Τέλος-η-συνεργασία-της-mercedes-με-byd-τι-έχει-συμβεί
AYTOKINHTO

Τέλος η συνεργασία της Mercedes με BYD-τι έχει συμβεί

Η BYD απέκτησε το υπόλοιπο 10% των μετοχών της Mercedes από την κοινοπραξία που είχαν δημιουργήσει μεταξύ τους πριν από 13 χρόνια.

Top Gear TEAM

Denza N7 - BYD 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Η BYD προχώρησε στον πλήρη έλεγχο μιας κοινοπραξίας που είχε στην Κίνα με τη Mercedes. Η BYD απέκτησε το υπόλοιπο 10% των μετοχών που είχε η Mercedes σε μια κοινοπραξία είχε δημιουργηθεί για την φίρμα premium ηλεκτρικών οχημάτων Denza. Εκπρόσωποι της Mercedes στην Κίνα αρνήθηκαν να σχολιάσουν την συγκεκριμένη κίνηση.

Αυτή η συνθήκη τερματίζει μια 13ετή συνεργασία και έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για την επιβολή πρόσθετων δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως και 36,3%. Η ψηφοφορία των κρατών μελών επί της πρότασης προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

Denza D9 Mini Van

To premium Van D9

Η Denza, η οποία ενσωματώθηκε ως Shenzhen BYD New Energy, ιδρύθηκε από τη BYD και τη Mercedes το 2011, με ποσοστό συμμετοχής 50-50 για την καθεμία. Η επιχείρηση επικεντρώθηκε σε premium ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά οι χαμηλές πωλήσεις οδήγησαν τη Mercedes να μειώσει το μερίδιό της στο 10% το 2021.

Denza Z9GT

Το μοντέλο Denza Z9GT

Μετά από μια αναπροσαρμογή της στρατηγικής της, η Denza παρουσίασε το 2022 το Van D9 κερδίζοντας το ενδιαφέρον τις αγοράς στην κατηγορία που συμμετείχε το 2023. Σύμφωνα με αναφορές κινέζικων μέσων ενημέρωσης, η Denza πρόκειται να λανσάρει σύντομα το νέο μοντέλο Z9GT με τιμή πώλησης που θα ξεκινά από τα 43.000 ευρώ.

Related posts

Το υλικό μπαταρίας που υπόσχεται θαύματα στα ηλεκτρικά οχήματα

James Rollner

Volkswagen: 15 χιλιάδες απολύσεις προβλέπουν οι αναλυτές

protothema.gr

Jessica Hawkins: Η πρώτη γυναίκα στην F1 μετά από 5 χρόνια

timesadmin

Δύο σημαντικά σπορ μοντέλα καταργούνται το 2026

protothema.gr

Το νέο Skoda Kodiaq είναι πλέον ένα υβριδικό 7θέσιο

timesadmin

Kia EV4: Πότε έρχεται τελικά ο ανταγωνιστής του Tesla Model 3

timesadmin