις μαγειρικές μας περιπέτειες και άγρυπνοι φρουροί της τέλειας γεύσης, τα μαγειρικά μας σκεύη είναι ό,τι καλύτερο μας έχει τύχει για να τρώμε καλά. Είτε συνηθίζουμε να μαγειρεύουμε ήδη είτε τώρα αρχίζουμε να μαγειρεύουμε, ένα είναι το ερώτημα: τα γνωρίζουμε αρκετά; Ακολουθεί τεστ σκευογνωσίας!
Αναγκαίο καλό
Όσο κι αν μας αρέσει να μαγειρεύουμε, η καθαριότητα που ακολουθεί μετά είναι θέμα για τους περισσότερους από εμάς. Ένας τρόπος υπάρχει για να το χωνέψουμε: να αντιληφθούμε την καθαριότητα ως αναπόσπαστο μέρος της μαγειρικής διαδικασίας. Ανακαλύψαμε, λοιπόν, τους διάφορους αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να καθαρίσεις εύκολα όλα τα σκεύη μαγειρικής.
1 πιάτο 2 συνταγές
Γίγαντες φούρνου Vs Γίγαντες τηγανητοί με κουρκούτι
Η τέλεια παραδοσιακή συνταγή, γεμάτη τρικ και μυστικά & η μοντέρνα εκδοχή της!
Στο τηγάνι
Ώρα να δοκιμάσετε κι εσείς τις δυνάμεις σας με αυτές τις συνταγές για τηγάνι. Κάποιες παραδοσιακές, κάποιες διαφορετικές και κάποιες εντελώς ανατρεπτικές. Βγάλτε το τηγάνι σας και αφήστε το να σας δώσει έμπνευση και να σας οδηγήσει σε νέες γευστικές εμπειρίες!
Pull-apart tacos, Τηγανητά κολοκυθάκια, Τάρτα στο τηγάνι με σπανάκι, ντοματίνια και φέτα, Risotto al limone, Γεμιστά κρεμμύδια
Στη γάστρα
Η ξελογιάστρα της παρέας υπόσχεται μεστές γεύσεις, φαγητά-λουκούμι, αλλά κυρίως δυνατά αρώματα. Έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μας μαζί με ξυλόφουρνους στο χωριό, με ζυμάρια πλασμένα για να κλείσουν ερμητικά το καπάκι, αλλά και με τη συνηθισμένη απαγόρευση, «Μη! Μην ανοίξεις το καπάκι!». Ακολουθήστε τη συμβουλή μας και ετοιμάστε: Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες, Ψωμί στη γάστρα, Γεμιστά, Χταπόδι με ρύζι, Γλυκό του κουταλιού σταφύλι
Στην κατσαρόλα
Υπάρχει ένα δεδομένο που αναμφίβολα ισχύει για όλους μας. Η κατσαρόλα ήταν,
είναι και θα είναι το πιο συχνά εμφανιζόμενο μαγειρικό σκεύος στα σπίτια και στις
οικογένειες όλων μας. Είναι το αγαπημένο σκεύος της μαμάς που μαγειρεύει συνήθως για μια ολόκληρη οικογένεια. Μέχρι και τούρτα φτιάχνουμε στην κατσαρόλα!
Παστίτσιο με μπεσαμέλ από τυρί κρέμα, Μπάμιες με κοπανάκια κοτόπουλου, Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι, Γιουβέτσι θαλασσινών, Τούρτα κατσαρόλας μωσαϊκό
Στο ταψί
Το βασικό σκεύος του φούρναρη και συνήθως των κυριακάτικων τραπεζιών, το ταψί, εγγυάται ροδοκοκκινισμένα και τραγανά ψητά με την ανάλογη γεύση και όχι μόνο…
Σταφιδόψωμα, Τάρτα με κρέμα αμυγδάλου και σύκα, Focaccia, Ψητός σολομός με πλιγούρι, Ωμοφαγικές μπάρες με βρόμη, αμύγδαλα και χουρμάδες
Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!