Τεχνολογικός-κολοσσός-αλλάζει-τα-δεδομένα-στα-ηλεκτρικά-αυτοκίνητα
AYTOKINHTO

Τεχνολογικός κολοσσός αλλάζει τα δεδομένα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τεχνολογικός κολοσσός αλλάζει τα δεδομένα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φτιάχνονται πλέον σε πλατφόρμες αρχιτεκτονικής 400V να είναι όλο και περισσότερα οι απαιτήσεις σε ημιαγωγούς αυξάνονται δραματικά και μια μεγάλη εταιρεία μπαίνει στο παιχνίδι.

Top Gear TEAM

Ημιαγωγός (τσιπ) ηλεκτρικού αυτοκινήτου-microchip

Η Toshiba ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου ημιαγωγού για αυτοκινητική χρήση με αντοχή εξόδου σε τάση 900V (ελάχιστο), το οποίο είναι κατάλληλο και εξαιρετικά αποδοτικό για εφαρμογές σε μπαταρίες υψηλής τάσης αυτοκινήτων. Ο νέος ημιαγωγός στεγάζεται σε πακέτο συνήθη τύπου ημιαγωγών για τέτοιες χρήσεις και οι αποστολές μεγάλης κλίμακας ξεκινούν άμεσα.

Ημιαγωγός (τσιπ) ηλεκτρικού αυτοκινήτου-microchip

Η βελτίωση των χρόνων φόρτισης και η μεγαλύτερη αυτονομία είναι απαραίτητες για την ευρύτερη υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων και τα δύο αυτά απαιτούν πιο αποδοτική λειτουργία των συστημάτων μπαταριών. Τα συστήματα διαχείρισης μπαταριών (BMS) πραγματοποιούν αποδοτική λειτουργία του συστήματος παρακολουθώντας την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, καθώς και τη μόνωση μεταξύ της μπαταρίας και του σώματος του οχήματος, που είναι απαραίτητη για την ασφαλή χρήση των μπαταριών υψηλής τάσης. Σε BMS που πρέπει να διαχειριστούν υψηλές τάσεις, χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά μονωμένοι ημιαγωγοί.

Τα τσιπ που χρησιμοποιούνται συνήθως σε συστήματα μπαταριών πρέπει να έχουν αντοχή σε τάση περίπου διπλάσια από την τάση του συστήματος. Δεδομένου αυτού, μια αντοχή εξόδου σε τάση άνω των 800V είναι απαραίτητη για ένα σύστημα σε αρχιτεκτονική 400V. Το νέο προϊόν της Toshiba είναι κατάλληλο για συστήματα 400V καθώς έχει αντοχή εξόδου σε τάση / τάση τροφοδοσίας 900V.

Ημιαγωγός (τσιπ) ηλεκτρικού αυτοκινήτου-microchip

Το τσιπ TLX9152M όπως είναι η τεχνική ονομασία του και η τοποθέτησή του σε ευρείας χρήσης συσκευασία για μικροτσιπ υψηλής τάσης, όπως τα αντίστοιχα της Toshiba, που έχουν αντοχή εξόδου σε τάση 1500V, διευκολύνει τον κοινό σχεδιασμό μοτίβου κυκλώματος.

Η κυκλοφορία του δε, από την Toshiba επισημαίνει την εστίαση της εταιρείας στην υποστήριξη των αναγκών της αυτοκινητοβιομηχανίας για ασφαλέστερες και πιο αποδοτικές λύσεις σε συστήματα υψηλής τάσης, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Related posts

Koji Sato: Επιτέλους ο CEO της Toyota μιλάει ξεκάθαρα για τα ηλεκτρικά

timesadmin

Η Mobileye πήρε άδεια για αυτοκίνητο χωρίς οδηγό σε ευρωπαϊκή χώρα

wp-needuser

Nilu27 είναι η νέα φίρμα hypercars που αδιαφορεί για μπαταρίες και λογισμικά (video)

timesadmin

F1 GP Βελγίου Κατατακτήριες: Pole o Leclerc-που ξεκινά ο Verstappen

protothema.gr

Η Alfa Romeo 33 Stradale επιστρέφει στην Monza 56 χρόνια μετά

timesadmin

F1 GP Αυστρίας Κατατακτήριες: Επιστροφή Verstappen στις pole

timesadmin