AYTOKINHTO

Τα ηλεκτρικά Volvo XC40 και C40 μετονομάζονται σε EX40 και EC40

Η Volvo ανακοίνωσε ότι τα XC40 Recharge και C40 Recharge θα ονομάζονται πλέον EX40 και EC40, ως μέρος των αναβαθμίσεων που θα υποστούν τα δύο μοντέλα. Τα αμιγώς ηλεκτρικά SUV επωφελούνται επίσης από την αύξηση ισχύος για τις εκδόσεις με δύο κινητήρες, ενώ προστίθεται και μια νέα έκδοση σε επίπεδο εξοπλισμού, η Black Edition.

Τα νέα ονόματα έρχονται να ταυτιστούν με τη νέα εποχή της μάρκας και τη νέα γενιά των ηλεκτρικών της μοντέλων όπως τα EX30, EX90 και EM90. Συμβάλλουν επίσης στη διαφοροποίηση του EX40 από το XC40 με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο διατηρεί το παλιό του όνομα, διευκολύνοντας τους πελάτες να διακρίνουν τα EV από τα υβριδικά.

Σε συνέχεια των παραπάνω, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις του XC40 δεν θα φέρουν στο εξής τα διακριτικά “Recharge” και θα ονομάζονται απλά T6 και T8. Εκτός από τα νέα logo στην πόρτα του χώρου αποσκευών, οι εκδόσεις EX40 και EC40 Twin Motor επωφελούνται από το νέο πακέτο λογισμικού Performance που προσθέτει ισχύ 34 ίππων, μαζί με μια νέα χαρτογράφηση πεντάλ για ταχύτερη απόκριση του γκαζιού.

Η πλήρης ισχύς των 442 ίππων είναι προσβάσιμη μέσω ενός νέου προγράμματος οδήγησης “Performance”. Η ίδια αναβάθμιση θα είναι επίσης διαθέσιμη για  σε επιλεγμένες αγορές, ως μέρος μιας προαιρετικής ενημέρωσης λογισμικού over-the-air.

Παράλληλα, όσοι εκτίμησαν την εμφάνιση του Volvo XC60 Black Edition, θα χαρούν να μάθουν ότι τα XC40, EX40 και EC40 είναι τώρα διαθέσιμα με τις ίδιες προδιαγραφές. Το χρώμα Onyx Black συνδυάζεται με το γυαλιστερό μαύρο σήμα και το αντίστοιχο φινίρισμα για τις ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, τα μοντέλα Black Edition διατίθενται είτε με συνθετική είτε με υφασμάτινη ταπετσαρία. Όλες οι εκδόσεις εξοπλισμού διατίθενται με στάνταρ ενσωματωμένες υπηρεσίες Google.

Η Volvo παραμένει προσηλωμένη στον πλήρη εξηλεκτρισμό της έως το 2030. Πέρυσι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν το 16% του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων της Volvo. Αυτός ο αριθμός μπορεί να μην ακούγεται τόσο εντυπωσιακός, αλλά αντιπροσωπεύει αύξηση 70% από έτος σε έτος και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2024 με την προσθήκη των νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Εκτός από τα EX30, EX40, EC40, EX90 και EM90, η Volvo υποσχέθηκε ότι “αρκετά περισσότερα νέα μοντέλα” θα ενταχθούν στη γκάμα μηδενικών εκπομπών ρύπων στο προσεχές μέλλον.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

Στην Ελλάδα η Alfa Romeo Junior-οι τιμές του μικρού ιταλικού SUV

wp-needuser

Πωλείται σπάνια Callaway C12 με αγωνιστική υπογραφή

timesadmin

F1 GP Ισπανίας: Πρόγραμμα και ώρες τηλεοπτικής μετάδοσης

timesadmin

Ένας σκύλος ρομπότ φυλάει την παραγωγή στη Jaguar Land Rover

James Rollner

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Νίκη τίτλου για Rovanpera

timesadmin

Το νέο scooter Peugeot Django έρχεται στην Ελλάδα

James Rollner