Τα-αυτόνομα-robotaxi-waymo-κορνάρουν-μέσα-στη-νύχτα-χωρίς-λόγο
AYTOKINHTO

Τα αυτόνομα robotaxi Waymo κορνάρουν μέσα στη νύχτα χωρίς λόγο

Έναν ενοχλητικό μπελά έχουν αποκτήσει οι κάτοικοι γύρω από το πάρκινγκ των αυτόνομων αυτοκινήτων της Waymo, τα οποία κορνάρουν μέσα στην νύχτα χωρίς λόγο.

Top Gear TEAM

Waymo robotaxi Αυτόνομα ρομποταξί

“Λευκές νύχτες” περνούν οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο που έχουν την ατυχία να βρίσκονται τα σπίτια τους γύρω από το πάρκινγκ που χρησιμοποιεί η εταιρεία Waymo για τα αυτόνομα αυτοκίνητά της. Έχουν χάσει τον ύπνο τους από τα αδικαιολόγητα κορναρίσματα των αυτόνομων αυτοκινήτων κατά την διάρκεια της νύχτας. 

Waymo robotaxi Αυτόνομα ρομποταξί

Όταν τα αυτοκίνητα επιστρέφουν στη βάση τους κάθε βράδυ, τυχαίνει να συνωστίζονται ανάμεσα στις κενές θέσεις πάρκινγκ και να αρχίζουν τα κορναρίσματα το ένα στο άλλο. Αν τα οδηγούσαν άνθρωποι θα τσακώνονταν, οπότε ας το δούμε ως ένα όφελος της αυτόνομης μετακίνησης, έναντι του ανθρώπινου παράγοντα. 

Για να μην κοροιδευόμαστε όμως οι άνθρωποι οδηγοί θα έβρισκαν τον τρόπο να λύσουν τα συγκεκριμένα θέματα, πολύ πιο εύκολα και κυρίως πολύ πιο ήσυχα, από το να κορνάρουν κάθε βράδυ όποτε βλέπουν κάποιο άλλο αυτοκίνητο μπροστά τους. 

“Δεν υπάρχει κανείς για να πάω εκεί κάτω και να κάνω μια συζήτηση μαζί του, επειδή είναι ρομποτάξι”, δήλωσε στους Los Angeles Times, ο Randol White, 57 ετών, ο οποίος κατοικεί απέναντι από το πάρκινγκ. “Αυτό είναι το πιο απογοητευτικό πράγμα, απλά φωνάζεις στο κενό”

Waymo robotaxi Αυτόνομα ρομποταξί

Ο White και άλλοι γείτονες είχαν σκεφτεί ότι τα άδεια αυτοκίνητα θα ήταν πιο ειρηνικοί παρκαδόροι από τους οπαδούς του μπέιζμπολ που συνήθιζαν να συγκεντρώνονται πριν και μετά τους αγώνες των San Francisco Giants. “Στην αρχή το βρήκα πραγματικά αστείο, αλλά αυτά τα αυτοκίνητα κορνάρουν το ένα στο άλλο συνεχώς και πλέον δεν είναι καθόλου αστείο”, είπε.  

Η Waymo δήλωσε στο NBC Bay Area ότι η εταιρεία “γνωρίζει ότι σε ορισμένα σενάρια τα οχήματά μας μπορεί να κορνάρουν για λίγο κατά την πλοήγηση στους χώρους στάθμευσής μας”. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εταιρεία διέγνωσε το πρόβλημα και εργάζεται για τη διόρθωσή του.

Εν τω μεταξύ, η μηχανικός λογισμικού Sophia Tung, της οποίας το υπνοδωμάτιο βλέπει στο πάρκινγκ, έχει δημιουργήσει μια ζωντανή ροή όλο το εικοσιτετράωρο με μουσική.

Μπορείς έτσι και εσύ να παρακολουθήσεις τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Waymo να έρχονται και να φεύγουν από το πάρκινγκ που αποτελεί τη βάση τους στο Σαν Φρανσίσκο και είναι πραγματικά αστείο να τα βλέπεις να πηγαινοέρχονται και να μπερδεύονται μεταξύ τους, σαν να οδηγούν μωρά. 

Στο κανάλι της κοπέλας μπορείς επίσης να βρεις και κάποια video που επισημαίνονται οι κόρνες, όπως και η αγανάκτηση της ίδιας.

Related posts

Toyota: Το περίεργο αυτόνομο όχημα του εργοστασίου της-που χρησιμεύει

wp-needuser

O will.i.am και η Mercedes σε κάνουν DJ μέσα στο αυτοκίνητο

timesadmin

F1 GP ΗΠΑ Sprint: Εύκολη νίκη για τον Max Verstappen

timesadmin

Mercedes-AMG PureSpeed: Το πρώτο μοντέλο της σειράς Mythos είναι ένα roadster με halo από την F1

timesadmin

Αυτό είναι το νέο Hyundai Santa Fe και είναι πολύ τετράγωνο

timesadmin

Οι νέες ηλεκτρικές Mercedes θα έχουν μπαταρίες solid state

protothema.gr