Τα-5-πιο-γρήγορα-αυτοκίνητα-που-υπάρχουν
AYTOKINHTO

Τα 5 πιο γρήγορα αυτοκίνητα που υπάρχουν

Είναι ακριβά, περιορισμένης παραγωγής, ταχύτατα και εντυπωσιακά: αυτά είναι τα 5 πιο γρήγορα αυτοκίνητα που υπάρχουν.

Top Gear TEAM

Bugatti Chiron Supersport 300+

Με όλα τα ηλεκτρικά που κυκλοφορούν και κουβαλάνε εννίοτε και χιλιάδες ίππους είχαμε αρχίσει να αμφιβάλλουμε για το ποια αυτοκίνητα είναι τα πιο γρήγορα του πλανήτη. Με ένα γρήγορο τσεκ βρίσκουμε στις πρώτες θέσεις “συμβατικά” θηρία και μόλις ένα ηλεκτρικό μέσα στην πεντάδα. Ας τα δούμε αναλυτικά. 

Bugatti Chiron Supersport 300+

Τελική ταχύτητα: 490 km/h
0-100 km/h: 2,2 δευτερόλεπτα

Όσοι μεγάλωσαν τη δεκαετία του 2000, λογικά συνδέουν το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο με τη θρυλική Bugatti Veyron. Λοιπόν, το πνεύμα αυτού του αυτοκινήτου έχει μεταφερθεί στην Bugatti Chiron Supersport 300+, μια μηχανή 8,0 λίτρων με 4 turbo και 1.600 ίππους, η οποία θα κάνει, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, πάνω από 300 μίλια/ώρα (482 km/h).

Bugatti Chiron Supersport 300+

Συγκεκριμένα, έκανε 304 μίλια/ώρα όταν η γαλλική φίρμα την απελευθέρωσε στην πίστα δοκιμών Ehra-Lessien της Volkswagen. Η Chiron 300+ δεν κατέχει όμως το επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς έκανε την διαδρομή μόνο προς μία κατεύθυνση. Για να σπάσετε το ρεκόρ πρέπει να το κάνετε δύο φορές σε αντίθετες κατευθύνσεις, κάτι που η Bugatti αποφάσισε να μην κάνει για κάποιο λόγο.

SSC Tuatara

Τελική ταχύτητα: 474 km/h
0-100 km/h: 2,5 δευτερόλεπτα

Ενώ ο περίπλοκος κινητήρας W16 της Bugatti Chiron είναι εξαιρετικά εντυπωσιακός, μερικές φορές δεν μπορείς να νικήσεις έναν τεράστιο V8 με μερικά τούρμπο. Η SSC Tuatara (προφέρεται Too-ah-ta-ra) διαθέτει έναν V8 με δύο turbo που αποδίδει έως και 1.750 hp όταν λειτουργεί με αιθανόλη, ωστόσο υπάρχει κάποια διαμάχη γύρω από την επίσημη τελική ταχύτητα.

SSC Tuatara

Βλέπετε, η SSC ισχυρίστηκε ότι το Tuatara κατάφερε 508 km/h τον Οκτώβριο του 2020, ώστε να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο – αλλά αργότερα παραδέχτηκε ένα λάθος στο GPS που απεικόνιζε λανθασμένα αυτή την ταχύτητα. Οι δοκιμές στις αρχές του 2023 είδαν το αυτοκίνητο να επιτυγχάνει πραγματική τελική ταχύτητα 474 km/h, δεν το λες και αργό.

Hennessey Venom F5

Τελική ταχύτητα: 437 km/h
0-100 km/h: 2,6 δευτερόλεπτα

Οι κάτοικοι των ΗΠΑ συντρίβουν το παιχνίδι της μέγιστης ταχύτητας πρόσφατα, με την τρίτη θέση να πηγαίνει σε ένα άλλο αμιγώς αμερικανικό υπεραυτοκίνητο. Το Hennessey Venom F5 διαθέτει έναν V8 6,6 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση και 1.817 ίππους και 1.617 Nm ροπής.

Hennessey Venom F5

Αυτό είναι αρκετό για να το εκτοξεύσει από τα 0-100 km/h σε 2,6 δευτερόλεπτα, και θα φτάσει σε τελική ταχύτητα 437 km/h -προς το παρόν. Η Hennessey θέλει να βγάλει ακόμα περισσότερα από την F5, με την εταιρεία να στοχεύει σε τελική ταχύτητα πάνω από 482 km/h.

Rimac Nevera

Τελική ταχύτητα: 415 km/h
0-100 km/h: 1,9 δευτερόλεπτα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν άμεση επιτάχυνση χάρη στη ροπή των ηλεκτροκινητήρων τους, ωστόσο το πρόσθετο βάρος των μπαταριών μπορεί να τα περιορίσει όσον αφορά την τελική ταχύτητα. Αυτό όμως δεν ισχύει για το Rimac Nevera.

Rimac Nevera: Το ταχύτερο ηλεκτρικό στον κόσμο

Αυτό το ηλεκτρικό hypercar διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι παράγουν 1.914 hp και 2.300 Nm ροπής. Αυτό είναι αρκετό για να το εκτοξεύσει από τα 0-100 km/h σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 258 km/h. Είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα για να κρατήσει το βάρος χαμηλά, αλλά δεν πρόκειται απλώς για κάποιο απογυμνωμένο drag racer. Το εσωτερικό του είναι ένα υπέροχο μέρος και εξακολουθείτε να έχετε όλες τις πολυτέλειες που θα περιμένατε από ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 2,35 εκατομμύρια ευρώ.

McLaren Speedtail

Τελική ταχύτητα: 402 km/h
0-100 km/h: 2,5 δευτερόλεπτα

Η McLaren δεν σχεδίασε την Speedtail για να κυνηγήσει παγκόσμια ρεκόρ, αλλά, με τελική ταχύτητα 402 km/h, είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ.

McLaren Speedtail

Αυτό είναι ταχύτερο από το τελευταίο τριθέσιο αυτοκίνητό της – τη θρυλική McLaren F1. Το εξαιρετικά αεροδυναμικό αμάξωμά του στερείται φτερών που προκαλούν οπισθέλκουσα και σημαίνει ότι μοιάζει με κάτι βγαλμένο κατευθείαν από μια φουτουριστική cyberpunk ταινία. 

Related posts

Volkswagen: 15 χιλιάδες απολύσεις προβλέπουν οι αναλυτές

protothema.gr

Νέα συμφωνία για την κοινοπραξία Nissan και Renault-τι αλλάζει

timesadmin

Έρχεται το νέο Tesla Roadster-τι δήλωσε ο Elon Musk

timesadmin

Christiane Benner: H γυναίκα που θέλει να δαμάσει τον Elon Musk και την Tesla

timesadmin

Xiaomi SU7: Οι παραγγελίες του χτύπησαν κόκκινο

James Rollner

Οι αναγνώστες απάντησαν τι θέλουν να αλλάξει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

timesadmin