AYTOKINHTO

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και άρση ακινησίας οχημάτων-άνοιξε η πλατφόρμα Mycar

Άνοιξε η πλατφόρμα Mycar για άρση ακινησίας οχημάτων και πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. Ποια είναι η διαδικασία.

Top Gear TEAM

Κίνηση αυτοκινήτων στην Αθήνα

Η εφαρμογή Mycar της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων άνοιξε για εκείνους που θέλουν και ενόψει Πασχα πιθανώς να είναι αρκετοί, να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και να κάνουν άρση της ακινησίας του οχήματός τους για περιορισμένο διάστημα. 

Αθήνα Δακτύλιος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 300 ευρώ αρθεί την ακινησία του οχήματός του για 4 μήνες, θα πρέπει να καταβάλει 100 ευρώ, όπως προκύπτει με βάση των υπολογισμό των 4/12 των τελών.

Όπως κάθε χρόνο, υπάρχει η δυνατότητα να αρθεί η ακινησία ενός ιδιωτικού επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας για το έτος 2024. Ωστόσο, από φέτος, προβλέπεται η αναλογική καταβολή των ετήσιων τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του οχήματος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κατά τη λήξη της περιόδου κίνησης, ο ιδιοκτήτης πρέπει να θέσει ξανά το όχημα σε ακινησία. Σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, μείον το διπλάσιο ποσό των αναλογικών τελών που έχουν ήδη καταβληθεί.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που βρίσκονται σε ακινησία λόγω ανωτέρας βίας μπορούν να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες του 2024, αντί για το σύνολο των ετήσιων τελών.

Το πρόστιμο για κίνηση ενός οχήματος σε ακινησία είναι 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, αυξάνεται σε 30.000 ευρώ και παράλληλα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για τρία χρόνια.

Related posts

Γιατί είναι πολύ σημαντικό για την Honda αυτό το concept της Acura

James Rollner

Στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz CLE Coupe-πόσο κοστίζει το πιο όμορφο (ίσως) κουπέ της φίρμας

timesadmin

H Lamborghini Urus SE είναι ένα plug-in υβριδικό super SUV 800 ίππων

James Rollner

Στην Ελλάδα το νέο Suzuki S-Cross-πιο φθηνό από το προηγούμενο μοντέλο

James Rollner

Επίσημο: Η Leapmotor στην Ελλάδα-πού θα πωλούνται τα αυτοκίνητά της

timesadmin

Τα 9 πιο “άγρια” και σπάνια αυτοκίνητα αγώνων ράλι

timesadmin